Πόλεμος στην Ουκρανία: Συγκλονίζει Ελληνίδα ομογενής στο Σαρτανά – «Δεν ξέρουμε τι θα μας φέρει κάθε επόμενη στιγμή»

πόλεμος-στην-ουκρανία-συγκλονίζει-ελ-1387709

Την τραγική κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία και ειδικά στο χωριό Σαρτανά περιγράφει η Ελληνίδα ομογενής Αθηνά Χατζινοβα στο newsit.gr.

Η κυρία Αθηνά Χατζινοβα αναφέρει ότι «εγώ έμενα στο Κίεβο και ήρθα στη Μαριούπολη, επειδή εδώ μένει η μητέρα μου. Η μαμά μου είναι από Σαρτανά, αλλά δεν ξέρουμε ποιοι άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Πραγματικά δεν μπορούμε να το πιστέψουμε. Δεν ξέρω τι να κάνουμε. Καθόμαστε εδώ και απλά έχουμε κλειστεί στο σπίτι.

Χθες (σ.σ. 25.03.2022) ανατολικά της Μαριούπολης έριξαν βόμβες και σε ένα σχολείο και σε μία πολυκατοικία και φοβηθήκαμε πολύ. Ακούμε εκρήξεις και βόμβες να έρχονται από τα ανατολικά. Το Σαρτανά είναι βορειοανατολικά από εμάς εδώ. Στο χωριό δεν υπάρχει ρεύμα και κινητή τηλεφωνία εδώ και δύο μέρες και δεν μπορούμε να μιλήσουμε με κανέναν».

Λίγη ώρα πριν γίνει γνωστή η ανακοίνωση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών για τους δύο νεκρούς και τους έξι τραυματίες ομογενείς, η Άννα Χατζινοβα ανέβασε βίντεο στα social media, περιγράφοντας την περιπέτεια που ζει μαζί με τη μητέρα της στη Μαριούπολη, τη θλίψη της για τους νεκρούς στο Σαρτανά και πως είναι η κατάσταση στα σούπερ μάρκετ.

«Πριν περίπου μισή ώρα οι Ρώσοι βομβάρδισαν το χωριό μου Sartana, από όπου προέρχεται η μαμά μου και όπου ζούσα εγώ μέχρι 8 χρόνων και όπου είναι ο τάφος του πατέρα μου, που πέθανε. Χτυπήθηκε μία περιοχή, που είναι το σπίτι του πρώην προέδρου του χωριού Σαρτανά, τώρα είναι πρόεδρος της περιφέρειας Μαριούπολης. Στο Σαρτανά υπάρχουν τρεις νεκροί και έξι τραυματίες μεταξύ των οποίων είναι και ένα παιδί. Αυτή είναι η κατάσταση σήμερα στη Μαριούπολη.

Δυτικά της Μαριούπολης αναμένεται ότι θα γίνει κάτι, δεν ξέρω, ελπίζω να μη γίνει τίποτα, αλλά έχω προειδοποιήσει την οικογένεια του αδερφού μου που βρίσκονται από κείνη τη μεριά να κατέβουν από το διαμέρισμά τους. Να είναι πιο κοντά στο ισόγειο. Είναι τραγική η κατάσταση. Δεν ξέρουμε τι θα μας φέρει κάθε επόμενη στιγμή. Εμείς πριν μία ώρα, πήγαμε με τη μαμά μου να ψωνίσουμε στο σούπερ μάρκετ. Αλλά πόσα μπορείς να πάρεις; Γιατί δεν ξέρεις πόσα. Πήραμε όσα μπορούσαμε γιατί δεν ξέρουμε… Θα δουλεύουν αύριο; Θα υπάρχει τίποτα εκεί μέσα;…».

Πηγή: newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook