Πόλεμος στην Ουκρανία: Πιθανή συνάντηση Ζελένσκι – Πούτιν

πόλεμος-στην-ουκρανία-πιθανή-συνάντη-1397171

Πιθανή είναι, πλέον, μια συνάντηση ανάμεσα στον Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ενώ συνεχίζεται η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Όπως δήλωσε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, το ενδεχόμενο μιας συνάντησης ανάμεσα στον Ρώσο πρόεδρο και τον Ουκρανό ομόλογό του είναι πιθανή, «αρκεί να έχει προετοιμαστεί πλήρως».

Ο Πεσκόφ προέβη σε αυτή δήλωση σχολιάζοντας λεγόμενα του Ιμπραήμ Καλίν, εκπροσώπου του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν. Ο κ. Καλίν είπε, συγκεκριμένα, ότι μια συνάντηση ανάμεσα στον Πούτιν και τον Ζελένσκι είναι «πιθανό να πραγματοποιηθεί στο κοντινό μέλλον».

«Κανείς δεν αποκλείει το ενδεχόμενο συνάντησης. Από θεωρητικής άποψης είναι πράγματι δυνατό», είπε ο Πεσκόφ, σπεύδοντας να προσθέσει ότι μια τέτοια συνάντηση «θα πρέπει να έχει προετοιμαστεί πλήρως ώστε να παραγάγει αποτελέσματα».

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι «πρώτα, οι αντιπροσωπείες και οι υπουργοί πρέπει να κάνουν το μέρος της δουλειάς που τους αναλογεί για να διασφαλίσουν ότι οι πρόεδροι δεν θα συναντηθούν μόνο για χάρη της διαδικασίας και μιας συνομιλίας, αλλά θα πραγματοποιήσουν μια συνάντηση για να επιτύχει αποτελέσματα».

«Η θέση της Ρωσίας δεν είναι μυστική, έχει διατυπωθεί και τεθεί υπόψη των Ουκρανών διαπραγματευτών. Περιμένουμε να λάβουμε τις διευκρινίσεις τους», πρόσθεσε ο Πεσκόφ.

«Ουδέν σχόλιον» από το Κρεμλίνο για τη συνάντηση Πούτιν – Σρέντερ

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δεν επιβεβαίωσε τις αναφορές για τις επαφές του Πούτιν με τον πρώην καγκελάριο της Γερμανίας, Γκέρχαρντ Σρέντερ. Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφο μετά τη συνάντηση του Σοσιλαδημοκράτη Γερμανού πολιτικού με τον ισχυρό άνδρα του Κρεμλίνου, ο Πεσκόφ είπε, σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax: «Δεν έχων πληροφορίες αναφορικά με τον Σρέντερ. Δεν μπορώ να σας πω τίποτε».

Σύμφωνα με πληροφορίες του γερμανικού πρακτορείου DPA μια πρώτη συνάντηση των δύο έγινε χθες, αλλά παραμένει ασαφές αν έχουν προγραμματιστεί άλλες. Η γερμανική κυβέρνηση τόνισε ότι το ταξίδι Σρέντερ στη Μόσχα δεν είχε συμφωνηθεί με το Βερολίνο.

Επικοινωνία του προέδρου της Φινλανδίας με τον Ζελένσκι, πριν το τηλεφώνημα στον Πούτιν

Ο πρόεδρος της Φινλανδίας, Σαούλι Νιινίστο, συνομίλησε με τον Ουκρανό ομόλογό του, Βολόντιμιρ Ζελένσκι πριν από την προγραμματισμένη τηλεφωνική του επαφή με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, ανακοίνωσε το γραφείο του.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν για την τρέχουσα κατάσταση της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, εστιάζοντας στην ανάγκη δημιουργίας ανθρωπιστικών διαδρόμων για την εκκένωση αμάχων και την ασφάλεια των πυρηνικών εγκαταστάσεων στην Ουκρανία.

Πηγή:iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook