Πόλεμος στην Ουκρανία: Φρικιαστικό το βίντεο που έδειξε ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι στον ΟΗΕ

πόλεμος-στην-ουκρανία-φρικιαστικό-το-1414987

Bίντεο με πολύ σκληρά πλάνα με νεκρούς αμάχους από τον πόλεμο στην Ουκρανία στις πολιορκημένες πόλεις, έδειξε ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι σόκαρε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ με το βίντεο αυτό με ανθρώπους που σκοτώθηκαν στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Αυτές οι εικόνες είναι «φοβερές», σχολίασε η πρέσβειρα της Βρετανίας στον ΟΗΕ, Μπάρμπαρα Γούντγουορντ, δηλώνοντας «συγκλονισμένη» από τα πλάνα που έδειχναν καμένα και ακρωτηριασμένα πτώματα, ακόμα και παιδιών.

Στο βίντεο εικονίζονται σοροί ανθρώπων από το Ιρπίν, την Ντιμέρκα, τη Μαριούπολη και την Μπούτσα.

Ο Ουκρανός πρόεδρος είπε, επίσης, ότι η Ρωσία πρέπει να «καταστεί υπόλογη» για «τα χειρότερα εγκλήματα πολέμου» από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο Ζελένσκι δήλωσε ακόμη ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας πως οι ρωσικές δυνάμεις έστειλαν «εκατοντάδες χιλιάδες» Ουκρανούς στη Ρωσία από την έναρξη του πολέμου.

Στην ομιλία του ο ηγέτης της Ουκρανίας ζήτησε από τον ΟΗΕ να αναλάβει «αμέσως» δράση γι’ αυτά τα «εγκλήματα πολέμου» που, όπως είπε, διέπραξαν οι Ρώσοι στη χώρα του. Διαφορετικά, τα Ηνωμένα Έθνη θα έπρεπε «απλώς να κλείσουν», πρόσθεσε.

newsit.gr με πληροφορίες και από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook