Πόλεμος στην Ουκρανία: Επιχείρηση απεγκλωβισμού του Έλληνα προξένου στη Μαριούπολη

πόλεμος-στην-ουκρανία-επιχείρηση-απε-1400134

Ξεκίνησε πριν από λίγο η επιχείρηση απεγκλωβισμού του Γενικού Προξένου στην Μαριούπολη Μανώλη Ανδρουλάκη, καθώς και του επιτόπιου προσωπικού της Αποστολής του ΟΑΣΕ, μαζί με τα μέλη των οικογενειών τους.

Η επιχείρηση λαμβάνει χώρα σε στενό συντονισμό με τον ΟΑΣΕ. Οι ανωτέρω αναμένεται να κινηθούν με κατεύθυνση τα δυτικά. Για λόγους ασφαλείας δεν είναι δυνατόν να παρασχεθούν λεπτομέρειες.

Για τον απεγκλωβισμό του Έλληνα προξένου όπως και για την κατάσταση στις περιοχές που διαμένει η ελληνική ομογένεια συζήτησαν πριν από μερικές ημέρες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητοστάκης με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Ο πρωθυπουργός επεσήμανε την ανάγκη διάνοιξης ανθρωπιστικού διαδρόμου για την ασφαλή έξοδο, αλλά και την πρόσβαση του ανθρωπιστικού υλικού. Εκδήλωσε επίσης το ενδιαφέρον του για την ασφαλή μετακίνηση του Έλληνα Γενικού Προξένου στη Μαριούπολη και των λοιπών εγκλωβισμένων στο κτίριο του ΟΑΣΕ.

Για το ίδιο θέμα είχε επικοινωνία και ο Νίκος Δένδιας με την ΓΓ του ΟΑΣΕ αναφέροντας σε δηλώσεις του ότι «θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να φέρουμε τον Έλληνα Πρόξενο ασφαλή, πίσω στην Ελλάδα».

tovima.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook