«Πόλεμος» Μπαρμπαρίγου-Πετρετζίκη: «Αντέγραψες τη συνταγή μου» – «Εδώ καράβια χάνονται…»

πόλεμος-μπαρμπαρίγου-πετρετζίκη-1195659

«Πόλεμο» μαγείρων προκάλεσε μια συνταγή. Η διάσημη Αργυρώ Μπαρμπαρίγου ενοχλήθηκε σφόδρα, υποστηρίζοντας ότι κάποιος αντέγραψε μια συνταγή της, «καρφώνοντας» εμμέσως τον Ακη Πετρετζίκη. Ο γνωστός σεφ απάντησε με μια δηκτική ανάρτηση: «Εδώ καράβια χάνονται…».

Η «επίμαχη συνταγή» είναι η γαλατόπιτα της Μάνης. Οπως αναφέρει στην ανάρτησή της η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, νονά είναι η ίδια από το 2012 και έκτοτε, σύμφωνα με την ίδια, πολλοί έχουν προσπαθήσει να την αντιγράψουν.

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου έγραψε χαρακτηριστικά στο instagram:

«Γαλατόπιτα Μάνης. Όταν τη βάφτισα έτσι πριν μερικά χρόνια δεν γνώριζα ότι θα έκανε τοοοοοόσο μεγάλη επιτυχία!!!! Την αγάπησαν πολλοί γιατί είναι μοναδική συνταγή που δημιούργησα με βάση ένα γλυκό που έφτιαχνα στο εστιατόριό μου papadakisrestaurant για πολλά χρόνια. Έχει σαν βάση το μιλφέιγ του εστιατορίου μου. Χαίρομαι να σας εμπνέω και να μοιράζομαι μαζί σας συνταγές μοναδικές που δημιούργησα με αγάπη και ενέπνευσα πολλούς να αντιγράψουν μαζί με τα υλικά και το πρωτότυπο όνομα που της έδωσα εγώ το 2012.

Ε, τώρα αν βγάλεις το αμύγδαλο και βάλεις το καρύδι ή βάλεις διαφορετικά φύλλα ή έστω ένα άλλο ταψί κάνεις σίγουρα μια νέα δική σου συνταγή. ΟΜΩΣ ΣΑΝ ΝΟΝΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ, το όνομα και η διαφορετική τεχνική είναι αυτό που την ξεχωρίζει. Και σίγουρα στην Μάνη δεν φτιάχνουν έτσι με αυτή την τεχνική την γαλατόπιτα!!! Τα παιδιά μου τα ξέρω ένα ένα γιατί τα γέννησα εγώ. Να την φτιάξετε, είναι μοναδική, ε όχι και τόσο μοναδική αφού κοπιαρίστηκε από πολλούς. Η παραδοσιακή Μανιάτικη γαλατόπιτα γίνεται χωρίς φύλλο. Μια κρέμα βελούδο που ψήνεται!!! Η δική μου γαλατόπιτα όμως είναι διαφορετική, έχει καραμελωμένα φύλλα με ξηρούς καρπούς και εγώ την ονόμασα γαλατόπιτα Μάνης. Κι έτσι αυτός πήρε τη συνταγή μου και την είπε ακριβώς με το ίδιο όνομα».

Και μπορεί η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου να μην κατονόμασε τον συνάδελφο τον οποίο φωτογράφισε, όμως προφανώς και αναφέρεται στο Ακη Πετρετζίκη. Στο Κitchen Lab της Kυριακής ο Ακης Πετρετζίκης παρουσίασε στο τηλεοπτικό κοινό αμιγώς ελληνικές συνταγές, μεταξύ αυτών και τη γαλατόπιτα της Mάνης.

Λίγη ώρα αργότερα, ο Άκης Πετρετζίκης απάντησε στην Αργυρώ Μπαρμπαρίγου με το δικό του τρόπο μέσα από το Instagram, γράφοντας: «Ποιος κάνει την καλύτερη γαλατόπιτα; Εδώ καράβια χάνονται… Βαρκούλες αρμενίζουν… Tip: αντί για καρύδια, μπορείτε να βάλετε αμύγδαλα».

iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook