Πόλεμος δηλώσεων για τα αποτελέσματα των εκλογών στην Τουρκία – Μεγάλη η αμφισβήτηση της αντιπολίτευσης

πόλεμος-δηλώσεων-για-τα-αποτελέσματα-1691648

Πόλεμος δηλώσεων έχει ξεσπάσει στην Τουρκία σχετικά με τα αποτελέσματα των εκλογών, καθώς υπάρχει μεγάλη αμφισβήτηση από την αντιπολίτευση.

Ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου κάνει λόγο για χειραγώγηση στην μετάδοση προκαταρκτικών αποτελεσμάτων τονίζοντας ότι κανείς δεν πρέπει να λαμβάνει υπόψη τα αρχικά αποτελέσματα που μεταδίδει το Anadolu. «Δεν πιστεύουμε το Anadolu», είπε χαρακτηριστικά.

«Καλούμε τους θεσμούς να δίνουν αξιόπιστα στοιχεία από εδώ και στο εξής. Τα επικείμενα αποτελέσματα θα δείξουν σημαντική πτώση της κυβέρνησης, Ο Κιλιτσντάρογλου θα είναι ο 13ος πρόεδρος μας», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Άγκυρας, Μανσούρ Γιαβάς, δήλωσε «πιστεύουμε σε νίκη από τον πρώτο γύρο, Προβλέπουμε ότι ο Κιλιτσντάρογλου θα ξεπεράσει το 50% σε λίγες ώρες».

Tην ίδια ώρα ο εκπρόσωπος του AKP, Ομέρ Τσελίκ απάντησε στην αντιπολίτευση μετά μάλιστα τις δηλώσεις Ιμάμογλου και το tweet του Κιλιτσντάρογλου.

«Όλοι οι υπάλληλοι και οι πολίτες παρακολουθούν τη διαδικασία, που συνεχίζεται με διαφανή τρόπο. Πριν καν οριστικοποιηθούν τα αποτελέσματα, ο εκπρόσωπος της αντίπαλης συμμαχίας και ο δήμαρχος, βγήκαν στην τηλεόραση και είπαν ότι το Anadolu αλλοίωσε τα δεδομένα. Δεν έχει σημασία αν αρέσουν τα αποτελέσματα σε ένα πολιτικό κόμμα ή όχι. Τι είναι αυτή η φασαρία;».

Τέσσερις πηγές από το στρατόπεδο της αντιπολίτευσης δήλωσαν στο Reuters ότι ο Κιλιτσντάρογλου προηγείται οριακά του Ερντογάν.

Το τηλεοπτικό δίκτυο TRT Haber μετέδωσε περίπου στις 20:35 ότι με 54,56% των ψήφων καταμετρημένο, ο Ερντογάν προηγείται με 51,87% έναντι 42,28% του Κιλιτσντάρογλου.

Το τηλεοπτικό δίκτυο, που είναι φιλικά προσκείμενο στο CHP, το Halk TV μετέδωσε αποτελέσματα δίνοντας ένα ελαφρύ προβάδισμα στον Κιλιτσντάρογλου, 47,71% έναντι 46,5% στον Ερντογάν.

Σημειώνεται ότι τα πρώτα αποτελέσματα που μεταδίδονται, αναμενόταν να δίνουν προβάδισμα στον Ερντογάν, καθώς πολλές από τις πρώτες καταμετρήσεις των ψήφων προέρχονται συνήθως από αγροτικές περιοχές, που αποτελούν εκλογική βάση του Τούρκου προέδρου.

newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook