Πολεμικό Ναυτικό: Πού στρέφονται οι έρευνες για τον ξαφνικό θάνατο της 19χρονης Θάλειας

πολεμικό-ναυτικό-πού-στρέφονται-οι-έρ-1512534

Θλίψη έχει προκαλέσει ο αιφνίδιος θάνατος της 19χρονης Θάλειας στο Πολεμικό ναυτικό με την οικογένεια της ναυτικής δοκίμου να ζητά απαντήσεις.

Η 19χρονη ναυτική δόκιμος που επέβαινε στο Πλοίο Γενικής Υποστήριξης «Προμηθεύς» εμφάνισε πυρετό την Τρίτη και αμέσως της χορηγήθηκαν αντιπυρετικά και αντιβίωση, ωστόσο τα συμπτώματα επέμεναν. Στον εκπαιδευτικό πλου συμμετείχαν 158 δόκιμοι σε δύο πλοία, τη φρεγάτα «Κανάρης» και το πλοίο γενικής υποστήριξης «Προμηθεύς» (το μεγαλύτερο πλοίο του στόλου).

Η 19χρονη δόκιμος, η οποία μόλις είχε τελειώσει το πρώτο έτος της σχολής, επέβαινε στο «Προμηθεύς». Τα δύο πλοία κατευθύνονταν προς Νάπολη, ωστόσο λόγω της ασθένειας της νεαρής επέσπευσαν τον κατάπλου. Με την άφιξή τους στην πόλη της Ιταλίας, η δόκιμος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου εμφάνισε αιμορραγικό εξάνθημα και έπειτα σηψαιμία. Έπειτα η κλινική εικόνα της 19χρονης Θάλειας παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και εισήχθη στη ΜΕΘ. Στην Ιταλία μετέβησαν και γιατροί από την Ελλάδα, ωστόσο η κοπέλα κατέληξε τις πρωινές ώρες της Πέμπτης με τη νεκροψία – νεκροτομία να αναμένεται για να δοθεί απάντηση στα ακριβή αίτια του θανάτου της.

Πού στρέφονται οι έρευνες

Οπως αναφέρουν οι πληροφορίες του MEGA, στο μικροσκόπιο έχει μπει το διάστημα από 18 έως 21 Αυγούστου, που τα δύο πλοία είχαν δέσει στο λιμάνι Λαγκουλέτ στην Τυνησία. Οι έρευνες τώρα επικεντρώνονται στο αν κατά τη διάρκεια κάποιας εξόδου από το πλοίο η Θάλεια δοκίμασε κάτι ή έφαγε κάτι που τη δηλητηρίασε. Η Θάλεια μέρες νωρίτερα από το ταξίδι της στην Τυνησία είχε νοσήσει εν πλω με κορονοϊό αλλά όταν τα πλοία έδεσαν εκεί, ήταν αρνητική. Ομως, αν έφαγε ή ήπιε κάτι, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο οργανισμός της μπορεί να ήταν εξασθενημένος από τον κορονοϊό και η λοίμωξη μπορεί να προκάλεσε τη νόσησή της.

Τι είπε ο αδερφός της

«Για 40 μέρες είχε πάει και αυτή ήταν η τελευταία της βδομάδα»… Ο αδερφός της 19χρονης Θάλειας, της ναυτικής δοκίμου που «έσβησε» μέσα σε κάτι παραπάνω από 48 ώρες δεν μπορεί ακόμη να πιστέψει πώς η αδερφή του βρήκε τραγικό θάνατο. «Το πρώτο τηλεφώνημα που είχαμε ήταν από τον γιατρό, ότι δεν είναι καλά. Από την ίδια δεν είχαμε κάτι. Ο γιατρός μας είχε πει πως έχει βγάλει ένα εξάνθημα στο πόδι, έχει λίγο πυρετό αλλά ελεγχόμενο και νιώθει κόπωση στα γόνατα», αναφέρει ο ίδιος στο Live News στο MEGA.

Και συνεχίζει: «Μας πήραν χθες (σ.σ. προχθές) να μας πουν ότι διασωληνώθηκε και πήγαν εκεί οι γονείς μου, για να πάνε να την στηρίξουν. Κάθε φορά που έκαναν στάση, μιλούσαμε. Για 40 μέρες είχε πάει. Τελευταία βδομάδα ήταν. Την περιμέναμε πώς και πώς. Ηταν χαμογελαστή πάντα, αισιόδοξη, με θάρρος, δεν παραπονιόταν ποτέ. Εδωσε και δεύτερη φορά πανελλήνιες για να περάσει στο Ναυτικό. Ηταν το όνειρό της από μικρή».

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook