Πολεμικό Ναυτικό: «Δεν ξέρω από τι πέθανε το παιδί μου» λέει ο πατέρας της 19χρονης – Αναζητούν απαντήσεις οι συγγενείς

πολεμικό-ναυτικό-δεν-ξέρω-από-τι-πέθα-1515334

Βυθισμένη στο πένθος είναι η Λάρισα με τον θάνατο της 19χρονης δοκίμου του Πολεμικού Ναυτικού. Η οικογένεια της 19χρονης κοπέλας παραμένει σε σοκ με τον θάνατο της και αναμένουν να επιστρέψουν από την Ιταλία στην Ελλάδα μαζί με την σωρό της.

Ο πατέρας της άτυχης δοκίμου, μιλώντας στην εκπομπή Live News το μεσημέρι της Τρίτης (30/08)  ελπίζει η ιατροδικαστική εξέταση να ρίξει φως στην αιτία θανάτου του παιδιού του και να ολοκληρωθούν άμεσα οι διαδικασίες ώστε να μπορέσουν να την αποχαιρετήσουν στη Λάρισα, μαζί με όσους τη γνώριζαν και την αγαπούν.

«Δεν ξέρω να σας πω από τι πέθανε το παιδί μου. Διαβάζω κι εγώ σενάρια αλλά στην πραγματικότητα κανείς δε γνωρίζει. Ελπίζω αύριο να είμαστε στην Ελλάδα, εφόσον το επιτρέψει η γραφειοκρατία που υπάρχει εδώ, στην Ιταλία, μετά την ολοκλήρωση της νεκροτομής. Αν δεν προκύψει κάτι άλλο, η κηδεία έχει κανονιστεί ήδη να γίνει τη Πέμπτη το μεσημέρι», δήλωσε ο πατέρας 19χρονης δοκίμου.

Τα εμπόδια της γραφειοκρατίας στη Νάπολη, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ξεπεράστηκαν και σήμερα ο Ιταλός ιατροδικαστής πραγματοποίησε τη νεκροτομή της άτυχης δοκίμου. Υπενθυμίζεται πως η 19χρονη πέθανε τρεις ημέρες αφότου παρουσίασε υψηλό πυρετό, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικού ταξιδιού με το πλοίο «Προμηθέας» στο οποίο επέβαινε.

Βυθισμένη στο πένθος είναι η Λάρισα

Μόνο καλά λόγια και αναμνήσεις έχουν να πουν όσοι συναναστρέφονταν με το 19χρονο κορίτσι. Μια δασκάλα της, από το χορευτικό σύλλογο που συμμετείχε στη Λάρισα, μίλησε στο LIVE NEWS, σαστισμένη από τη τραγωδία.

«Τι να πω για ένα παιδί 19 χρονών που έφυγε. Ένα παιδί ευγενικό, συνεσταλμένο, με όνειρα, με αισιοδοξία, με χαρά, με τα ενδιαφέροντά του, με τους φίλους του, που ερχόταν στο χορευτικό, που πηγαίναμε στις εκδηλώσεις μας. Γεμάτο ζωή» σημείωσε η δασκάλα παραδοσιακών χορών της 19χρονης δοκίμου.

Οι γονείς της 19χρονης μόλις πληροφορήθηκαν για τον θάνατο του παιδιού τους, ταξίδεψαν αμέσως στη Νάπολη με τη βοήθεια του Πολεμικού Ναυτικού. Ήταν το όνειρο της νεαρής κοπέλας να φοιτήσει στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων και μόλις είχε ξεκινήσει να το ζει.

«Την πρώτη φορά δεν τα είχε καταφέρει, είχε περάσει σε μια άλλη σχολή στην Αθήνα και ξαναέδωσε γιατί ήθελε εκεί. Εγώ θυμάμαι πως την είδα τελευταία φορά τα Χριστούγεννα που είχε έρθει. Ότι περνάει καλά, ότι, εντάξει, είναι δύσκολα, ότι “είμαστε μέσα αλλά μ’ αρέσει…”, περιέγραψε η δασκάλα παραδοσιακών χορών της δοκίμου.

Αναζητούν απαντήσεις οι συγγενείς της

Οι συγγενείς της, συντετριμμένοι, αναζητούν απαντήσεις. Η 19χρονη παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση, υπέστη πολυοργανική ανεπάρκεια και τελικά άφησε την τελευταία της πνοή στην εντατική του νοσοκομείου στη Νάπολη. Η δασκάλα της θυμάται, πόσο χαρούμενη ήταν η 19χρονη πέρυσι, τέτοια εποχή, όταν έμαθε ότι κατάφερε να περάσει στη Σχολή που τόσο επιθυμούσε.

«Όλοι θα είμαστε εκεί. Όλη η γειτονιά θα είναι. Να ξεκινήσουμε από τους συγγενείς, από τους φίλους, από το σχολείο. Πέρυσι τρώγαμε γλυκά γιατί ήταν χαρούμενη που είχε περάσει και φέτος θα πάμε στην κηδεία της» είπε η δασκάλα παραδοσιακών χορών της δοκίμου.

Στο μικροσκόπιο έχει μπει το τριήμερο 18-21 Αυγούστου όπου το πλοίο στο οποίο επέβαινε η 19χρονη, είχε δέσει στην Τυνησία. Ερευνάται αν στη διάρκεια κάποιας εξόδου εκείνες τις ημέρες, η νεαρή κοπέλα έφαγε ή ήπιε κάτι που να της προκάλεσε δηλητηρίαση.

Λίγες ημέρες πριν, η 19χρονη είχε νοσήσει εν πλω από κορονοϊό, το είχε ξεπεράσει, ωστόσο εξετάζεται και το ενδεχόμενο ο οργανισμός της να ήταν ήδη εξασθενημένος και η όποια λοίμωξη ή δηλητηρίαση, να προκάλεσε τη βαριά νόσησή της που οδήγησε στον θάνατο.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook