Πολεμική επιχείρηση για την σύλληψη του γιου του «Ελ Τσάπο» – Έκλεισε το αεροδρόμιο | Video

πολεμική-επιχείρηση-για-την-σύλληψη-τ-1602792

Ο Μεξικανός βαρόνος των ναρκωτικών Οβίδιο Γκουσμάν, γιος του φυλακισμένου Χοακίν Γκουσμάν (γνωστός ως «Ελ Τσάπο»), συνελήφθη από τις μεξικανικές αρχές, όπως ανέφεραν αξιωματούχοι.

Η είδηση για τη σύλληψη του Οβίδιο κυκλοφόρησε μετά από μια νύχτα ταραχών στην πόλη Κουλιακάν, στην Πολιτεία της Σιναλόα στο βόρειο Μεξικό, όπου εδρεύει και το ομώνυμο καρτέλ, μια από τις ισχυρότερες οργανώσεις διακίνησης ναρκωτικών στον κόσμο.

Ο Οβίδιο Γκουσμάν, ο οποίος ανέλαβε αρχηγική θέση στο Καρτέλ της Σιναλόα μετά τη σύλληψη του πατέρα του, είχε κρατηθεί για λίγο τον Οκτώβριο του 2019 αλλά αφέθηκε ελεύθερος, για να αποφευχθούν αντίποινα από το καρτέλ.

Σήμερα το πρωί, οι δυνάμεις ασφαλείας ήταν επί ποδός προσπαθώντας να περιορίσουν τις αντιδράσεις της οικογένειας Γκουσμάν στην περιοχή.

 

Το αεροδρόμιο της Κουλιακάν έκλεισε και θα παραμείνει εκτός λειτουργίας μέχρι τις 10 το βράδυ, τοπική ώρα.

Οι τοπικές αρχές κάλεσαν τους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους. Σχολεία και διοικητικές υπηρεσίες παρέμειναν κλειστά λόγω της βίας. Βίντεο που αναρτήθηκαν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν σφοδρή ανταλλαγή πυρών, ακόμη και από ελικόπτερα, κατά τη διάρκεια της νύχτας. Επίσης, στήθηκαν οδοφράγματα.

«Ζητάμε από τους πολίτες του Κουλιακάν να μην βγουν από τα σπίτια τους λόγω των αποκλεισμών σε διάφορα σημεία της πόλης», έγραψε στο Twitter ο δήμαρχος Χουάν δε Ντιός Γκάμες.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν επικηρύξει τον γιο του Γκουσμάν με 5 εκατομμύρια δολάρια.

Πηγές της κυβέρνησης του Μεξικού επιβεβαίωσαν ότι έλαβαν πληροφορίες από τις ΗΠΑ για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του Οβίδιο Γκουσμάν.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook