Πολάκης: «Βίαιο το κλείσιμο της Εκκλησιαστικής Σχολής Χανίων» – «Η ηγεσία της εκκλησίας απουσιάζει από την διεκδίκηση»

πολάκης-βίαιο-το-κλείσιμο-της-εκκλησ-1459767

Την Παρασκευή 3 Ιουνίου ο Βουλευτής Χανίων με το ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Παύλος Πολάκης συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Εκκλησιαστικής  Σχολής Χανίων, αποτελούμενη από τον Διευθυντή κύριο Θωμά Παναγιώτου , τον εκπρόσωπο του Συλλόγου γονέων κύριο Ηλία Λαγουδάκη και μαθητές.

Στην συνάντηση ενημέρωσαν τον Βουλευτή για την δυσμενή εξέλιξη αναφορικά με το κλείσιμο του ιστορικού σχολείου που  130  και πλέον χρόνια λειτουργεί στα Χανιά  , ως το μόνο εκκλησιαστικό Γυμνάσιο- Λύκειο σε όλη την Κρήτη και ένα από τα συνολικά δώδεκα όλης της χώρας.

Το σχολείο αυτό που φιλοξενεί περί  τους 60  μαθητές, κυρίως φτωχών οικογενειών  από ορεινές και δύσβατες περιοχές , διασφαλίζοντας τους υψηλού επιπέδου εκπαίδευση και ταυτόχρονα σίτιση και στέγαση, είναι μια κοιτίδα γνώσης που εδώ και δεκαετίες έδωσε στην κοινωνία ανθρώπους  που υπηρετούν την παιδεία, τον πολιτισμό, τα γράμματα, την εκκλησία.

Ένα σχολείο γενικής παιδείας που οι μαθητές του, αγόρια και κορίτσια, μαζί με τους εκπαιδευτικούς  αποτελούν  μια μεγάλη οικογένεια, χωρίς διακρίσεις, εκφοβισμό και φαινόμενα μπούλινγκ .

Ακόμα πιο δραματική εξέλιξη αποτελεί το γεγονός του βίαιου κλεισίματος του σχολείου, χωρίς να αφήνει ένα μεταβατικό διάστημα κατά το οποίο χωρίς να γίνονται νέες εγγραφές θα έδινε τη δυνατότητα, στους μαθητές που ήδη φοιτούν,  να ολοκληρώσουν την δευτεροβάθμια  εκπαίδευση τους.

Χαρακτηριστικό του αδιεξόδου που δημιουργείται  στους μαθητές είναι το γεγονός πως αρκετοί απ’ αυτούς  έχουν δηλώσει στον Διευθυντή πως δεν επιθυμούν να συνεχίσουν σε άλλο σχολείο και θα σταματήσουν την εκπαίδευση τους.

Από την πλευρά του ο κύριος Πολάκης  παρατήρησε πως τον εκπλήσσει η απουσία μάχιμης διεκδίκησης της ηγεσίας της εκκλησίας της Κρήτης για να αποτραπεί η  άδικη  απόφαση της Υπουργού Παιδείας.

Διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους του σχολείου ότι θα σταθεί δίπλα τους και θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα  που του δίνει ο θεσμικός του ρόλος, προκειμένου να γίνει σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι το κλείσιμο του συγκεκριμένου σχολείου είναι ανεπίτρεπτο και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό.

«Την ερχόμενη  κιόλας εβδομάδα θα καταθέσω  επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας κυρία Κεραμέως  ζητώντας της εξηγήσεις για ποιο λόγο, για μια ακόμα φορά με απόφαση της,  λειτουργεί τιμωριτικά απέναντι στην δημόσια εκπαίδευση , μακριά και πέρα από τις ανάγκες των μαθητών και θα  της ζητήσω  να σταματήσει κάθε ενέργεια για το κλείσιμο της εκκλησιαστικής Σχολής, που θα οδηγήσει τους μαθητές είτε στην διακοπή των σπουδών τους, είτε σε αναζήτηση   αντίστοιχου  σχολείου  μακριά από τον τόπο τους και τις οικογένειες τους.»

Οι εκπρόσωποι του σχολείου ευχαρίστησαν τον κύριο Πολάκη για την άμεση ανταπόκριση και την υποστήριξη του στον αγώνα τους για την άδικη διακοπή της λειτουργίας της ιστορικής αυτής σχολικής μονάδας της  Κρήτης.

zarpanews.gr

 

 

One thought on “Πολάκης: «Βίαιο το κλείσιμο της Εκκλησιαστικής Σχολής Χανίων» – «Η ηγεσία της εκκλησίας απουσιάζει από την διεκδίκηση»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook