Πολάκης σε Βορίδη: «Όσες θεσμικές αλλαγές και να κάνετε, η Αριστερά θα ξανακυβερνήσει και θα είναι ντάλα μεσημέρι»

πολάκης-σε-βορίδη-όσες-θεσμικές-αλλα-1151954

«Ποδαρικό» στην πρώτη παρουσία του Μάκη Βορίδη στο Κοινοβούλιο με την ιδιότητα του υπουργού Εσωτερικών έκανε με κατά μέτωπο επίθεση ο Παύλος Πολάκης, όντας σίγουρος πως η «Αριστερά θα ξανακυβερνήσει και θα είναι ντάλα μεσημέρι».

Απάντηση στις δηλώσεις του Μ. Βορίδη περί θεσμικών αλλαγών για να μην ξανακυβερνήσει η Αριστερά, έδωσε ο αν. τομεάρχης Διαφάνειας της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό του δημόσιο τομέα και την ενίσχυση του ΑΣΕΠ. «Όσα μέτρα θεσμικού χαρακτήρα κι αν πάρετε για να μην ξανακυβερνήσει η Αριστερά, η Αριστερά θα ξανακυβερνήσει και θα είναι ντάλα μεσημέρι. Γιατί με την κάκιστη διαχείριση της πανδημίας και με την οικονομική καταστροφή των μεσαίων στρωμάτων αποτελεί, πλέον, αδήριτη αναγκαιότητα» συμπέρανε και κατηγόρησε την κυβέρνηση για έξαρση αυταρχισμού και αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις που θυμίζουν «μία νέας κοπής ΕΡΕ του 1950».

«Δεύτερο επεισόδιο του πρωτοφανούς δουλέματος»

Ο Π. Πολάκης χαρακτήρισε το εν λόγω σχέδιο νόμου «δεύτερο επεισόδιο ενός πρωτοφανούς δουλέματος». Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο που υπερψηφίστηκε πρόσφατα και αφορά την επιλογή των στελεχών δημόσιας διοίκησης, υπενθυμίζοντας ότι η κυβέρνηση είχε φροντίσει προηγουμένως να αλλάξει «μέχρι και τις καρέκλες που καθόταν η οποιαδήποτε διοίκηση, υποδιοίκηση ή προϊστάμενη αρχή στον δημόσιο τομέα». «Έτσι κι αλλιώς, εσείς κ. Βορίδη είχατε δηλώσει: ¨Τους ξένους θα βάζαμε;¨» συμπλήρωσε δηκτικά.

«Πού είναι η σκευωρία Novartis τώρα;»

Αναφερόμενος στην γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που καθιστά την υπόθεση Novartis σκάνδαλο και επ΄ουδενί σκευωρία, ο Π. Πολάκης διερωτήθηκε: «Πού είναι η σκευωρία τώρα;». «Δεν έχω ακούσει να πείτε τίποτα. Ούτε εσείς, ούτε ο ομόσταυλός σας Αδ. Γεωργιάδης, ούτε ο Αβραμόπουλος, ούτε ο Σαμαράς. Δεν έχω δει κανέναν…» σχολίασε με νόημα.

Πολιτική σύγκρουση με φόντο το κράτος

Ο πρώην αν. υπουργός Υγείας έδωσε τον τόνο για μία από τις σφοδρές ιδεολογικές και πολιτικές μάχες που θα ακολουθήσουν το ερχόμενο διάστημα, θέτοντας στο επίκεντρο το κράτος, τη λειτουργία του και τη διάρθρωσή του. «Το τι μοντέλο κράτους θέλετε να φτιάξετε, το έχουμε βιώσει 2 χρόνια τώρα. Εμείς, θα προτείνουμε άλλο μοντέλο κι εκεί θα συγκρουστούμε πολύ χοντρά» προανήγγειλε, εξηγώντας ότι δεν θα υπάρξει καμία παραγωγική ανασυγκρότηση και καμιά αναδιανομή πλούτου προς φτωχά και μεσαία στρώματα αν δεν αλλάξει ο τρόπος που λειτουργεί «αυτό το ορμπανικό, επιτελικό και πελατειακό κράτος που υλοποιείται τώρα».

«Το κεντρικό κράτος είναι για να κάνει τέσσερις δουλειές. Να βγάζει το σχέδιο, να μοιράζει τα λεφτά, να θέτει τους κανόνες και να εκτελεί ετήσιο έλεγχο των αποκεντρωμένων του δομών, των Δήμων και των Περιφερειών που πρέπει να κάνουν όλη τη δουλειά. Αυτό ετοιμάζουμε σαν πρόταση» προϊδέασε και κατέληξε λέγοντας πως η επιλογή Βορίδη έναντι του Τάκη Θεοδωρικάκου στο υπουργείο Εσωτερικών αφορά την απόπειρα του πρώην στελέχους της ΚΝΕ «να φτιάξει δικό του μηχανισμό που δεν τον σήκωσε ο σκληρός πυρήνας της σαμαρικής ακροδεξιάς που κρατά τον κ. Μητσοτάκη από την μύτη».

One thought on “Πολάκης σε Βορίδη: «Όσες θεσμικές αλλαγές και να κάνετε, η Αριστερά θα ξανακυβερνήσει και θα είναι ντάλα μεσημέρι»

  1. Καλά την λαλακία την κάναμε στο παρελθόν μην νομίσεις θα συνεχιστεί. Τους τωρινούς τους ξέραμε και δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό, δυστυχώς εσάς δεν ξέραμε και σας μάθαμε από την ανάποδη. «Έχουν όμως γνώση οι φύλακες» (από εδώ και μπρος)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook