Πολάκης: «Στάθηκε όρθιο το ΕΣΥ λόγω της πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ» | Video

πολάκης-στάθηκε-όρθιο-το-εσυ-λόγω-της-1015683

Απάντηση στον υπουργό Δικαιοσύνη Κώστα Τσιάρα, με αφορμή δήλωσή του ότι τα χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν έγιναν προσλήψεις και πως οι διορισμοί στο ΕΣΥ αφορούσαν μόνο επικουρικούς γιατρούς έδωσε από το τηλεοπτικό δίκτυο KONTRA ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος έδωσε στοιχεία για τις προσλήψεις και τόνισε ότι χάρη στην πολιτική ΣΥΡΙΖΑ έχει σταθεί όρθιο το σύστημα. Όπως τόνισε, αυτό πρέπει να γίνει λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι ο αγώνας για την αντιμετώπιση του προβλήματος της πανδημίας απαιτεί και ενότητα.

Ο Παύλος Πολάκης τόνισε ότι τα συστημικά ΜΜΕ επιλέγουν να μην παίζουν κάποια νούμερα, αλλά ανέφερε ότι από το 2015 έως το 2019 έγιναν συνολικά 19.500 προσλήψεις υγειονομικό προσωπικό, γιατροί και νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό, είτε μόνιμοι είτε επικουρικοί και από αυτούς, μαζί με τις αποχωρήσεις οι καθαρές εισροές ήταν 11.000. Επίσης τόνισε ότι από το 2018 τα νοσοκομεία ήταν πλεονασματικά, με ταμειακό απόθεμα ύψους 260 εκατ. ευρώ.

Το βίντεο της παρέμβασης Πολάκη ακολουθεί:

Επίσης, σημείωσε ότι χάρη στην πολιτική ΣΥΡΙΖΑ δεν έμειναν εκτός συστήματος 2.500 ανασφάλιστοι, ενώ πρόσθεσε πως ο προγραμματισμός από το 2019 και για τέσσερα χρόνια ήταν 2.500 προσλήψεις κάθε χρόνο (1.000 γιατροί και 1.500 επικουρικό και λοιπό προσωπικό). Ωστόσο, μετά τις εκλογές, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πάγωσε την προκήρυξη για τους 1.000 γιατρούς και αναγκάστηκε να κάνει επαναπροκήρυξη τον Φεβρουάριο, ενώ ποτέ δεν πραγματοποιήθηκε η προκήρυξη για νοσηλευτές και επικουρικούς.

Τέλος, με αφορμή τις ευχαριστίες του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, για την προσφορά του να τοποθετηθεί οπουδήποτε υπάρχει ανάγκη για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της κρίσης, κάλεσε και όλους τους ιδιώτες γιατρούς να κάνουν το ίδιο.

efsyn.gr

2 thoughts on “Πολάκης: «Στάθηκε όρθιο το ΕΣΥ λόγω της πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ» | Video

  1. Η ανάγκη να αναζητα συνεχώς την δημοσιότητα λέγοντας βλακείες και κομματικές παρλαπιπες μέσα στην πανδημία δείχνει άνθρωπο με χαμηλό IQ, νάρκισσο, αγράμματο, ακοινώνητο, φαφλατά, χωρίς αυτοπεποίθηση που αναζητά συνεχώς επιβεβαίωση.
    Δεν καταλαβαίνω γιατί ρωτάει την άδεια του Κικίλια να βοηθείσει αν είναι γιατρός ας πάρει τον πρώην αφεντικό του τον Ξανθο και ας πάνε στα Μόρια να προσφέρουνε εθελοντικά στους ……αδελφούς τριτοκοσμικούς που μας κουβάλησαν οταν ήταν εξουσία, βέβαια δεν θέλουν να τους φάνε στη μάπα αυτοί, άλλοι ( οι νησιώτες ) ας τους τρώγανε στη μάπα, ήταν πρόβλημα δικό τους όχι της εξουσίας των πιθήκων.
    Πολάκη μια παροιμία λέει: Όσο πιο ψηλά ανεβαίνει η μαϊμού τόσο πιο πολύ φαίνεται ο κωλος της.
    Άντε λοιπόν στα Μόρια αφού θέλεις να προσφέρεις και άσε τον Κικίλια,, περιμένουμε φωτό από κει να σε παραδεχθούμε.

  2. Πλάκα έχεις κουμπάρε?! άναψε ένα τσιγάρο με΄σα στο σπίτι σου πλέον?! κ άραξε, γιατί αν έιχαμε ΣΥΡΙΖΑ τώρα , στην Ειδομένη θα είχαμε 30-40,000 να «λιάζονται» , θα καπνίζαμε μέσα στα νοσοκομεία, κ οι δάσκαλο του δημοσίου ιπου όλη μέρα γλρινιάζουνε γιατί δεν μπορούν να κάνουν μάθηαμα ούτε στο ιντερνετ στα κοπέλια 8α έπαιρναν δώρο Πάσχα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook