Πολάκης: «Οι τύποι μας δουλεύουν ψιλό γαζί» – Τι είπε για την υποστελέχωση του Νοσοκομείου Χανίων, τα εμβόλια και τον Πλεύρη | Video

πολάκης-οι-τύποι-μας-δουλεύουν-ψιλό-γ-1480881

Ευθεία επίθεση προς την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε από το νοσοκομείο Χανίων όπου βρέθηκε νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης.

Ο κ. Πολάκης επισκέφθηκε το νοσηλευτικό ίδρυμα, προκειμένου να συνομιλήσει με μέλη του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ο Παύλος Πολάκης αφού αναφέρθηκε στην επίσκεψη του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη στο Νοσοκομείο Χανίων και στο γεγονός ότι οι υγειονομικοί σε αναστολή τον αποδοκίμασαν έντονα, τον χαρακτήρισε… «μπαλοταρισμένο λαγό».

«Ο κύριος Πλεύρης προχθές αποδοκιμάστηκε εντονότατα εδώ και όχι μόνο για την στάση του απέναντι στους υγειονομικούς σε αναστολή, που πλέον έχει αποδειχθεί και στον πλέον δύσπιστο, ότι δεν είχε κανένα απολύτως αποτέλεσμα στην αντιμετώπιση της πανδημίας το να θέσει 6.500 – 7.000 ανθρώπους εκτός συστήματος υγείας.

Αυτή τη στιγμή ζούμε ένα δεύτερο κύμα και ενδονοσοκομειακής διασποράς, καθώς επιβεβαιώνεται αυτό το οποίο λέμε αρκετοί εδώ και δυο χρόνια, ότι οι μεταλλάξεις του κορονοϊού, δεν θα τις πιάνουν τα εμβόλια. Αποδοκιμάστηκε επίσης για το μασκαραλίκι, το οποίο και αυτός και η Γκάγκα και ο Κικίλιας και ο Κοντοζαμάνης και ο Μητσοτάκης, κάνουν στους εργαζόμενους του συστήματος υγείας εδώ και τρία χρόνια».

Στο μεταξύ, ο Χανιώτης βουλευτής, τόνισε πως η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει καμία προκήρυξη από όσες είχαν προγραμματιστεί επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ από το 2019 και μετά για τον μόνιμο διορισμό γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού.

Πολάκης: «Οι τύποι μας δουλεύουν ψιλό γαζί»

«Οι τύποι μας δουλεύουν ψιλό γαζί. Δεν θέλουν να ενισχύσουν το σύστημα υγείας, εάν ήθελαν, θα το είχαν κάνει τόσα χρόνια» είπε ο Παύλος Πολάκης μιλώντας για τη νυν κυβέρνηση και τους χειρισμούς της στην αντιμετώπιση της υποστελέχωσης του συστήματος υγείας.

Ο κ. Πολάκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο «πάγωμα» των προσλήψεων γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού από το 2019.

«Τον Μάρτιο του 2019 είχαμε ανακοινώσει πρόγραμμα 10.000 μόνιμων διορισμών στο σύστημα υγείας, δυόμιση χιλιάδες τον χρόνο, οι 1.000 γιατροί και οι 1.500 νοσηλευτικό προσωπικό. Εμείς προλάβαμε τον Απρίλη του 2019 και προκηρύξαμε τις 1.000 θέσεις των γιατρών. Πρώτη δουλειά που έκανε ο Κικίλιας με τον Μητσοτάκη μόλις βγήκαν ήταν να ακυρώσουν την προκήρυξη. Είμαστε στο 2022 και δεν έχουν προκηρύξει πέραν των πρώτων χιλίων, καμία από τις θέσεις.»

«Είμαστε η χειρότερη χώρα στην Δυτική Ευρώπη. Πρώτη σε θανάτους από κορονοϊό ανά εκατομμύριο πληθυσμό»

«Εάν ήμουν εγώ Υπουργός, θα με είχατε κρεμάσει στο Φάρο στο λιμάνι και εάν είχαμε 30.330 νεκρούς. Είμαστε η πρώτη χώρα σε θανάτους στη Δυτική Ευρώπη. Κι αυτό το καταφέραμε με ένα από τα πιο σκληρά λοκντάουν.

Θυμάστε τα sms που στέλναμε για να βγούμε έξω; Γιατί αυτά δεν λειτούργησαν; Γιατί δεν έφτιαξαν πραγματικές ΜΕΘ; Γιατί δεν έφερναν τα μονοκλωνικά αντισώματα που φώναζα τόσο καιρό; Γιατί είχαμε ΜΕΘ σε επαρχιακές πόλεις της Ελλάδας με 100% θνητότητα; Τι σημαίνει αυτό; Ότι ήταν μαϊμού ΜΕΘ. Αυτό είναι θέμα της υποστελέχωσης. Εάν τα νοσοκομεία είχαν στελεχωθεί, δεν θα είχαμε αυτά τα αποτελέσματα».

«Στο μεταξύ, ο κ. Πολάκης έκανε λόγο για επιστημονικούς καραγκιόζηδες: «Από τότε που ανέλαβε ο Πλεύρης, γιατί κάποια πράγματα πρέπει να ακουστούν επιτέλους, γιατί βγαίνουνε κάτι καραγκιόζηδες, επιστημονικοί καραγκιόζηδες, τύπου Βασιλακόπουλος και διάφοροι άλλοι, οι οποίοι κουνάνε το δάχτυλο στον κόσμο λες και αυτοί ξέρανε καλύτερη ιατρική από μας. Είμαστε πολύ καλύτεροι από αυτούς».

Την ίδια ώρα, ο βουλευτής αναφέρθηκε στο γεγονός ότι το 85% των θανάτων από κορονοϊό αφορά ηλικιωμένους ανθρώπους άνω των 65 ετών και παράλληλα τόνισε ότι δεν ήταν αναγκαίο να εμβολιαστούν νέοι από 12 ετών. «Αυτή τη στιγμή λέμε στον κόσμο να κάνει την 4η δόση, με ποιό εμβόλιο; Της pfizer που δεν πιάνει τις μεταλλάξεις 4 και 5 όπως αναγκάζονται να παραδεχτούν;»

Αύξηση στους μισθούς γιατρών και νοσηλευτών

Την ανάγκη σημαντικής αύξησης στους μισθούς γιατρών και νοσηλευτών επισήμανε ο Πάυλος Πολάκης, λέγοντας ξεκάθαρα πως αυτή η πρόταση περιλαμβάνεται στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να ενισχυθούν οι ήδη υπάρχοντες εργαζόμενοι αλλά και να δοθεί και ένα κίνητρο σε όσους Έλληνες γιατρούς έφυγαν στο εξωτερικό για ένα καλύτερο μέλλον, να επιστρέψουν.

Τέλος, ο κ. Πολάκης αναφορικά με το νοσοκομείο Χανίων δήλωσε πως επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είχε γίνει έργο, με την δημιουργία νέων τμημάτων: «Το πήραμε με προϋπολογισμό 15 εκατομμύρια και φτάσαμε την πραγματική του χρηματοδότηση 27 εκατομμύρια ευρώ.

Φέραμε γιατρούς, ανοίξαμε καινούρια τμήματα, ανοίξαμε το αιμοδυναμικό το οποίο έχει σώσει πάρα πολλούς από όλη την Κρήτη, ανοίξαμε το τμήμα πυρινικής ιατρικής, λειτουργήσαμε τη θωρακοχειρουργική και άλλα ιατρεία και αυτή τη στιγμή όλο υποστελεχώνεται.

Γκρεμίζεται με την αριστεία. Φεύγουν γιατί έχουν κουραστεί και πρέπει και αυτό είναι και πολιτική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ πλέον μια σοβαρότατη μισθολογική ενίσχυση στους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό προκειμένου να αντέξουν αλλά και να έρθουν και παιδιά τα οποία είναι έξω. Έχουμε χάσει 24.500 γιατρούς».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook