Πολάκης προς ΝΔ για Νίκο Παππά: Δεν συγχωρείτε ότι έβαλε τους καναλάρχες να πληρώσουν

πολάκης-προς-νδ-για-νίκο-παππά-δεν-συγχ-1199546

Με μια ελαφρά παραλλαγή ενός στίχου από ρεμπέτικο τραγούδι για να ταιριάξει με την συζήτηση στην Ολομέλεια του πορίσματος της προανακριτικής για τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά ξεκίνησε την ομιλία του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης, λέγοντας «μας πήγατε για πλημμέλημα επί διαταράξει αλλά τα μητρώα μας τα βρήκατε εντάξει».

«Δεν συγχωρέσατε και δεν συγχωρείτε» είπε ότι ο Νίκος Παππάς «για πρώτη φορά έβαλε τους καναλάρχες -οι νταβατζήδες όπως έλεγε ο Κώστας Καραμανλής- να πληρώσουν…» για κάτι που «είχαν οικειοποιηθεί λες και ήταν χωράφι του παππού τους».

Έκανε εκτενείς αναφορές και στην προηγούμενη προανακριτική επιτροπή για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την υπόθεση Novartis, ενώ για την εξέλιξη της υπόθεσης του Νίκου Παππά είπε πως αυτός είναι «ο απόλυτος εξευτελισμός σας καθώς δεν αποδείχθηκε τίποτα». Φαίνεται, είπε ο Π. Πολάκης αυτό σήμερα από τις φάτσες σας. Σήμερα «ποινήν εκτίετε» εδώ που είστε, όπως έλεγε ένας παλιός δικός σας (εν. τον Βύρωνα Πολύδωρα)».

Για τη συμμετοχή στη συζήτηση του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, ο βουλευτής είπε «φέρατε την εκσυγχρονιστική φωνή του Επιτελικού Κράτους του Μαξίμου για να τονώσει το ηθικό του στρατεύματος, το οποίο μόνο από τη φυσιογνωμία σας φαίνεται πόσο καταρρακωμένο είναι. Αλλά δεν τα κατάφερε και το μόνο που απέδειξε είναι το πολιτικό βατερλώ που διανύεται σήμερα».

Ο Π. Πολάκης ανέφερε πως «εμείς από όλα αυτά μάθαμε πολλά, διαλύθηκαν και αυταπάτες που είχαμε για το πως μπορεί να λειτουργήσουν οι Θεσμοί μιας ευνομούμενης Δημοκρατίας. Μάθαμε ότι δεν αρκεί να πηγαίνεις τόνους αποδεικτικό υλικού στη Δικαιοσύνη που να λένε για τα χρήματα που δόθηκαν από το ΚΕΕΛΠΝΟ αλλά χρειάζονται βαθιές θεσμικές τομές την άλλη φορά προκειμένου να επιστρέψει η κανονικότητα της Δικαιοσύνης και όχι η διαιώνιση της διαπλοκής σε αυτή τη χώρα. Και επειδή μάθαμε πολλά τη δεύτερη φορά θα τα κάνουμε. Και θα τα κάνουμε αλλιώς».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook