Πολάκης: Ο κόσμος αναγνωρίζει οτι δεν βάλαμε το χέρι στο «μέλι» και στηρίξαμε τους αδύναμους

πολάκης-ο-κόσμος-αναγνωρίζει-οτι-δεν-β-886714

«Εκρηκτικός» ήταν ο Παύλος Πολάκης, στη συνέντευξη που παραχώρησε στον SUPER FM 89.6 και στον Δημήτρη Παππά, στην οποία μίλησε για όλα λίγες μέρες πριν τις εκλογές, από την στήριξη του Αλέξη Τσίπρα στο πρόσωπό του, μέχρι τις σημαντικές παρεμβάσεις που έχει πραγματοποιήσει η κυβέρνηση στο νοσοκομείο Χανίων.

Εν όψει εκλογών, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας σχολίασε ότι ο απλός κόσμος βλέπει θετικά το έργο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως σχολίασε :

«Ο κόσμος μας υποδέχεται με ανοικτές αγκάλες, γιατί δεν φοβόμαστε να τον κοιτάξουμε στα μάτια. Ξέρουμε ποιον πικράναμε και γιατί, αναγνωρίζοντας τον συμβιβασμό του 2015. Μπορεί να μην μας έχουν συγχωρήσει όλοι για τότε, όμως, ο κόσμος αναγνωρίζει οτι δεν βάλαμε το… χέρι στο μέλι και στηρίξαμε τους αδύναμους, σταθήκαμε στο πλάι του τις στιγμές που είχε ανάγκη, όπως με τη θεομηνία, αποκαλύψαμε τη διαφθορά του παρελθόντος, στείλαμε πολλές χρηματοδοτήσεις στις τοπικές κοινωνίες, και όπου το εκμεταλλεύθηκαν σωστά οι δήμαρχοι φάνηκε το έργο.

Στις 7 του Ιούλη ο κόσμος διαλέγει, τον Τσίπρα πρωθυπουργό ή το γόνο του Μητσοτακέϊκου, τον Ξανθό κι εμένα ή τον Άδωνι και τον Βορίδη; Υπουργό ενέργειας τον Σταθάκη που κατάφερε να σώσει τη ΔΕΗ ή τον Σκρέκα που θα την πουλήσει; Είναι πολύ συγκεκριμένα τα πράγματα. Θέλουν υπουργό εργασίας αυτήν που κατήργησε τον υποκατώτατο μισθό ή αυτόν που θέλει να καταργήσει τις 120 δόσεις.»

Η χθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού δεν θα μπορούσε να μην απασχολήσει τον Παύλο Πολάκη, που επισήμανε οτι απάντησε «όπως έπρεπε»:

«Είκοσι λεπτά ήθελαν να βάλουν το πρωθυπουργό να ασχοληθεί με το αψύ μου ύφος, ο οποίος απάντησε λέγοντας οτι το έργο στο υπουργείο είναι το κριτήριο για κάθε μέλος της κυβέρνησης. Στάθηκε πάρα πολύ καλά, όμως είδατε να του κάνουν ερώτηση για κάτι από το πρόγραμμα;

Μέσα στον επίσημο σταθμό της Νέας Δημοκρατίας έγινε τελικά ντιμπέιτ, όμως αντί για τον Μητσοτάκη είχε απέναντι τον Παπαχελά και την Κοσιώνη.

Η επιλογή του πρωθυπουργού να πάει στον ΣΚΑΙ δεν ήταν επειδή έπαιζε… εμετικό ρόλο μαύρης προπαγάνδας, αλλά για να εκθέσει τελείως τον κ. Μητσοτάκη, που ζητούσε επιμόνως ντιμπέιτ από το βήμα της Βουλής, ενώ τώρα έχει… χωστεί σαν το λαγό!

Τι να πρωτοθυμηθώ από τον ΣΚΑΙ, τον Αυτιά να κλαίει από το πρωί μέχρι το βράδυ για τις συντάξεις που υποτίθεται θα κόβονταν, τον Υποφάντη με την αισχρή του ανάρτηση, που όταν είχα πάρει το δάνειο πήγε και πάτησε στο ΑΤΜ 100.000€. Ή όσα έλεγε ο Πορτοσάλτε, με τον Κυριάκο να του δίνει τις ερωτήσεις. Ήταν σεβασμός απέναντι στον πρωθυπουργό η στάση Κοσιώνη και Παπαχελά εχθές; Στον Σαμαρά στέκονταν σούζα και κλαρίνο ενώ έβγαζαν λύσσα απέναντι στον Αλέξη Τσίπρας.

Χθες κέρδισε ο Αλέξης Τσίπρας. Ο κόσμος έχει μάτια και μπορεί να δει στην καθημερινότητά του πράγματα που έκανε αυτή η κυβέρνηση. Οτι συμβαίνει στη χώρα δεν επικοινωνείται αποκλειστικά μέσω των καναλιών. Δεν επιτρέπεται να φιλτράρουν μονόπλευρα οι σταθμοί την κοινωνία. Τα κανάλια έχασαν χρήματα γιατί τους κόψαμε την διαφημιστική δαπάνη και για πρώτη φορά αναγκάστηκαν να πληρώσουν για τη συχνότητα που τσάμπα είχαν, οπότε μας κήρυξαν από τότε τον πόλεμο. Θέλαμε να βάλουμε τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Ο κόσμος μπορεί να ενημερωθεί και από τα κοινωνικά δίκτυα, και από άλλες πηγές πληροφόρησης στο διαδίκτυο.»

Με αριθμούς μίλησε για το Νοσοκομείο Χανίων, το οποίο είχε όριο δαπανών το 2014 19.5 εκατ., ενώ το 2018 ξόδεψε 28.4.  πλέον χρωστάει λιγότερο από 2 εκατ., ενώ το ’14 χρωστούσε 13.5 εκατ.! Μπήκαν 70 επιπλέον γιατροί στο νοσοκομείο Χανίων μέσα σε 3 χρόνια και 250 άτομα προσωπικό, ενώ λειτούργησε και αιμοδυναμικό εργαστήριο, που κάνει επείγουσες αγγειπλαστικές, αλλά και στεφανιογραφίες: «Οι Χανιώτες που παθαίνουν έμφραγμα πλέον μπορούν να νοσηλευτούν στο νοσοκομείο Χανίων. Έγινε πλήρης ανάπτυξη σε θωρακοχειρουργική και παιδιατρική κλινική, λειτουργήσαμε συμβουλευτικό γραφείο διατροφής και τμήμα πυρηνικής ιατρικής με gama κάμερα. Έτσι, δεν χρειάζεται οι Χανιώτες να τρέχουν στο Ηράκλειο ή σε ιδιώτες.»

Όσον αφορά τις ευρωεκλογές, επισήμανε οτι «9 μονάδες χτύπησε τον ΣΥΡΙΖΑ ο ελληνικός λαός, δεν στήριξε όμως τη Νέα Δημοκρατία», προσθέτοντας οτι «αν βγει σημαίνει οτι δεν έχει κλέψει, οτι δεν θα πρέπει να τιμωρηθούν; Ενώ χρωστάει τόσα και δεν τα γυρίζει κάνει μια τεράστια επένδυση για διαφημίσεις. Αφού έχουν λεφτά γιατί δεν πληρώνουν αυτά που χρωστάνε;

Για να δώσει 3 δις το χρόνο σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες. Για να δώσει τη ΔΕΗ και να ιδιωτικοποιήσει τα νοσοκομεία. Για να κουκουλώσει όσα σκάνδαλα αποκαλύψαμε εμείς. Όχι για να σώσει τη χώρα.»

«Εμείς έχουμε καθαρά χέρια, δεν προερχόμαστε από τα τζάκια της οικογενειοκρατίας, ούτε σιτιζόμαστε 40 χρόνια από το ελληνικό δημόσιο», συμπλήρωσε.

«Είναι δυνατόν να θέλουν να ξανακυβερνήσουν δύο κόμματα που χρωστούν 530 εκατ. ευρώ και να κουνάνε σε εμάς το δάκτυλο που δεν ακουμπήσαμε ούτε σεντ.» σχολίασε, αφού έκανε μακρά αναφορά στα σκάνδαλα που βρίσκονται ακόμα στα δικαστήρια, από το ΚΕΕΛΠΝΟ, μέχρι την Novartis, την Siemens, τον Κήρυκα Χανίων, τον ΟΚΑΝΑ, τα δάνεια των κομμάτων κ.α. Τόνισε ακόμη, οτι με τον τρόπο που λειτουργεί η δικαιοσύνη έχουν εξασφαλίσει όλοι το… ακαταδίωκτο, αφού 20 χρόνια μετά, όταν έχουν… φάει τα χρήματα, θα ξεκινήσει το δικαστήρια για την κάθε υπόθεση, χωρίς να υπολογίζονται τελεσιδικήσεις, εφέσεις κλπ.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook