Πολάκης για τις τιμές στους Ναζί: Αυτή η «εκδήλωση» δεν θα γίνει

πολάκης-για-τις-τιμές-στους-ναζί-αυτή-η-1199546

«Αυτή η εκδήλωση δεν θα γίνει! Είναι προσβολή στο αίμα των γονιών και των παππούδων μας, στην ιστορία της Κρήτης , στο δημοκρατικό φρόνημα του λαού της!»

Αυτά μεταξύ άλλων δηλώνει με αποφασιστικότητα ο Βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Παύλος Πολάκης, σχετικά με την ανακοίνωση της οργάνωσης εκδήλωσης το διάστημα 17 – 23 Μαΐου με γενικό τίτλο «Kreta Memorial”, με αφορμή τη συμπλήρωση ”80 χρόνων από τη μάχη της Κρήτης” με Ευρωπαίους αλεξιπτωτιστές που θα πραγματοποιούν πτώσεις με αλεξίπτωτο στο Μάλεμε για να τιμήσουν τον ηρωισμό των Γερμανών paratroopers.

Άγνωστη παραμένει η ταυτότητα της οργάνωσης που καλεί στην “εκδήλωση” και η οποία χρησιμοποιεί σύμβολα, παράσημα και σταυρούς που παραπέμπουν στο Γ΄ Ράιχ, ενώ άγνωστο παραμένει επίσης το εάν έχουν απευθυνθεί στις αρχές των Χανίων και της Κρήτης για μια τέτοια προκλητική διοργάνωση. Μάλιστα, η συμμετοχή στην εκδήλωση για τους ενδιαφερόμενους έχει κόστος 365 ευρώ το άτομο, ενώ στους συμμετέχοντες θα απονεμηθούν μετάλλια το σχέδιο των οποίων σαφώς παραπέμπει σε ναζιστικά σύμβολα. Σοβαρά ερωτήματα προκαλούν τέλος δημοσιεύματα που μιλούν για εμπλοκή βραβευμένων Ελλήνων αστυνομικών και άλλων στην «Ευρωπαϊκή Ένωση Αλεξιπτωτιστών» που αναβιώνει την εναέρια εισβολή των Γερμανών για να τους… τιμήσει.

Ενώ ο Βουλευτής Χανίων συνεχίζει απευθυνόμενος προς τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών…: «Από ποιον πήραν άδεια αυτοί οι μεταμφιεσμένοι νεοναζί για να “τιμήσουν» την επίθεση των αλεξιπτωτιστών του Χίτλερ στην Κρήτη το Μάη του 41; Που βρίσκουν το θράσος τα κατακάθια της ανθρώπινης ιστορίας να προβαίνουν σε τέτοια ανακοίνωση για εκδήλωση και μάλιστα με «πτώση αλεξιπτωτιστών» στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Μαλεμε; Καλώ όλες τις αρχές του νησιού από την περιφέρεια, τους δημάρχους, μέχρι τους τους συνδικαλιστικούς, επιστημονικούς και πολιτιστικούς φορείς, να καταδικάσουν αυτή την προγραμματιζόμενη “εκδήλωση” και με κάθε τρόπο να μην επιτρέψουν να γίνει. Περιμένω άμεση απάντηση από τους Υπουργούς»

zarpanews.gr

2 thoughts on “Πολάκης για τις τιμές στους Ναζί: Αυτή η «εκδήλωση» δεν θα γίνει

  1. MΠΡΑΒΩ ΠΑΥΛΕ. ΕΝΩ ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΧΩ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΣΥΝΠΑΘΕΙΑ ΕΙΜΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ. Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΜΟΛΥΝΟΥΝ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΧΑΝΙΩΤΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΕΤΟ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΜΑΛΕΜΕ. ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΧΑΜΟΣ .ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΟΥΝΗΘΕΙ ΜΥΓΑ…..ΑΚΟΥΣΕ ΜΕ. ΟΡΓΑΝΩΣΕ ΤΟ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ….ΕΣΥ ΞΕΡΕΙΣ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΠΟΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟ. ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΛΙΑ
    ΛΑΣΤΗΧΑ ΤΩΝ ΙΧ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΥΛΚΑΝΙΖΑΤΕΡ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΚΟΛΑΣΗ….ΙΔΕΕΣ ΒΑΖΩ ….ΞΙΑΣΟΥ. ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΙΑ ΠΟΙΟ ΟΚΟΛΟΓΙΚΟ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook