Πολάκης για την κυβέρνηση Μητσοτάκη: Δεν στηρίζετε κανένα μεσαίο στρώμα, το καταστρέφετε | Video

πολάκης-για-την-κυβέρνηση-μητσοτάκη-δ-1078913

Στο πλαίσιο της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής Χανίων Παύλος  Πολάκης απαντώντας στην ωραιοποιημένη εικόνα που παρουσίασε ο κ. Σταικούρας στη Βουλή, αναρωτήθηκε αν η ΝΔ θεωρεί ότι ο κόσμος έχει πιει το νερό της λησμονιάς καθώς καμία αναφορά δεν έγινε στη σημαντική αύξηση του χρέους επί ημερών ΝΔ, πάνω από 186% του ΑΕΠ, καμία αναφορά δεν έγινε στο γεγονός ότι σήμερα η κυβέρνηση μπορεί και δανείζεται γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ρύθμισε το χρέος και τέλος καμία αναφορά δεν έγινε στο γεγονός ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ άφησε χρηματοδοτικό μαξιλάρι 37 δις.

Στη συνέχεια ο Παύλος Πολάκης αναφέρθηκε στη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημιουργία ενός ολιστικού σχεδίου για την πτώχευση, την ένταξη δηλαδή των διαφόρων εν ισχύ πλαισίων όπως: του εξωδικαστικού συμβιβασμού για τις επιχειρήσεις, τις 120 δόσεις, τις ρυθμίσεις οφειλών, το νόμο 4605 του 2019 που αφορούσε στη ρύθμιση επιχειρησιακών και προσωπικών δανείων με υποθήκη την 1η κατοικία, σε ένα ενιαίο πλαίσιο.

Αυτή ήταν η δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ και όχι η κατάργηση της προστασίας της 1ης κατοικίας. Η ΝΔ, όπως προκύπτει και από τις εκθέσεις αξιολόγησης, ήταν αυτή που δεσμεύτηκε να καταργήσει την προστασία της 1ης κατοικίας, μέχρι τον Απρίλιο του 2020.

Κατά τον Π. Πολάκη η κυβέρνηση της ΝΔ πήρε την κυβέρνηση στοχεύοντας:

1. Στην ιδιωτικοποίηση της επικουρικής σύνταξη, σχέδιο που αποτελεί διακαή πόθο κάθε νεοφιλελεύθερου από την δεκαετία του 80, της τάξης των 75 δις για τα επόμενα 20 χρόνια.

2. Στην ιδιωτικοποίηση κάθε σημαντικής δημόσιας περιουσίας, όπως είναι ο ΑΔΜΗΕ, η ΕΥΔΑΠ και τα λιμάνια της χώρας

3. Σε μια τεράστια αναδιανομή πλούτου από τα μεσαία στρώματα προς το πλουσιότερο 5% της κοινωνίας, γιατί άλλωστε το πέντε αυτό της εκατό εκπροσωπεί η ΝΔ

4. Στη διανομή του μαξιλαριού των 37 δις σε πέντε δέκα χιλιάδες κολλητούς, μέσω των απευθείας αναθέσεων

Κλείνοντας ο Π. Πολάκης τόνισε ότι με τον πτωχευτικό κώδικα η ΝΔ ολοκληρώνει το σχέδιο της βίαιης αναδιανομής πλούτου προς τους λίγους και ισχυρούς κάνοντας παράλληλα το λάθος να θεωρήσει ότι μιας και τα πετσοταισμένα ΜΜΕ κράτησαν το θέμα χαμηλά, η κοινωνία δεν θα καταλάβει τι έρχεται. Κατά τον Π. Πολάκη η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ αφαίρεσε τη μάσκα από μια κυβέρνηση η οποία όχι μόνο δεν στήριξε τα μεσαία στρώματα αλλά τα πολεμάει άγρια.

One thought on “Πολάκης για την κυβέρνηση Μητσοτάκη: Δεν στηρίζετε κανένα μεσαίο στρώμα, το καταστρέφετε | Video

  1. Αυτούς κύριε Πολάκη τους ξέραμε, εσάς δεν ξέραμε και σας μάθαμε από την ανάποδη με την διακυβέρνηση σας. Μην μιλάτε για μεσαία τάξη εσείς που βάλατε φόρους και στον αέρα που αναπνέουμε σε μισθωτούς και εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα. Το διαπιστώσατε εξάλλου στις εκλογές. Σημείωση : στον ιδιωτικό τομέα δουλεύω και δεν ανήκω στο 5% που αναφέρετε…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook