Πολάκης για την εκτός σχεδίου δόμηση: Κλέβετε την περιουσία των μικρομεσαίων και την δίνετε στους φίλους σας | Video

πολάκης-για-την-εκτός-σχεδίου-δόμηση-κ-1078913

Ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό της χωροταξικής και πολεοδομικής νομοθεσίας, υποστήριξε ότι αυτό, από τη μια πλευρά εξυπηρετεί τη μεγαλύτερη αναδιανομή ακίνητης περιουσίας που έχει γίνει ως σήμερα, εις βάρος των μικρών και μεσαίων ιδιοκτητών και προς όφελος των μεγάλων χρηματοοικονομικών fund και από την άλλη, με σειρά φωτογραφικών ρυθμίσεων, εξυπηρετεί τα συμφέροντα λίγων φίλων επιχειρηματιών της οικογένειας Μητσοτάκη ανά την Ελλάδα.

Για τις περιβαλλοντικές ρυθμίσεις ο Π. Πολάκης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο:

  • Καταργεί τα γεωχωρικά δεδομένα, διαλύοντας την αντίστοιχη διεύθυνση
  • Σταματάει την ολοκλήρωση των δασικών χαρτών
  • Αφήνει παράθυρα για την περιβαλλοντική αδειοδότηση
  • Παγώνει τα τοπικά χωρικά σχέδια

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση υποστήριξε ο Π. Πολάκης, έρχεται να δώσει τη χαριστική βολή στους μικρομεσαίους ιδιοκτήτες οι οποίοι αγόρασαν ένα οικοδομήσιμο οικόπεδο και αυτή τη στιγμή βλέπουν την περιουσία τους να μετατρέπεται σε χωράφι ή βοσκοτόπι αφήνοντας παράλληλα ελεύθερα να εξελιχθούν όλα τα μεγαλεπήβολα σχέδια των funds, ονομάζοντας ως οικοδομήσιμα μεικτά τουριστικά καταλύματα μικρής κλίμακας (? οικόπεδα από 50 ως 150 στρέμματα με μεγαλύτερο συντελεστή δόμησης.

Στη συνέχεια ο Π. Πολάκης μίλησε για συγκεκριμένα επιχειρηματικά σχέδια λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Στο Μαράθι υπάρχει ιδιοκτήτης ονόματι Βασιλάκης και Λεμπιδάκης που έχει αγοράσει πάνω από 100-150 στρέμματα και έχει ετοιμάσει γήπεδο μεικτής χρήσης με ξενοδοχείο και κατοικίες;

Δεύτερον, στο Κολυμπάρι υπάρχει άλλος επενδυτής ονόματι Λεπτός που έχει κάνει το ίδιο πράγμα; Που το ξέρανε αυτοί και ετοιμάσανε άδειες ενώ δεν υπήρχε το νομοθετικό πλαίσιο; Για αυτό το λόγο φέρνετε μια τροπολογία και γίνεστε ο κεντρικός χωροτάκτης και πολεοδόμος της χώρας. Φτιάχνετε κεντρική υπηρεσία δόμησης κάτω από εσάς κ. Οικονόμου, η οποία αναλαμβάνει να δίνει τις οικονομικές άδειες ουσιαστικά σε όλους τους μεγαλοξενοδόχους»

Στο σημείο αυτό, ο Π. Πολάκης έκανε πράξη την υπόσχεση του να κάνει ένα δώρο στον υφυπουργό περιβάλλοντος κ. Οικονόμου, δίνοντας του μια εντυπωσιακή σφραγίδα προκειμένου να την χρησιμοποιήσει για τη μελλοντική έγκριση αδειών.

Τελειώνοντας ο Π. Πολάκης έκανε την εκτίμηση ότι με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο η ΝΔ διασπά τη συμμαχία που είχε με ένα μεγάλο μέρος των μεσαίων στρωμάτων, στα οποία έταξε ότι με την κυβέρνηση Μητσοτάκη θα βρουν το χώρο να αναπτυχθούν κλέβοντας τους την περιουσία και κάνοντας τη δώρο σε φίλους επιχειρηματίες. Με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο κατέληξε ο Π. Πολάκης η ΝΔ θα πάθει ότι και με τον ΕΝΦΙΑ.

4 thoughts on “Πολάκης για την εκτός σχεδίου δόμηση: Κλέβετε την περιουσία των μικρομεσαίων και την δίνετε στους φίλους σας | Video

  1. Αυτό δεν το περίμενα ποτέ,ότι θα συμφωνούσα με τον Πολάκη.Δυστηχως λέει αλήθεια,το φωνάζουμε καιρό ότι θα όσοι έχουν οικόπεδο κάτω από 4 στρέμματα θα πρέπει ή να βγάλουν άδεια ή να το πουλήσουν άμεσα. Αλλά ο κόσμος δεν το ξερει ακόμα,όταν τα κανάλια θα λένε ότι τελειώνει πλέον η προθεσμία για την έκδοση άδειας,θα τρέχουν όλοι να πουλήσουν.Κ οι τιμές απο την πίεση του χρόνου κ της υπερπροσφορας θα είναι βέβαια τέρμα κάτω.

  2. Στο μαραθι εχουν γινει οργια. ας προσεξει λιγο ο αντιπεριφερειαρχης Καλογερης γιατι θα βρεθει εκτεθειμενος. πολυ εκτεθειμενος.

    Μια χαρα τα ειπε ο πολακης.αν και δεν ειμαι ψηφοφορος του ειλικρινα θα το σκεφτω στις επομενες γιατι δε βλεπω και κανενα αλλον να υπαρχει εστω .

    Μπραβο Παυλο και να ξερεις αληθεια οτι πολλοι μη συιρζαιοι σημερα σε χειροκροτησαν. προκειται για νομοσχεδιο εκτρωμα εναντίον πολιτων, μηχανικων κλπ και υπερ των μεγαλοεταιρειων και μονο.

  3. ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟ ΒΡΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΑΚΟΥΤΕ ΚΥΡΕ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ ΠΟΥ ΈΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΑΣ ΝΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΑΜΝΟ?
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥΣ ΌΛΑ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΣΤΟ ΦΩΣ………ΠΡΌΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ ΣΤΟ ΜΑΡΑΘΙ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook