Πολάκης για Ρουβά, Κοντονή, Χρυσή Αυγή και Μητσοτάκη – Μίλησε και για τον ΣΥΡΙΖΑ

πολάκης-για-ρουβά-κοντονή-χρυσή-αυγή-κ-1118974

Επί παντός επιστητού τοποθετήθηκε ο Παύλος Πολάκης, το πρωί της Δευτέρας στο Zarpa Radio 89,6 και τους Ευτυχία Πενταράκη και Γιώργο Κολομπάκη . Ο Χανιώτης πολιτικός ρωτήθηκε για τη διαμάχη με τον Σάκη Ρουβά και απάντησε… αναλυτικά:

«Εγώ σε δυο ομιλίες στη βουλή, τις μέρες που ήταν να ανακοινωθεί η απόφαση στη δίκη της Χρυσής Αυγής αναφέρθηκα σε δύο πράγματα, αλλά το πολύ φως της δημοσιότητας είδε το κομμάτι που αναφέρθηκα στους καλλιτέχνες και είπα «που θα ψάχνουν τώρα τρύπα να κρυφτούν» όλοι αυτοί από το πολιτικό προσωπικό και τα δημοσιογραφικά επιτελεία, που τα προηγούμενα χρόνια ξέπλεναν την ΧΑ και μια σειρά από καλλιτέχνες που της κράταγαν φανάρι. Και μίλησα για 4-5 καλλιτέχνες ονομαστικά. Από τον Σφακιανάκη που έλεγε ότι την ψήφισε, μέχρι τον Σάκη τον Ρουβά που έλεγε ότι δεν τον τρόμαξε καθόλου ότι βγήκε η ΧΑ. Όταν τον είχαν επί χρόνια, διάφορα lifestyle περιοδικά ως υποστηρικτή της ΧΑ, δεν είδα να κάνει κανένα εξώδικο. Τώρα που του τα είπαμε φάτσα κάρτα και φόρα στη μούρη το τί ήταν, παρεξηγήθηκε και καλά. Είναι γελοίο το πράγμα.» 

Για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, ο βουλευτής Χανίων δήλωσε ότι πρόκειται για δικαίωση, ενώ δεν παρέλειψε να συνδέσει τη ΧΑ με τη Νέα Δημοκρατία:

«Είναι μια δικαίωση της Μάγδας Φύσσα, που σήκωσε στην πλάτη της το μεγαλύτερο μέρος της προσπάθειας για την καταδίκη των εγκληματιών της φασιστικής συμμορίας, είναι δικαίωση των Αιγύπτιων αλιεργατών, των συνδικαλιστών στο Πέραμα, όλων των νεολαίων και μεταναστών που τρομοκράτησε, κυνήγησε και τελικά σκότωσε η ΧΑ. Ο κ. Σαμαράς, ένα μεγάλο κομμάτι της ΝΔ αγκάλιασε τη ΧΑ σαν όπλο που θα απέτρεπε ένα μεγάλο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας να στραφεί προς τα αριστερά και να αναζητήσει άλλη λύση εκείνη την ταραγμένη περίοδο των πρώτων δύο μνημονίων.»

Και με αφορμή το πρωτοσέλιδο της Αυγής, που έδειχνε τους Κ. Μητσοτάκη και Α. Σαμαρά ως σχετιζόμενους με τη ΧΑ, ο κ. Πολάκης εξήγησε:

«Το πρωτοσέλιδο της Αυγής είναι αλήθεια. Δεν μπορεί να βγαίνει η ΝΔ, όταν δεν έχει κουνήσει το δαχτυλάκι της τόσα χρόνια με τη δίκη, να το παίζει τιμητής ότι και καλά έβαλε πλάτη για να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι της ΧΑ. Δεν έχουμε μνήμη κότας για να μη θυμόμαστε τις σχέσεις που είχε ένα σοβαρό κομμάτι του κόμματος με τον ναζιστικό πυρήνα».

Και συνέχισε:

«Ο κόσμος δεν είναι χαζός. Δεν μπορεί να βγαίνει ο κ. Μητσοτάκης και να λέει ότι είναι δική του επιλογή ο ακροδεξιός κ. Γεωργιάδης, και ότι οι απόψεις του δεν είναι ακραίες και μπορούν να εντάσσονται στη ΝΔ. Έχετε δει το βίντεο όπου ο κ Γεωργιάδης φωνάζει το σύνθημα «θα ξαναγυρίσουμε κι η γη θα τρέμει»; Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ότι πήρε ο Σαμαράς τον κ Βορίδη, ο οποίος ήταν αυτός που διαδέχτηκε στην ηγεσία της νεολαίας της ΕΠΕΝ τον κ Μιχαλολιάκο. Ότι τον κ. Πλεύρη τον μάζεψε ο Σαμαράς, ενώ ήταν μέλος της ΧΑ το 1996. Έχουν δώσει καταφύγιο σε όλους αυτούς τους ανθρώπους της εγκληματικής συμμορίας, δεν μπορούν να μας το παίζουν ότι δεν ξέρουν τίποτα για τον φόνο.

Ο πρώην υπουργός επιτέθηκε στη ΝΔ και με αφορμή τη συμπόρευση, όπως είπε, την εποχή που ψηφιζόταν η συμφωνία των Πρεσπών:

«Ποιος βάστηξε φανάρι στους Χρυσαυγίτες σε όλα αυτά που έγιναν με τη συμφωνία των Πρεσπών; Ποιοι ήταν μπροστά μπροστά στις πλατείες, Χρυσαυγίτες δεν ήταν; Μαζί με τη ΝΔ για να πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ κι ο Τσίπρας, εναντίον της συμφωνίας των Πρεσπών που τώρα την τιμάει και τον ευχαριστεί κι ο Ζάεφ. Ποτέ άλλοτε δεν ήταν στις πλατείες οι Χρυσαυγίτες, ήταν τις νύχτες όταν τρομοκρατούσαν κι επετίθεντο. Τα έσπασαν μετά, αλλά υπόγειες διαδρομές συνεχίζουν να υπάρχουν», δήλωσε ο Χανιώτης πολιτικός.

Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Πολάκης τόνισε ότι σημασία έχει να καταλήξει σε συγκεκριμένες πολιτικές προτάσεις:

«Είμαστε σε μια φάση ανασυγκρότησης. Ο Μητσοτάκης ξεβρακώνεται καθημερινά στο πόσο άχρηστη είναι η αριστεία του. Ο κόσμος όμως δεν σε ξαναεπιλέγει επειδή ο άλλος τα κάνει άσχημα. Επιλέγει για το το θα κάνεις εσύ. Σε όλα τα μεγάλα κόμματα υπάρχουν διαφορετικές αντιλήψεις σχετικά με το ποια είναι τα κυρίαρχα πολιτικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν και υπάρχει ιδεολογική διαπάλη. Θα εκπεμφθεί ένα πολύ καθαρό μήνυμα όμως. Το ζουμί είναι ότι ο Ελληνικός λαός θα πρέπει να δει από μας το επόμενο διάστημα, 10-15 σοβαρές θέσεις που θα πιάνουν από την οικονομία και τις τράπεζες, ως την υγεία και την παιδεία, για τις οποίες θα δεσμευθούμε ότι θα κάνουμε. Πάνω σε αυτό υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, θα τις λήξουμε όμως.»

«Τους τελευταίους τρεις μήνες το μπινελίκι προς τη ΝΔ έχει αυξηθεί κατακόρυφα. Εμείς τα τέσσερα χρόνια διαχειριζόμασταν μια χρεοκοπία και βγάλαμε τη χώρα απ’ τα μνημόνια. Δεν κυβερνήσαμε με βάση τα πιστεύω μας και την ψυχή μας. Δεν μπορούσαμε να πάρουμε μια τράπεζα υπό τον έλεγχο του δημοσίου. Αν την άλλη φορά δεν πάρουμε οπωσδήποτε μια από τις συστημικές, δεν είμαστε Αριστερά.»

Ο κ. Πολάκης ρωτήθηκε και για τη διαγραφή του Σταύρου Κοντονή από τον ΣΥΡΙΖΑ:

«Λέτε να ευχαριστήθηκε ο Τσίπρας που την επόμενη μέρα από την απόφαση της ΧΑ, βγαίνει ο Κοντονής και δίνει όπλα στη ΝΔ να στρέψει αλλού την κουβέντα; Γι’ αυτό και υπήρξε η διαγραφή του. Γιατί ο χρόνος που έγινε και μόνο, είναι προφανές ότι εξυπηρετούσε άλλο σχέδιο. Να δώσει χείρα βοηθείας στη ΝΔ. Εγώ με τον Κοντονή ήμουν μαζί και στην ΕΦΕΕ, τον είδα και σαν υπουργό Δικαιοσύνης που κουβαλούσα όλα τα στοιχεία για ΚΕΕΛΠΝΟ και λοιπά, και τα πράγματα προχώρησαν όταν πήγε ο Καλογήρου.»

Τέλος, όσον αφορά την οικονομική κατάσταση στην Κρήτη, ο Χανιώτης βουλευτής τόνισε ότι είναι άσχημη και ότι η κυβέρνηση δεν προχωρά σε μέτρα στήριξης:

«Είχαμε καταστροφή της ελαιοπαραγωγής πέρσι, δηλαδή μείον 110 εκατομμύρια στο εισόδημα του νησιού, για το οποίο «παίζανε των περδίκων» επί 11 μήνες. Από πέρσι τον Νοέμβρη είχα πει στον Βορίδη ότι το κόστος είναι 80-100 εκατομμύρια, καταθέστε αίτημα αποζημίωσης στην ΕΕ. Έκαναν 11 μήνες για να καταθέσουν φάκελο. Δηλαδή, χάθηκε μια χρονιά, ενώ θα μπορούσαν τώρα να αποζημιώνονται οι παραγωγοί.

Είχαμε μια καταστροφική χρονιά για τον τουρισμό. Κρατήθηκε η κατάσταση σε κάποια μέρη, λόγω της εσωτερικής μετακίνησης. Αυτό έδωσε μια ανάσα, αλλά είναι προφανές ότι δεν φτάνει. Υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες που δεν δούλεψαν και των οποίων το μη εισόδημα, θα φανεί στην αγορά τον χειμώνα. Για το θέμα αυτό η ΝΔ δεν κάνει τίποτα, ενώ οι τράπεζες δίνουν δάνεια μόνο σε αυτούς που δεν έχουν ανάγκη να πάρουν και όχι στους μικρομεσαίους», ολοκλήρωσε ο πρώην υπουργός.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook