Πολάκης για μονοκλωνικά: Σε ολόκληρη την Κρήτη αναλογούν μόνο 30 δόσεις, ποιος θα τα πάρει;

πολάκης-για-μονοκλωνικά-σε-ολόκληρη-τ-1199546

Στα μονοκλωνικά αντισώματα αναφέρθηκε ο ο Βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την κεντρικοποίηση των προμηθειών υγείας που πραγματοποιήθηκε στην Βουλή.

Όπως είπε «σε ολόκληρη την Κρήτη αναλογούν μόνο 30 δόσεις. Ποιος θα τα πάρει; Θα τα βγάλουμε στη λοταρία»

Αναλυτικά η ομιλία του:

«Με αυτή την τροπολογία των 100 € πιάσατε πάτο και αποτελεί σημείο στροφής της πτώσης της κυβέρνησης ΝΔ.

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, με στοιχεία πριν λίγων λεπτών, βρίσκονται διασωληνωμένοι και αναζητούν κρεβάτι ΜΕΘ 156 ασθενείς, εκ των οποίων οι 114 πάσχουν από κορωνοϊό. Αν αυτό δεν είναι ομολογία αποτυχίας μετά από 1,5 χρόνο πανδημίας, τότε τι είναι;

Η χώρα φιγουράρει στην υψηλότερη θέση της λίστας θανάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού, μεταξύ των αναπτυγμένων χωρών της ΕΕ, με 1.696 θανάτους/εκ. Αν αυτό δεν είναι ομολογία αποτυχίας, τι είναι;

Με κατηγορούσατε για «ψεκασμένο» που αναφέρεται σε ανύπαρκτες θεραπείες, όταν μιλούσα έγκαιρα για τα μονοκλωνικά.

Τώρα κ. Πλεύρη φωτογραφίζεστε αυτάρεσκα μαζί με την υφυπουργό σας με τις 2.000 δόσεις από τα μονοκλωνικά φάρμακα που φέρατε.

Σε ολόκληρη την Κρήτη αναλογούν μόνο 30 δόσεις. Ποιος θα τα πάρει; Θα τα βγάλουμε στη λοταρία;  Όταν μάλιστα από τις πρώτες δόσεις που διατέθηκαν φάνηκαν άμεσα τα αποτελέσματά τους. Αν αυτό δεν είναι ομολογία αποτυχίας, τι είναι;

Την ώρα που οι μάχιμοι υγειονομικοί μας λιποθυμούν στα νοσοκομεία από την εξάντληση, εσείς συνεχίζετε να έχετε 6.500 υγειονομικούς σε αναστολή και αρνείστε εκδικητικά να τους επιστρέψετε στη μάχη της πανδημίας.

Αν εμείς επί των ημερών μας είχαμε 18.167 νεκρούς, θα μας είχατε γδάρει στην Πλατεία Συντάγματος όπως είχαν γδάρει οι Τούρκοι τον Δασκαλογιάννη στην επανάσταση του 1870.

Αντί λοιπόν να δράσετε σ’ αυτούς τους τομείς αποτυχίας, εσείς τι κάνετε; Αποφασίζετε μαζί με άλλους συναρμόδιους υπουργούς να μοιράσετε άλλα 4.600.000 € στα ΜΜΕ για να σας λιβανίζουν, την ώρα που η προτροπή για εμβολιασμό αποτελεί κοινωνικό μήνυμα που θα ‘πρεπε να μεταδίδεται δωρεάν από τα μέσα πανελλαδικής εμβέλειας.

Επιπλέον, έρχεστε εδώ να περάσετε τροπολογία που επιβάλλει πρόστιμο 100 € σε ανεμβολίαστους άνω των 60 ετων, ενώ σαν «γερο-λαδάδες» το μειώνετε σε 50 € αν εμβολιαστούν μέχρι τις 15 του μήνα.

Έχετε χάσει πλήρως την επαφή με την κοινωνική πραγματικότητα και η βοή αυτού που έρχεται θα σας καταπλακώσει κ. Πλεύρη»

Στη συνέχεια ο Βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. παράθεσε πρόσφατα στοιχεία του ΕΟΔΥ που δείχνουν ότι σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα 28 ημερών κατέληξαν 346 συμπολίτες μας πλήρως εμβολιασμένοι σε σύνολο 1.118 θανάτων από Covid-19 το διάστημα αυτό. Και ρώτησε:

“Τι ποσοστό είναι αυτό; Αυτή είναι η επιτυχία σας;”

Το νομοσχέδιο για την ΕΚΑΠΥ είναι μία παρωδία. Αλλάξατε το αντίστοιχο δικό μας, μετατρέποντάς το σε Ιδιωτικού Δικαίου και προσθέσατε δύο ακόμα λειτουργίες που καμία σχέση δεν έχουν με την Εθνική Κεντρική Αρχή Προμηθειών Υγείας: Μία που σχετίζεται με προβολή, επικοινωνία και διαφήμιση (ξανά).

Όπως δηλαδή συνάντησε η NOVARTIS τη λίστα ΚΕΕΛΠΝΟ, τώρα συναντά η ΕΚΑΠΥ τη λίστα Πέτσα. Και μία άλλη που ορίζει να αποφασίζετε εσείς κατά το δοκούν και ασχέτως με τους διαγωνισμούς την τιμή που θα έχει κάθε προϊόν.

zarpanews.gr

One thought on “Πολάκης για μονοκλωνικά: Σε ολόκληρη την Κρήτη αναλογούν μόνο 30 δόσεις, ποιος θα τα πάρει;

  1. Ο Πολάκης τους ξεφτιλίζει πλέον σε καθημερινή βάση και γι΄αυτό προσπαθούν να τον βγάλουν αντιεμβολιαστή. Εκμεταλλεύονται το ύφος του λόγου του για στρέψουν σ’ αυτόν την προσοχή των χαχόλων τους και να μη βλέπουν τα χάλια τους. Καλύτερα όμως το ύφος του Πολάκη, παρά το δούλεμα και η αγυρτία των αρίστων της συμμορίας του Κούλη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook