Πολάκης: Γέφυρες του στρατού έρχονται άμεσα στα Χανιά για να αποκαταστήσουν τις συγκοινωνίες

Προτεραιότητα στην αποκατάσταση των γεφυρών που έχουν καταρρεύσει, δείτε ΕΔΩ , ΕΔΩ, κι ΕΔΩ, θα δοθεί με την βοήθεια του στρατού, όπως δήλωσε στον Super fm ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

Ο κ. Πολάκης είπε χαρακτηριστικά ότι έχει ήδη μιλήσει με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Αποστολάκη, έτσι ώστε να φτάσουν άμεσα – πιθανότατα μέσα στην εβδομάδα – γέφυρες του στρατού τύπου Μπέιλι οι οποίες θα αποκαταστήσουν τη ροή της κυκλοφορίας ανθρώπων, υπηρεσιών εμπορευμάτων κλπ. Εξάλλου, συνέχισε, οι γέφυρες είναι αυτό στο οποίο πρέπει να δοθεί προτεραιότητα καθώς δεν μπορεί ο νομός να είναι κομμένος στα δύο.

Στην ερώτηση πόσο γρήγορα θα κινηθούν οι διαδικασίες ο κ. Πολάκης απάντησε: Καταρχήν έχει κηρυχθεί ο νομός σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Αυτομάτως αυτό δίνει την δυνατότητα στις αρμόδιες υπηρεσίες να κινηθούν πολύ γρήγορα.

“Ενημερώνομαι συνεχώς από το μεσημέρι για όλα όσα συμβαίνουν, έχω μιλήσει με δημάρχους, με τον κ. Σπίρτζη, με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας τον κ. Αποστολάκη, αλλά και με τον Πρωθυπουργό. Είναι φυσικά πρωτοφανής η θεομηνία η οποία έχει να χτυπήσει τα Χανιά δεκάδες χρόνια”

Ο κ. Πολάκης θα βρίσκεται στα Χανιά την Τετάρτη, ενώ αύριο Τρίτη φτάνει και ο Γιώργος Σταθάκης ο οποίος δήλωσε στον Super fm:

“Είναι δραματική η έκταση των καταστροφών. Το επόμενο βήμα αφορά στο τι απαιτείται για να καταγραφούν και να αποκατασταθούν όλες αυτές οι ζημιές. Μιλάμε για γέφυρες που καταστράφηκαν, αλλά και εντελώς διαλυμένο οδικό δίκτυο. Από κει και πέρα είναι δεδομένο ότι θα δοθούν όσα περισσότερα χρήματα γίνεται για την άμεση αποκατάσταση.

zarpanews.gr

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. I have a very proper suggestion. No need for any help but for only one – all Greek politicians and public workers resign unconditionally and permanently. And we get in Chinese, German, Swedish people in their place, who know how to make roads and run a country. All problems solved.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ