Πολάκης: Δεν θα ραντίζουμε με βασιλικό τους γκάνγκστερ – Λαϊκό πρόγραμμα για νίκη στις εκλογές

Στην προγραμματική συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε το Σάββατο ο Παύλος Πολάκης. Ο βουλευτής Χανίων είπε, μεταξύ άλλων, ότι το κόμμα του θα πρέπει να διατυπώσει πρόγραμμα με κατανοητά για τον λαό σημεία και να δεξει πρόθεση να τιμωρήσει “αυτούς που τα έφαγαν”.

Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Κατράκειο, είπε ο Παύλος Πολάκης, ήταν σάλπισμα αντεπίθεσης που είχε ανάγκη ο λαός. Υπάρχει ένα δίλημμα στην αντιπολιτευτική μας τακτική τον τελευταίο 1.5 χρόνο. Η μία αντίληψη λέει ότι χάσαμε τις εκλογές επειδή μας γύρισε την πλάτη μεγάλο μέρος των μικρομεσαίων, των αυτοαπασχολούμενων και του κεντρογενούς χώρου άρα πρέπει να ακολουθήσουμε μετριοπαθή αντιπολίτευση που προβάλλει το ηθικό πλεονέκτημα, να μην κάνει σκανδαλολογία, μην τρομάξουμε τους κεντρώους ώστε να τους πάρουμε μαζί στις εκλογές που σαν ώριμο φρούτο θα πέσει ο Μητσοτάκης. Δεν συμφωνώ με αυτή την άποψη.

Θεωρώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξαναγίνει κυβέρνηση όταν διατυπώσει πρόγραμμα με λαϊκά και κατανοητά σημεία, κοινωνικά αναγκαία που θα χτυπάνε στην καρδιά της διαπλοκής. Όπως το 800 ευρώ μισθός και 35 ώρες δουλειά, το 2000 ευρώ εισαγωγικός μισθός στους γιατρούς, μια τράπεζα στα χέρια του δημοσίου. Όταν εκπέμψει ένα τέτοιο πρόγραμμα που θα ξανασυνεγείρει τους 500.000 που δεν ήρθαν στην κάλπη το 2019 αλλά είχαν έρθει το 2015, που θα φέρουν κόσμο που στήριζε Βαρουφάκη ακόμα και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου. Μεγάλος κορμός είναι όσοι δεν ψήφισαν.

Τότε θα δημιουργήσουμε κλίμα και ρεύμα επανόδου, τότε θα έρθουν και οι κεντρώοι. Εκτός από τη δύναμη της ηθικής υπάρχει και η ηθική της δύναμης που προκύπτει από στόχους που προτείνεις και προβάλλεις. Όταν έχεις να κάνεις με απατεώνες και γκάνγκστερ δεν μπορείς να τους ραντίζεις με τον βασιλικό του ηθικού πλεονεκτήματος.

Ο Παύλος Πολάκης πρότεινε ακόμα να ενσωματωθούν στο πρόγραμμα για την υγεία στοιχεία που ανέφερε στην ομιλία του ο Αλ. Τσίπρας, πόσα χρήματα και με ποια κατανομή κλπ.

Σε σχέση με το κράτος, τόνισε ότι αυτός ο κρατικός μηχανισμός δεν μπορεί να υπηρετήσει ένα αριστερό πολιτικό σχέδιο για το χτύπημα στην διαπλοκή. Υπογράμμισε την ανάγκη να γίνουμε τολμηροί και να πούμε ότι μεγάλο μέρος αρμοδιοτήτων πρέπει να περάσουν στους δήμους και στις περιφέρειες. Να αντιστρέψουμε το μοντέλο του προληπτικού ελέγχου του κρατικού μηχανισμού σε ετήσιο έλεγχο των αποκεντρωμένων δομών, υπηρεσίων, δήμων και περιφερειών.

Ως προς την δικαιοσύνη εισηγήθηκε την ίδρυση δεύτερης σχολής δικαστών με ταχύρρυθμο πρόγραμμα 1000 δικηγόρων που θέλω να γίνουν δικαστές ώστε να επιταχυνθεί η απονομή δικαιοσύνης. Τέλος τόνισε πως οποιαδήποτε υπόθεση διασπάθισης δημοσίου χρήματος δεν θα πρέπει να παίρνει αναβολές πάνω από 2 μήνες. Έτσι θα δείξουμε την πρόθεση ότι θα τιμωρήσουμε αυτούς που τα έφαγαν, είπε χαρακτηριστικά.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ρε συ Παυλή…τα ίδια δεν λέγατε και στις εκλογές του 2015;… πόσα παραμύθια νομίζεις ότι μπορούμε να καταπιουμε ακόμα;…ΟΥΣΤ!

  2. Ποιός Τσίπρας και ποιός Κυριάκος βρε;Αφού οι “Λασκαρίδηδες” σας έχουν όλους…χ@σμένους
    Να δούμε πότε θα κάνει το ίδιο και ο λαός…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ