XANIA

Πολάκης από ΣΔΟΕ: «Πασιφανή και αποδεδειγμένα όσα έκανε η Νικολάου – Ελπίζω σύντομα να βγει το πόρισμα»

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχαν το πρωί της Τρίτης ο τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης και ο τομεάρχης Δικαιοσύνης Θεόφιλος Ξανθόπουλο, με τον Γενικό Διευθυντή του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, προκειμένου να ενημερωθούν για την εξέλιξη της υπόθεσης της Σοφίας Νικολάου.

«Δόθηκαν οι αναγκαίες εξηγήσεις, πιστεύω να βγει σύντομα το πόρισμα και να μην κάνει πάλι οκτώ μήνες να το δει ο Εισαγγελέας. Για εμάς είναι πασιφανή και αποδεδειγμένα όλα όσα έκανε η εν λόγω κυρία», τόνισε μεταξύ άλλων εξερχόμενος από το ΣΔΟΕ ο Παύλος Πολάκης.

«Η ιστορία της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας που έφτιαξε ο κ. Μητσοτάκης με τον κ. Μπίνη -που μάζευε τα άλλα ελεγκτικά σώματα- έγινε ώστε να μην υπάρχει κανένας έλεγχος. Αυτό έχει οδηγήσει αυτή τη στιγμή ο ΣΔΟΕ με 80 υπαλλήλους να έχει πάνω από 400-450 προανακριτικές πράξεις. Τα ξεφορτώνουν όλα εδώ, φορτώνουν ένα σύστημα που δεν μπορεί να ανταποκριθεί».

Υπενθυμίζεται ότι ο τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Παύλος Πολάκης, είχε αποκαλύψει ότι επί 19 μήνες ΣΔΟΕ και Οικονομική Εισαγγελία δεν έχουν κάνει τίποτα για να διερευνήσουν επί της ουσίας τις συμβάσεις που είχε υπογράψει η πρώην γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου για την προμήθεια υλικών στις φυλακές.

Για την υπόθεση, οι Χρήστος Σπίρτζης, Θεόφιλος Ξανθόπουλος και Παύλος Πολάκης είχαν υποβάλλει μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο τον Μάιο του 2021 καταγγέλλοντας ζημία του Δημοσίου άνω των δύο εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, ανέφεραν πως η Σοφία Νικολάου υπέγραψε από τις 30 Μαρτίου 2020 μέχρι τις 30 Μαρτίου 2021, 28 συμβάσεις προμηθειών και υπηρεσιών για τις φυλακές της χώρας σε τιμές που υπερέβαιναν κατά πολύ όχι μόνο τις τιμές με τις οποίες άλλοι δημόσιοι Φορείς προμηθεύονταν κατά την ίδια χρονική περίοδο, αλλά ακόμη και τις εκάστοτε τιμές λιανικής πώλησης στην ελεύθερη αγορά.

Οι δηλώσεις του Παύλου Πολάκη
«Επισκεφθήκαμε τον διοικητή του ΣΔΟΕ, κ. Κωνσταντέα ώστε να διευκρινιστούν κάποια πράγματα σε σχέση με την προανάκριση της υπόθεσης της κ. Νικολάου για την οποία είχαμε καταθέσει αναφορά τρεις τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ από τον Μάιο του 2021. Μέχρι πρόσφατα δεν είχαμε καμία ενημέρωση για το τι έχει γίνει. Διαπιστώσαμε ότι έχει αναλάβει προανακριτικά καθήκοντα το ΣΔΟΕ. Υπάρχει μία αλληλογραφία ανάμεσα σε Εισαγγελέα και ΣΔΟΕ που κρατάει ένα χρόνο και πρακτικά δεν έχει οδηγήσει σε έκδοση πορίσματος.

Μιλήσαμε αναλυτικά με τον κ. Κωνσταντέα για την πορεία της υπόθεσης. Δόθηκαν οι απαραίτητες εξηγήσεις για ένα μεγάλο έργο που όντως έκαναν οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ. Μας είπαν ότι όπου να ‘ναι θα εκδοθεί το πόρισμα. Ελπίζω να είναι έτσι. Είδα ότι τελικά η ιστορία της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας που έφτιαξε ο κ. Μητσοτάκης με τον κ. Μπίνη -που μάζευε τα άλλα ελεγκτικά σώματα- έγινε ώστε να μην υπάρχει κανένας έλεγχος. Αυτό έχει οδηγήσει αυτή τη στιγμή το ΣΔΟΕ με 80 υπαλλήλους να έχει πάνω από 400-450 προανακριτικές πράξεις. Τα ξεφορτώνουν όλα εδώ, φορτώνουν ένα σύστημα που δεν μπορεί να ανταποκριθεί.

Δόθηκαν οι αναγκαίες εξηγήσεις, πιστεύω να βγει σύντομα το πόρισμα και να μην κάνει πάλι οκτώ μήνες να το δει ο Εισαγγελέας. Για εμάς είναι πασιφανή και αποδεδειγμένα όλα όσα έκανε η εν λόγω κυρία.

Έκατσε πολύ καλά στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και στη ΝΔ η ιστορία του κορονοϊού. Στο όνομα του κορονοϊού έδωσαν τα πάντα απευθείας αναθέσεις. Όλες αυτές οι συμβάσεις που έχουν υπογραφεί σε μία σειρά από υπουργεία δεν έχουν καμία σχέση με την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Ήταν ένας τρόπος για να φάνε τα λεφτά».

tvxs.gr

Recent Posts

Ο καιρός στην Κρήτη την Κυριακή 14 Απριλίου

Ηλιοφάνεια αναμένεται την Κυριακή 14 Απριλίου 2024. Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Άνεμοι έως 7…

3 ώρες ago

Τι λένε τα ζώδια για την Κυριακή 14 Απριλίου

Η Σελήνη σήμερα από το ζώδιο του Καρκίνου δημιουργεί έντονα την ανάγκη για συναισθηματική έκφραση.…

3 ώρες ago

Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί στα Χανιά την Κυριακή λόγω του 8ου Μαραθωνίου – Δείτε τους χάρτες για να μην ταλαιπωρηθείτε

Ανακοινώνεται, με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων, η ισχύς κυκλοφοριακών ρυθμίσεων με διακοπή κυκλοφορίας στα…

3 ώρες ago

Κρήτη | Με αισιοδοξία ξεκίνησε η τουριστική σεζόν – Απολαμβάνουν τον καλό καιρό οι πρώτοι επισκέπτες | Video

Η τουριστική σεζόν 2024 έχει ήδη ξεκινήσει στην Κρήτη με τους τουρίστες να επισκέπτονται τα…

3 ώρες ago

100 χρόνια ΑΕΚ: Συγκίνηση και αποθέωση στη γιορτή στην OPAP Arena

Η ΑΕΚ είναι 100 ετών πλέον και τα γενέθλια του πρώτου αιώνα της τα γιόρτασε…

4 ώρες ago

Ισραήλ: Σε ύψιστο συναγερμό ο στρατός για ενδεχόμενο χτύπημα του Ιράν – Ακυρώνονται σχολικές εκδρομές και εκδηλώσεις

«Το Ισραήλ παρακολουθεί στενά σχεδιαζόμενη επίθεση εναντίον του από το Ιράν και τους συμμάχους της…

4 ώρες ago