Ποιος θέλει – και μπορεί – να «κουκουλώνει» τις ειδήσεις; Και με ποιο αντάλλαγμα;

ποιος-θέλει-και-μπορεί-να-κουκουλ-1172604

Γιατί τέτοια …ομερτά;

Ούτε μονόστηλο ο ανώτατος εισαγγελέας με τα ναρκωτικά, η διακοπή μιας θεατρικής παράστασης ή οι καταγγελίες για τη μεταφορά Μητροπολίτη σε ΜΕΘ σε βάρος άλλων ασθενών

Οι παλιοί δημοσιογράφοι έλεγαν ότι είδηση είναι όταν ένας άνθρωπος δαγκώνει έναν σκύλο και όχι όταν ένας σκύλος δαγκώνει έναν άνθρωπο!

Και όμως, όπως τελικά φαίνεται είδηση δεν είναι:

-Η σύλληψη ενός ανώτατου δικαστικού για κατοχή ναρκωτικών!

-Η διακοπή μιας θεατρικής παράστασης γιατί τηλεπαρουσιάστρια, δημοσιογράφος δηλαδή, δεν συμφωνούσε με τα όσα ακούγονταν στη σκηνή !

-Η εξεύρεση ΜΕΘ για αντιεμβολιαστή Μητροπολίτη, σε βάρος άλλων ασθενών και νεότερων σε ηλικία (αν, δυστυχώς εδώ που φτάσαμε, αυτό είναι το κριτήριο για την επιλογή ενός ασθενή) και οι ποίοι μάλιστα περίμεναν περισσότερο χρόνο στην αναμονή για κρεβάτι στην μονάδα εντατικής θεραπείας, σύμφωνα με την ανακοίνωση του (ιδιαίτερα δραστήριου) προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκου.

Φυσικά, η απόκρυψη των παραπάνω ειδήσεων δεν μπορεί να οφείλεται σε δημοσιογραφικό έλλειμμα.

Πρώτον, το δημοσιογράφο που υπό κανονικές συνθήκες δεν αξιολογούσε τις παραπάνω ειδήσεις ως ιδιαίτερα σημαντικές, θα τον απέλυε η διεύθυνση ή θα τον έστελνε να γράφει τα ….φαρμακεία που διανυχτερεύουν – όπως θα έλεγαν πάλι οι παλαιοί δημοσιογράφοι! ( Υπάρχει δημοσιογράφος που δεν θα ήθελε να αποκαλύψει λεπτομέρειες για ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ που συνελήφθη για ναρκωτικά;).

Και δεύτερον, δεν μπορεί όλα τα μέσα που θέλουν να λέγονται αντικειμενικά να μην αξιολογούν την είδηση!

Συνεπώς κάτι άλλο συμβαίνει, κάτι σάπιο στο βασίλειο της Δανιμαρκίας! Ποιος θέλει – και μπορεί – να «κουκουλώνει» τις ειδήσεις; Και με ποιο αντάλλαγμα;

Γράφει ο Βασίλης Σκουρής

One thought on “Ποιος θέλει – και μπορεί – να «κουκουλώνει» τις ειδήσεις; Και με ποιο αντάλλαγμα;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook