Ποιος θα χάσει σίγουρα τις εκλογές

ποιος-θα-χάσει-σίγουρα-τις-εκλογές-1695307

Η προεκλογική περίοδος δεν ήταν από τις πιο έντονες ή τις πιο ενδιαφέρουσες που έχουμε ζήσει. Σίγουρα προσφέρεται για σημαντικά συμπεράσματα σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των ΜΜΕ

Τέσσερα παραδείγματα:

  1. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έδωσε τελικά συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΜΕΓΚΑ επειδή το κανάλι δεν του έκανε τη χάρη να τον απαλλάξει από την παρουσία της Ράνιας Τζίμα. Ο Αλέξης Τσίπρας, αντίθετα, πήγε δύο φορές στο συγκεκριμένο στούντιο έχοντας απέναντί του όχι μόνο την Ράνια Τζίμα αλλά και τον Γιάννη Πρετεντέρη που κάνει εδώ και χρόνια παθιασμένο αγώνα εναντίον του.
  2. Ο δημοσιογράφος Μάνος Βουλαρίνος, που κάνει σατιρική εκπομπή στον ρ/σ ΣΚΑΪ, έγραψε άρθρο στην Athens Voice για να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους θα ψηφίσει ΝΔ και, για όποιον δεν το διάβασε, ανέπτυξε το σκεπτικό του και στα ερτζιανά. Αλλοι συνάδελφοί του στον ίδιο σταθμό, πχ ο Αρης Πορτοσάλτε, δεν κουράστηκαν να γράψουν ολόκληρο κείμενο αλλά έκαναν καμπάνια υπέρ της ΝΔ από το μικρόφωνο.
  3. Η τραγωδία των Τεμπών ξεχάστηκε από τα ΜΜΕ. Οι διαδηλώσεις των συγγενών των θυμάτων καλύφθηκαν στοιχειωδώς από περιφερειακά ΜΜΕ, ενώ τα κανάλια εθνικής εμβέλειας αδιαφόρησαν πλήρως. Ούτε ρεπορτάζ για το αν τηρήθηκαν οι υποσχέσεις της κυβέρνησης για τη στήριξή τους, ούτε μαρτυρίες – σιωπή και συγκάλυψη.
  4. Το σκάνδαλο των υποκλοπών, παρόλο που μετά το debate, μπήκε στην προεκλογική συζήτηση δεν συγκίνησε τα ΜΜΕ. Ούτε το πόρισμα της PEGA του ευρωκοινοβουλίου προβλήθηκε, ούτε ρεπορτάζ για τις εταιρείες εμπορείας και διαχείρισης του Predator έγιναν, ούτε φυσικά αναζητήθηκε για συνέντευξη η Α. Σίφορντ.

Πριν μάθουμε το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής, ξέρουμε ήδη κάτι: Τα ΜΜΕ επιρροής ΝΔ έχασαν όση αξιοπιστία τους είχε μείνει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook