Ποιος θα αναλάβει υπουργός Πολιτικής Προστασίας – Τι είπε ο Οικονόμου

ποιος-θα-αναλάβει-υπουργός-πολιτικής-1266300

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σχολίασε τον χθεσινό ανασχηματισμό και την “καραμπόλα” με τον Ευάγγελο Αποστολάκη, ενώ ρωτήθηκε για το ποιος θα είναι εκείνος που θα αναλάβει το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας.

Η επιλογή θα είναι ένας άνθρωπος που επιχειρησιακά θα μπορεί να σηκώσει το πολύ μεγάλο βάρος του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας και ταυτόχρονα η παρουσία του στον δημόσιο βίο θα είναι τέτοια που δεν θα δικαιολογεί την απαξίωσή του ή το να του κολλάνε ταμπέλες από την πρώτη στιγμή που θα ακουστεί το όνομά του για το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στην εκπομπή “Ώρα Ελλάδος” του Open, μετά την άρνηση του Ευάγγελου Αποστολάκη να αναλάβει τη θέση.

Tι είπε ο Οικονόμου για τον Αποστολάκη

«Ο κ. Αποστολάκης αποδέχτηκε οριστικά την πρόταση να γίνει υπουργός Πολιτικής Προστασίας. Συζήτησε τις αρμοδιότητες του χαρτοφυλακίου του, δεχόταν συγχαρητήρια από τον κόσμο, απάντησε στο Προεδρικό Μέγαρο ότι θα συνοδεύεται στην ορκωμοσία και μετά την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, που με γλώσσα 5-6 δεκαετιών πριν τον χαρακτήριζε αποστάτη και πουλημένο, έκανε πίσω, γιατί δεν το άντεξε.

Δεν θέλησε να τα σπάσει σε τέτοια διάσταση με τους πρώην συντρόφους του. Προτίμησε αυτό από το αναλάβει τη θέση ευθύνης και να είναι και συνεπής σε όσα είπε στον Πρωθυπουργό και σε όλους τους συνομιλητές του.» σημείωσε ο κ. Οικονόμου λέγοντας ότι «η πρόταση τορπιλίστηκε από την αξιωματική αντιπολίτευση με έναν τρόπο ακραίο».

Ο πρωθυπουργός έκανε μια επιλογή που θα μπορούσε να ενώνει για ένα συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ επέμενε στον διχασμό γιατί αυτό είναι το υπαρξιακό της χαρακτηριστικό, υπογράμμισε ο κ. Οικονόμου, επισημαίνοντας ότι η Πολιτική Προστασία είναι ουσιαστικό πολιτικό θέμα πάνω στο οποίο μπορεί να υπάρξει συνεννόηση.

Από την κυβέρνηση ξεκαθαρίζουν ότι η απόφαση δεν αλλάζει και θα υπάρξει ξεχωριστό υπουργείο Πολιτικής Προστασίας. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι τη ΔΕΘ θα έχει οριστεί υπουργός.

enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook