Ποιος να το περίμενε: Πως το αλάτι… καίει το λίπος

ποιος-να-το-περίμενε-πως-το-αλάτι-καί-878135

Ένα από τα πρώτα πράγματα που σου λέει ένας διαιτολόγος είναι να μειώσεις τις ποσότητες του αλατιού στο φαγητό σου. Νέα έρευνα, όμως, έρχεται να καταρρίψει τον μύθο ότι το αλάτι παχαίνει, βάζοντας τέρμα στα άνοστα φαγητά σε περιόδους δίαιτας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τους ερευνητές, το ανθρώπινο σώμα μπορεί να κάψει περισσότερο λίπος με τη βοήθεια του αλατιού! Οι ερευνητές του πανεπιστημίου Vanderbilt, διενήργησαν έρευνα σε Ρώσους αστροναύτες, οι οποίοι συμμετείχαν σε αποστολές προσομοίωσης διαστημικών ταξιδιών.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνάς τους, που δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό “The Journal of Clinical Investigation”, παρά το γεγονός ότι οι Ρώσοι αστροναύτες κατανάλωναν περισσότερο αλάτι ορισμένες ημέρες, έπιναν λιγότερο νερό, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τη θεωρία ότι τα αλμυρά τρόφιμα μας προκαλούν δίψα. Επιπλέον, παρά το γεγονός ότι έπιναν λιγότερο νερό, το ρωσικό πλήρωμα εξακολουθούσε να παράγει σχεδόν τις ίδιες ποσότητες ούρων και όπως υποστηρίζουν, μια πιθανή εξήγηση γι’ αυτό είναι ότι οι αστροναύτες έκαιγαν λίπος για να παράγουν υγρά. Η ιδανική ποσότητα αλατιού που μπορείς να καταναλώνεις μέσα στη μέρα βέβαια, είναι γύρω στα 6γρ., ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος καρδιακής νόσου και εγκεφαλικού.

Πηγή: olivemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook