Ποιος ήταν το «ανώτατο επίπεδο» που παρέλαβε την έρευνα Τσιόδρα-Λύτρα – Σκέψεις για «θυσία» Κικίλια ή Κοντοζαμάνη;

ποιος-ήταν-το-ανώτατο-επίπεδο-που-πα-1338976

Να εξαιρεθεί ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος από τις ευθύνες για το γεγονός ότι αγνοήθηκε η έρευνα Τσιόδρα-Λύτρα επιχειρεί το μέγαρο Μαξίμου, μετά την κατακραυγή που ξεσηκώθηκε και τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι δεν γνώριζε ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ούτε οι στενοί του συνεργάτες.

Με αυτό το επιχείρημα, ωστόσο, το Μαξίμου δείχνει προς συγκεκριμένες πλευρές:

Πρώτον, δείχνει προς την πλευρά του επικεφαλής της επιτροπής εμπειρογνωμώνων του υπουργείου Υγείας και συμβούλου του Σωτήρη Τσιόδρα. Είναι, όμως, δυνατόν, ο σύμβουλός του στα θέματα της πανδημίας να μην παρέδωσε στον πρωθυπουργό για μια τόσο σημαντική έκθεση; Να μην ενημέρωσε το μέγαρο Μαξίμου για τις κινήσεις που θα έπρεπε να γίνουν για την ενίσχυση του εθνικού συστήματος υγείας, ώστε να προληφθούν τα χειρότερα; Ούτε την ηγεσία του υπουργείου Υγείας το διάστημα εκείνο; Και είναι δυνατόν να άκουσε τον πρωθυπουργό να ισχυρίζεται στη Βουλή ότι δεν υπάρχει μελέτη που να δείχνει ότι δεν είναι μεγαλύτερη η θνητότητα αν είναι κάποιος διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ σε σχέση με το διασωληνωμένο που είναι εντός ΜΕΘ και να μην του τηλεφώνησε να του πει ότι δεν είναι έτσι; Φαίνεται αδιανόητο και εκτός οποιασδήποτε λογικής.

Δεύτερον, όλα δείχνουν πως υψηλά ιστάμενα πρόσωπα αρχίζουν να σκέφτονται τη στοχοποίηση της τότε ηγεσίας του υπουργείου Υγείας.

Αν όχι τον Βασίλη Κικίλια που είναι πρωτοκλασάτο πολιτικό στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος, τουλάχιστον τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Βασίλη Κοντοζαμάνη που έχει αποπεμφθεί από την κυβέρνηση και δεν έχει τοποθετηθεί σε άλλη θέση, ενώ για όλο το χρονικό διάστημα της θητείας του θεωρούνταν ως ο «τοποτηρητής» του Μαξίμου στην οδό Αριστοτέλους, καθώς στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού δεν εμπιστευόταν τον τότε υπουργό Υγείας!

Υπενθυμίζεται ότι ο Θ. Λύτρας έχει δηλώσει πως η έρευνα έχει παραδοθεί σε αυτούς που λαμβάνουν τις αποφάσεις σε ανώτατο δυνατό επίπεδο, «φωτογραφίζοντας» το μέγαρο Μαξίμου.

Η κυβέρνηση θα υποχρεωθεί πάντως το αμέσως επόμενο διάστημα να κατονομάσει το πρόσωπο που παρέλαβε την έρευνα, όπως άλλωστε είναι υποχρεωμένοι να πράξουν και οι συγγραφείς τους, ξεκαθαρίζοντας ποιος ήταν αυτός που λαμβάνει τις αποφάσεις στο «ανώτατο επίπεδο» και στον οποίο επιδόθηκε η έρευνα!

Να υπογραμμίσουμε επίσης πως με τη δήλωσή του ο Σωτήρης Τσιόδρας δεν παίρνει πίσω τίποτα από αυτά που αναφέρει η έρευνά του με τον Θ. Λύτρα.

Γράφει ο Βασίλης Σκουρής

2 thoughts on “Ποιος ήταν το «ανώτατο επίπεδο» που παρέλαβε την έρευνα Τσιόδρα-Λύτρα – Σκέψεις για «θυσία» Κικίλια ή Κοντοζαμάνη;

  1. Τώρα που τους έπιασαν με τη γίδα στην πλάτη, προσπαθούν να ρίξουν την ευθύνη ο ένας στον άλλο. Προπάντων όμως να μη θιγεί ο Κούλης, γιατί αν η μπάλα πάρει τον Κούλη, τότε ο σώζων εαυτόν σωθήτω!!! Το κελί 33 περιμένει όλους τους υπέυθυνους. Θα στριμωχθούν λιγάκι, γιατί είναι και πολλοί, αλλά όλα οι καλοί απατεώνες χωρούν!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook