Ποιος ήταν ο 24χρονος που μπήκε για επέμβαση «ρουτίνας» και πέθανε – Καταδικάστηκαν οι δυο γιατροί

ποιος-ήταν-ο-24χρονος-που-μπήκε-για-επέμ-1446344

Ο 24χρονος Νίκος Σινιώρης είχε μπει στο χειρουργείο για τοποθέτηση γαστρικού δακτυλίου το 2017 – «Το πέθανε το παιδί μου, είναι φονιάς» ξέσπασε ο πατέρας του – Τέσσερα έτη κάθειρξης στον έναν γιατρό και 20 μήνες στον άλλο, εξαγοράσιμη η ποινή για τον πρώτο, ανεστάλη η ποινή για τον δεύτερο

«Είναι φονιάς. Κάθε μέρα ξυπνάω και κοιμάμαι με την σκέψη της δολοφονίας του γιου μου. Αν έχετε παιδιά μπορείτε να με καταλάβετε. Αυτός σκότωσε τον γιό μου, αφήστε με να του πω δύο λόγια».

Αυτές είναι μερικές από τις λέξεις που χρησιμοποίησε σήμερα το μεσημέρι ο Δημήτρης Σινιώρης, έξω από την αίθουσα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, όταν οι αστυνομικοί του ζήτησαν ευγενικά να απομακρυνθεί από τον χώρο προκειμένου να μην βρεθεί μόνος του και προκληθεί κάποιο επεισόδιο με τον γιατρό που καταδικάστηκε για τον θάνατο του γιού του.

Μετά από πέντε ολόκληρα χρόνια που η υπόθεση για τον άδικο χαμό του παιδιού του «σέρνεται» στα δικαστήρια, η οικογένεια του 24χρονου Νίκου έκανε λόγο σήμερα για δικαίωση μόλις ανακοινώθηκαν οι ποινές φυλάκισης 4 ετών και 20 μηνών – αντίστοιχα – από το δικαστήριο της Θεσσαλονίκης.

Οι δύο γιατροί, αυτός που τοποθέτησε τον γαστρικό δακτύλιο σε ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης κι, από την άλλη, ένας συνάδελφό του από το νοσοκομείο της Καβάλας, όπου είχε διακομιστεί ο παθών μετά τις επιπλοκές που παρουσιάστηκαν στην υγεία του, καταδικάστηκαν για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας, δια παραλείψεως.

Για τον πρώτο αποφασίστηκε να μετατραπεί η ποινή του προς 5 ευρώ, την ημέρα, καθώς είχε προηγούμενη αμετάκλητη καταδίκη για ανάλογο περιστατικό ασθενούς, ενώ για τον δεύτερο αποφασίστηκε να ανασταλεί η ποινή επί 3ετία.

Ποιος ήταν ο 24χρονος Νίκος Σινιώρης

Ο Νίκος Σινιώρης με καταγωγή από την Κεραμωτή Καβάλας, ήταν ένας νέος άνθρωπος μόλις 24 ετών, γεμάτος όνειρα και διάθεση για ζωή. Στις 12 Μαΐου του 2017 αποφάσισε να προχωρήσει σε μία επέμβαση καλαισθησίας, καθώς ήταν υπέρβαρος, και να υποβληθεί σε χειρουργείο για τοποθέτηση γαστρικού δακτυλίου. Παρά τις επιφυλάξεις του πατέρα του, ο γιατρός τους διαβεβαίωνε πως πρόκειται για επέμβαση «ρουτίνας» και πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τη ζωή του. Μάλιστα, όταν ο πατέρας του 24χρονου – ο οποίος τον είχε μεγαλώσει μόνος του καθώς η μητέρα του είχε φύγει από τη ζωή, επέμενε να ρωτάει για τυχόν επιπλοκές, ο γιατρός του τόνισε πως είχε κάνει χιλιάδες παρόμοιες επεμβάσεις και πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος.

Μετά το τέλος του χειρουργείου, ο γιατρός τους διαβεβαίωνε πως όλα πήγαν καλά και έτσι η οικογένεια επέστρεψε στο σπίτι της στην Κεραμωτή. Ωστόσο, από την επόμενη κιόλας ημέρα, ο 24χρονος ξεκίνησε να διαμαρτύρεται για έντονους πόνους, με την κατάστασή του να επιδεινώνεται, όμως όταν η οικογένειά του επικοινώνησε με τον γιατρό, εκείνος τους καθησύχαζε.

Ο νεαρός παρουσίασε ακόμη πιο σοβαρή δυσφορία και έτσι επισκέφτηκαν τη Θεσσαλονίκη για να τον εξετάσει ο γιατρός, όπου τους είπε, για μία ακόμη φορά, ότι δεν υπήρχε κάτι ανησυχητικό και γύρισαν και πάλι στην Κεραμωτή.

Το ίδιο βράδυ η κατάσταση του 24χρονου επιβαρύνθηκε, επισκέφθηκαν μία πνευμονολόγο που τους παρέπεμψε στο Κέντρο Υγείας Χρυσούπολης. Η υγεία του νεαρού συνεχώς επιδεινώνονταν και η πνευμονολόγος τους συνέστησε να μεταβούν στο νοσοκομείο Καβάλας. Εκεί τον επισκέφθηκε ο γιατρός ο οποίος του είχε τοποθετήσει τον γαστρικό δακτύλιο και τους ενημέρωσε ότι ο Νίκος υπέστη πνευμονική εμβολή.

Δύο ημέρες μετά και ύστερα από διαρκή επιδείνωση, τον μετέφεραν και πάλι στην ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης όπου πλέον η κατάστασή του χαρακτηρίστηκε κρίσιμη και μετά από λίγο κατέληξε.

Σύμφωνα με το ιατροδικαστικό πόρισμα, ο θάνατος του άτυχου 24χρονου, είχε επέλθει από «πολυοργανική ανεπάρκεια επί εδάφους περιτονίτιδας».

Από το 2017 έως και σήμερα, ο πατέρας και ο αδελφός του Νίκου Σινιώρη, αδυνατούν να πιστέψουν πως ο άνθρωπος που ευθύνεται για τον θάνατο του αγαπημένου τους ανθρώπου, συνεχίζει να βρίσκεται σε χειρουργεία, τη στιγμή, μάλιστα, που ο συγκεκριμένος γιατρός είχε καταδικαστεί πριν το 2012 για παρόμοια περίπτωση γυναίκας και έχει, επίσης, μηνυθεί και για τον θάνατο της 14χρονης κόρης ιερέα, από την Επανομή Θεσσαλονίκης, πέρυσι τον Ιούνιο, ύστερα από ανάλογο χειρουργείο τοποθέτησης γαστρικού δακτυλίου.

«Το πέθανε το παιδί μου, είναι φονιάς»

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου, ο πατέρας του 24χρονου παιδιού που έφυγε από τη ζωή, τόνισε ότι πρόκειται για μια δίκαια απόφαση.

 

Μπράβο στο δικαστήριο που τελικά πήρε τη σωστή απόφαση, αυτήν που έπρεπε. Αποδείχθηκε ότι ο άνθρωπος είναι εγκληματίας, είναι φονιάς και πρέπει να σταματήσει αυτό το πράγμα. Το πέθανε το παιδί μου, το πέθανε, το έβαλε μέσα στο χώμα. Η απόφαση ήταν πολύ δίκαια και πιστεύω ότι, τουλάχιστον, θα αναπαυθεί η ψυχούλα του. Για αυτό τρέχω, για αυτό αγωνίζομαι και για τα υπόλοιπα παιδιά. Ο άνθρωπος είναι εγκληματίας. Δεν είναι χειρουργός, δεν είναι επιστήμονας, είναι φονιάς και το λέω μέσα από τη ψυχή μου. Ο άνθρωπος είναι άχρηστος τελείως, πέθανε τόσο κόσμο και πόσοι άλλοι έχουν προβλήματα και δεν μιλάνε, θα εμφανιστούν σιγά – σιγά. Πρέπει να τελειώσει αυτό το πράγμα», είπε ο πατέρας του 24χρονου, Δημήτρης Σινιώρης.

«Δικαίωση για όλη την οικογένεια – Άφησαν το παιδί να πεθάνει»

«Είναι δικαίωση για όλη την οικογένεια, δικαίωση για τον Νίκο, δικαίωση για όλα αυτά που μας έλεγαν και ακούγαμε τόσο καιρό, ότι δηλαδή το παιδί έφυγε ξαφνικά χωρίς κανένας να φταίει. Από την πρώτη στιγμή είχα καταλάβει ότι η έδρα κατάλαβε τι έγινε, πως άφησαν το παιδί να πεθάνει. Ο αδελφός μου πέθανε εξαιτίας αυτών των άχρηστων που δεν μπορούσαν να πάρουν μια απόφαση και δεν ήθελε κανένας να αναλάβει ευθύνη», τόνισε ο αδελφός του 24χρονου, Φώτης Σινιώρης.

Διαλυνάς: Ο υπουργός Υγείας πρέπει να ζητήσει τα πρακτικά της δίκης

«Η απόφαση ήταν καταδικαστική και για τους δύο ιατρούς. Στον ιδιώτη γιατρό επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών και στον γιατρό του δημόσιου επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 20 μηνών», εξήγησε ο δικηγόρος της οικογένειας του 24χρονου, Νίκος Διαλυνάς.

«Η δίκη αυτή είναι ιδιαιτέρως σημαντική και πρέπει οπωσδήποτε ο υπουργός Υγείας να ζητήσει τα πρακτικά, διότι ο ένας γιατρός του δημοσίου στην απολογία του, ερωτηθείς από την εισαγγελέα για το «εάν σας έδινε εντολή ο διευθυντής σας να μην χειρουργήσετε έναν ο οποίος πέθαινε, τι θα κάνατε», είπε ότι «θα άκουγα τον διευθυντή μου». Δηλαδή θα αφήνατε τον άνθρωπο να πεθάνει. Αυτό κύριε υπουργέ είναι ένα πολύ ανησυχητικό φαινόμενο και, μάλιστα, όταν ακούγεται από γιατρό δημοσίου νοσοκομείο», τόνισε.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook