Ποιος είναι ο καλύτερος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης σύμφωνα με τον Γιάννη Πρετεντέρη;

ποιος-είναι-ο-καλύτερος-πρωθυπουργός-802514

Για την τηλεόραση, το Mega, ποιος ήταν ο καλύτερος πρωθυπουργός της Μεταπολίτευσης, πότε θα γίνουν εκλογές αλλά και ποιο είναι το απωθημένο του μίλησε ο Γιάννης Πρετεντέρης σε δισέλιδη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος».

Ο γνωστός δημοσιογράφος ξεκαθαρίζει ότι «Η τηλεόραση τελείωσε για εκείνον» για να συμπληρώσει ότι είναι σε μια φάση της ζωής του που προτιμάει «Να γράφω, να διαβάζω, να κάνω και λίγη πλάκα στο ραδιόφωνο, που κι αυτή δεν θα κρατήσει για πολύ».

Ο Γιάννης Πρετεντέρης απάντησε και στο αν μπήκε στον πειρασμό να πολιτευθεί ενώ αναφέρει και ποιος ήταν ο καλύτερο πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης στη χώρα μας.

«Θα μπορούσα, είχα προτάσεις. Όμως η τηλεόραση τελείωσε για μένα. Έκανα τηλεόραση 26 χρόνια, φτάνουν. Είμαι σε μια περίοδο που θέλω να γράφω, να διαβάζω, να κάνω και λίγη πλάκα στο ραδιόφωνο, που και αυτή δεν θα κρατήσει για πολύ» λέει ο δημοσιογράφος για το αν θα ήθελε να είναι στην τηλεόραση ενώ απαντά και στο ποιος φταίει για το κλείσιμο του Mega.

«Αυτός που ξεκίνησε τον πόλεμο ήταν η κυβέρνηση, αλλά το κανάλι δεν επρόκειτο να κλείσει αν δεν το ήθελαν οι ιδιοκτήτες. Από τους τρεις μετόχους, οι δύο βρέθηκαν οικονομικά εξαντλημένοι και ο τρίτος δεν ήθελε να συγκρουστεί με την κυβέρνηση».

Η συζήτηση πάει και στα πολιτικά με τον Γιάννη Πρετεντέρη να λέει ότι το θετικό που θα κρατούσε από τον Τσίπρα είναι «Η κωλοτούμπα του. Η οποία, βέβαια, έγινε όταν κατάλαβε το μέγεθος της προσωπικής και ποινικής ευθύνης του. Σκόπευαν να βγάλουν τη χώρα από το ευρώ και απλώς φοβήθηκαν ότι θα χαθεί ο έλεγχος. Για τον εαυτό τους έκαναν πίσω. Για να σωθούν οι ίδιοι…».

Όσο για το ποιος ήταν ο καλύτερος πρωθυπουργός της Μεταπολίτευσης απαντά «Ο Σημίτης» ενώ αναφέρεται και στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στο αν θα είναι καλός πρωθυπουργός.

«Θα δούμε. Προς το παρόν, το μόνο που ξέρουμε είναι ότι πρόκειται για άνθρωπο που ουσιαστικά εκπαιδεύτηκε για να κάνει αυτή τη δουλειά».

Για τις εκλογές, λέει ότι «δύσκολα θα γίνουν μετά τον Μάιο» ενώ για το αν μπήκε στον πειρασμό να πολιτευτεί απαντά:

«Α, μου το πρότειναν από τη δεκαετία του ’90. Δεν υπάρχει περίπτωση. Αυτή τη δουλειά κάνω και δεν πρόκειται να ασχοληθώ με άλλη. Δεν ξέρω να κάνω πολιτική, δεν είμαι εγώ για να κόβω πίτες, ούτε λέω ότι μπορώ να κυβερνήσω τον τόπο. Μπορεί να σου αρέσει να βλέπεις μπάλα, όμως δεν σημαίνει ότι μπορείς και να παίξεις ποδόσφαιρο».

topontiki.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook