Ποιος είναι ο ιερέας που περιέλουσε με καυστικό υγρό έξι μητροπολίτες

Περισσότερες πληροφορίες για τα στοιχεία του ιερέα, δράστη της επίθεσης με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη έρχονται στο φως, λίγη ώρα μετά το περιστατικό που οδήγησε επτά Μητροπολίτες στο νοσοκομείο.

Ο δράστης ιερέας είναι 37 ετών και η οργανική θέση του φέρεται να είναι στην Μητρόπολη Βέροιας, ενώ σύμφωνα με το orthodoxtimes είχε χειροτονηθεί από τον Μητροπολίτη Τριπόλεως στη Λιβύη.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, ο δράστης μεταφέρθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών μετά την σύλληψή του από 4 άνδρες της ΕΛΑΣ, λίγα μόλις λεπτά μετά την επίθεση σε επτά Μητροπολίτες του Συνοδικού Δικαστηρίου, στη Μονή Πετράκη, καθώς και σε ένα αστυνομικό που έτρεξε να βοηθήσει.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από αστυνομικές πηγές, ο ιερέας δεν έχει πει λέξη έως αυτή την ώρα σε αστυνομικούς, σχετικά με το κίνητρο της επίθεσής του.

Εμπλεκόμενος σε υπόθεση ναρκωτικών ο ιερέας

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο ιερέας, φέρεται να εμπλεκόταν σε υπόθεση ναρκωτικών. Ο 37χρονος δράστης, φέρεται να είχε συλληφθεί το 2018 για διακίνηση ναρκωτικών καθώς είχαν βρεθεί στην κατοχή του 1,8 γραμμάρια κοκκαΐνης στο Πλατύ Ημαθίας.

Η υπόθεσή του βρισκόταν στο δευτεροβάθμιο συνοδικό δικαστήριο όπου εξεταζόταν η οριστικοποίηση της ποινής καθαίρεσης του. Καθώς έγινε γνωστή η καθαίρεσή του, ο δράστης, που έφερε μαζί του δύο μπουκάλια με καυστικό υγρό, επιτέθηκε και τραυμάτισε επτά Μητροπολίτες, δύο δικηγόρους και τον φρουρό που έσπευσε να τον σταματήσει.

Σημειώνεται, ότι οι Μητροπολίτες έχουν διακομιστεί στο Λαϊκό Νοσοκομείο, ένας εξ αυτών στην μονάδα πλαστικής χειρουργικής του ΚΑΤ και ο αστυνομικός στο 401 ΓΣΝ Αθηνών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ