Ποιος είναι ο «Μάξιμος Σαράφης» της Novartis που συνελήφθη για εξαπάτηση επιχειρηματιών

ποιος-είναι-ο-μάξιμος-σαράφης-της-novartis-1615293

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, που εξαπατούσε επιχειρηματίες με το πρόσχημα της ευνοϊκής δανειοδότησης εγχώριων επιχειρήσεων (δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ).

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές μέχρι στιγμής έχουν γίνει τρεις συλλήψεις, ενώ πάνω από 500 χιλιάδες ευρώ υπολογίζεται η λεία της εγκληματικής οργάνωσης, από τις περιπτώσεις απάτης, που έχουν ταυτοποιηθεί έως τώρα.

Ανάμεσα στους τρείς συλληφθέντες, όπως αναφέρουν οι ίδιες αστυνομικές πηγές, είναι ο άλλοτε προστατευόμενος μάρτυρας της υπόθεσης Novartis, με το κωδικό όνομα «Μάξιμος Σαράφης».

Ποιος είναι

Ο «Μάξιμος Σαράφης» υπήρξε διευθυντής επικοινωνίας της Novartis, δήλωνε πως «ούτε φοβάμαι ούτε εκβιάζομαι» και σημείωνε πως «όταν και εφόσον κληθώ από τις αρμόδιες Αρχές για την υπόθεση Novartis, θα καταθέσω όσα γνωρίζω, όσα άκουσα, όσα κατάλαβα».

Σύμφωνα με το βιογραφικό του, έχει 18ετή εμπειρία στον φαρμακευτικό τομέα και 10 χρόνια εμπειρίας στον τομέα των επικοινωνιών και μέσων επικοινωνίας. Υπήρξε ταμίας στην Ελληνική Εταιρεία Φαρμακευτικού Management, μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας και της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων. Στην Novartis εργαζόταν, αρχικά, ως επικεφαλής Επικοινωνιών και Εταιρικής Υπευθυνότητας και στη συνέχεια ως επικεφαλής Επικοινωνίας.

Την Πρωτοχρονιά του 2017 ο «Μάξιμος Σαράφης» απειλούσε να πέσει στο κενό από την ταράτσα του ξενοδοχείου «Χίλτον». Ο ειδικός διαπραγματευτής της Ελληνικής Αστυνομίας ανέβηκε στο roof garden του ξενοδοχείου και τον έπεισε να μην προχωρήσει στην απειλή του.

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

Η Νέα Δημοκρατία αναφέρει σε ανακοίνωση της:

«Ο “Μάξιμος Σαράφης”, ο κουκουλοφόρος μάρτυρας που με τις διαβόητες “καταθέσεις” του στήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ μια άνευ προηγουμένου σκευωρία με στόχο δύο πρώην πρωθυπουργούς, έναν κεντρικό τραπεζίτη και επτά υπουργούς, εκθέτοντας τη χώρα διεθνώς, συνελήφθη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε τραπεζικές απάτες.

Κι αυτοί στον ΣΥΡΙΖΑ που ανέθεσαν τη συγκεκριμένη δουλειά κι έστησαν τη σκευωρία της Νοβάρτις, στηριζόμενοι σε τέτοιους ανθρώπους, εμφανίζονται σήμερα κήνσορες της ηθικής, “τιμητές της νομιμότητας και της συνταγματικής τάξεως”».

enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook