Ποιος χαϊδεύει τους ναζί;

ποιος-χαϊδεύει-τους-ναζί-1291147
ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR

Έναν χρόνο μετά την ιστορική καταδίκη της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής τα γεγονότα στη Σταυρούπολη μας δείχνουν ότι δεν ξεμπερδέψαμε με τον φασισμό. Επί τρεις μέρες, ομάδες νεοναζί κατέλαβαν δύο σχολεία στην προσφυγική συνοικία της Θεσσαλονίκης και επιτίθενται απροκάλυπτα σε μαθητές, φοιτητές και σε όποιον άλλον βρεθεί στο διάβα τους.

Με την προκλητική ανοχή ή και συνενοχή της αστυνομίας, η οποία αντί να προστατεύει τα θύματα, συνέδραμε τους φασίστες και ψέκαζε με χημικά τους αντιφασίστες. Αλίμονο, οι παλιές αγάπες δεν ξεχνιούνται, ενίοτε φουντώνουν ξανά. Αλλά και της διεύθυνσης των σχολείων που τους επέτρεψε να αλωνίζουν ανενόχλητοι, παρά τις διαμαρτυρίες καθηγητών και γονέων που έβλεπαν τα παιδιά τους να γίνονται στόχος των τραμπούκων. Το γεγονός μάλιστα ότι κυκλοφόρησαν βίντεο που δείχνουν ανθρώπους του σχολείου (;) να υποδεικνύουν στους ναζί από πού θα ξεφύγουν επιτείνει τις υποψίες ότι η διεύθυνση των σχολείων κάθε άλλο παρά εχθρική ήταν απέναντί τους.

Και ενώ το θέμα ήταν πρώτη είδηση όλες αυτές τις μέρες, τα συστημικά μέσα μιλούσαν γενικά για επεισόδια μεταξύ αντίπαλων ομάδων, χωρίς να αναφέρονται στην πολιτική ταυτότητα των δραστών. Χρειάστηκε να βουίξει όλη χώρα, να βγουν στα κεραμίδια οι ενώσεις γονέων και καθηγητών, για να δώσει η Κεραμέως εντολή στον εισαγγελέα να παρέμβει και να σταματήσει τους ναζί, χωρίς όμως να τους αναφέρει με το όνομά τους.

Τι και αν οι τραμπούκοι χαιρετούσαν ναζιστικά και φώναζαν φασιστικά συνθήματα, το υπουργείο Παιδείας είδε απλώς κάποιες «βίαιες και μεμονωμένες ομάδες».

Ακόμα χειρότερη ήταν η τοποθέτηση των βουλευτών της ΝΔ, Μπογδάνου και Σιμόπουλου και της γνωστής πολιτεύτριας, Λατινοπούλου που πήραν ανοικτά το μέρος των νεοναζί, καταγγέλλοντας τους αντιφασίστες που προσπαθούσαν να τους σταματήσουν.

Αλλά και του υφυπουργού Παιδείας και συνιδρυτή του ακροδεξιού Δικτύου 21, Άγγελου Συρίγου, ο οποίος έσπευσε να καταγγείλει τη «βία από όπου και αν προέρχεται», σημειώνοντας με νόημα ότι βία άσκησαν «και αυτοί που επιτέθηκαν στους φασίστες». Ο ίδιος άνθρωπος δύο μέρες πριν αρθρογραφούσε στην Καθημερινή, δικαιολογώντας στην ουσία τον Μπογδάνο όταν στοχοποιούσε νήπια ως «θανάσιμο κίνδυνο για το έθνος», δημοσιεύοντας τα ονόματά τους στο διαδίκτυο.

Όλα αυτά, μάλιστα, αφότου η αστυνομία, αν και καθυστερημένα, συνέλαβε ορισμένους από τους ναζί και βρήκε ολόκληρο οπλοστάσιο στα σπίτια τους με πιστόλια και μαχαίρια σαν εκείνο με το οποίο ο Ρουπακιάς δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα. Τα τάγματα εφόδου ξαναβγήκαν στους δρόμους και μαχαιρώνουν κόσμο αλλά η κυβέρνηση, η ΝΔ και τα ΜΜΕ σπεύδουν να καταγγείλουν όσους και όσες στέκονται απέναντί τους. Σαν να μην έχει συμβεί η δολοφονία του Φύσσα, σαν να μην έχει καταδικαστεί ως εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή.

Η θεωρία των δύο άκρων ξαναζεσταίνεται από τους ίδιους ανθρώπους και μηχανισμούς που για χρόνια την αξιοποιούσαν για να πλήξουν την Αριστερά και να ξεπλύνουν τους ναζί και την ακροδεξιά. Γιατί ας μη γελιόμαστε, η θεωρία των δύο άκρων είναι στην πραγματικότητα του ενός άκρου, του αριστερού, αφού για τους θιασώτες της είναι η βία του αριστερού άκρου που προκαλεί τη (δικαιολογημένη) «αντίδραση» του άλλου άκρου, το οποίο βέβαια, ουδέποτε κατονομάζεται ως φασιστικό.

Μπορεί οι σβάστικες να μαχαιρώνουν και να δολοφονούν, αλλά η θεωρία των δύο άκρων δείχνει με το δάχτυλο το σφυροδρέπανο και το κυκλωμένο αλφάδι.

Αυτά καλό είναι να τα βλέπουν όσοι μιλούσαν για «τείχος της δημοκρατίας» με αφορμή την καταδίκη της Χρυσής Αυγής από το δικαστήριο, μοιράζοντας αντιφασιστικά παράσημα δεξιά και ακροδεξιά, στον Μητσοτάκη και τον Σαμαρά. Ούτε ένας χρόνος δεν πέρασε και αυτό το περιβόητο τείχος της δημοκρατίας διαλύθηκε στα εξ ων συν ετέθη, ενώ τα δεξιά τούβλα του, αντί να περιορίζουν τους φασίστες, κυνηγάνε τους αντιφασίστες. Οι δε φυλακισμένοι χρυσαυγίτες κάνουν ελεύθερα εκπομπές και μιλούν σε συγκεντρώσεις οπαδών τους μέσα από τα κελιά τους, ενόσω τα τάγματα εφόδου ξεμυτίζουν και πάλι από τις τρύπες τους.

Όμως, όλα αυτά τα καθάρματα και οι φίλοι τους λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Δεν είμαστε στο 2012 αλλά στο 2021, η αντίδραση του αντιφασιστικού κινήματος ήταν άμεση και μαζική. Χιλιάδες διαδηλωτές ξεχύθηκαν στους δρόμους δείχνοντας ότι δεν θα επιτρέψουν να συμβεί ξανά η ντροπή και το έγκλημα του πρόσφατου παρελθόντος.

Οι ανανήψαντες από τους υπονόμους, ναζί θα πάρουν και πάλι την απάντηση που τους αξίζει. Θα τσακιστούν στον δρόμο, όσο και αν τους κάνουν πλάτες το κράτος και η αστυνομία. Θα απαξιωθούν πολιτικά και ιδεολογικά όσο και αν πασχίζουν να τους εξωραΐσουν οι οργανικοί διανοούμενοι και οι ιδεολογικοί μηχανισμοί του συστήματος.

Τα σκατά δεν γίνονται κομπόστα, όση ζάχαρη και αν τους ρίξουν οι Μπογδάνοι και οι Συρίγοι.

Ποτέ ξανά φασισμός.

Γράφει ο Δημήτρης Τσίρκας

12 thoughts on “Ποιος χαϊδεύει τους ναζί;

  1. Να σου πω φίλε Δημήτρη ποιος χαϊδεύει τους Ναζί.
    Αυτοί που επι πέντε χρόνια τρέναρανε τη δίκη γιατί δεν βρίσκανε δήθεν αίθουσα ενώ η κυβέρνηση της ΝΔ την τελείωσε αστραπιαία εν μέσω πανδημίας.
    Αυτοί που ενώ γνωρίζανε ότι εκκρεμεί αυτη η δίκη αλλάξανε τον ποινικό κώδικα την καταληλη στιγμή και έτσι οι νεοναζί με τη βοήθεια του ΣΥΡΙΖΑ πέσανε στα μαλακα.
    Θέλετε κι αλλά;
    Πάρτε κι αλλά. Τους κρατάγατε ζωντανους μέχρι τις εκλογές μήπως κόψουν ψήφους από τη ΝΔ,με τον κίνδυνο το μόρφωμα να ξαναμπει στη Βουλή.
    Υποκριτες!

  2. Και ομως η θεωρια των δυο ακρων ισχυει φουλ..
    Αντιφα και ναζι ειναι ακριβως τα ιδια σκ@τα.
    Κομπλεξικα ατομα γεματα μισος και βια έτοιμοι να ανοιξουν το κεφαλι σε οποιον δεν ειναι «δικος τους»

    Κατα την γνωμη μου πρεπει η Ελλαδα να απαλλαγει και απο τους μεν και απο τους δε αφου ειναι και οι δυο νοσταλγοι του εμφυλιου πολεμου,θέλουν να χυθεί αιμα και ασχημαινουν τις πολεις με τις μουτζουρες τους και τις φατσες τους.

    Και πανω απο ολα δεν εχουν καμμια δουλεια εξω απο τα σχολεία.

    Ας βρεθουν σαν χουλιγκανια που ειναι, σε κανενα ερημικο μερος να ευχαριστηθούν ξυλο και αιμα.

  3. Σφιχτααγκαλιασμένοι με τη ΝΔ οι Ναζί, αφού ψαρεύουν σε κοινή δεξαμενή ψήφων, όπως παραδέχεται και ο φίλος μας. Και πράγματι, πήρε σημαντικό ποσοστό ψήφων. Όσον αφορά στον ποινικό κώδικα και τις αίθουσες, σανός των ΜΜΕ για κάθε ενδιαφερόμενο, που θέλει να πιστεύει ότι οι αλλαγές έγιναν για χάρη της Χρυσής Αυγής. Καλό θα ήταν πάντως, όταν στο κόμμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή βρίσκουν στέγη τα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΛΑΟΣ, να μην σφυρίζεις αδιάφορα και να βλέπεις ποιος είναι ο υποκριτής.

  4. Εσεις οι αριστεροί μόλις καπνίσετε τον μπαφο σας πιάνετε χαρτί και μολύβι και αερχιζετε τις αριστερες παρλαπιπες και μπούρδες ! Και που τις είδες τις χιλιάδες τους « αντιφασίστες = κουμουνιστικα σκουπίδια « που ξεχύθηκαν στους δρόμους σύντεκνε ? μια χούφτα κουμουνια, παπούδες-φοιτητές, άντε και μερικοι αφήσσοκολλητές και μερικές εθισμένες στον μπαφο Κατινες με μερικά γρουποσκυλα, όλα τα τοπικα περιτωματα που βλέπουν τον Μητσοτακη να είναι έτοιμος να τραβηξει το καζανάκι και να σας στείλει ξανά εκεί που ανήκετε, στους υπονόμους ! Οι Έλληνες δεν μασάνε πια την προπαγάνδα των εχθρών τους, ξυπνήσανε, πάρτε τους Φύσσα Ρούφα και τά υπόλοιπα είδωλα σας και ετοιμαστείτε για τον υπόνομο, η Ελλάδα έχει ήδη φύγει μπροστά, σταματειστε τους μπαφους, δείτε την πραγματικότητα και τραβάτε για μεροκάματο ! Προσωπικά πιστεύω ότι και αυτοί που είναι στα σχολεία είναι δικοί σας και τάχα μου το παίζουν ακροδεξιοί για να δημιουργήσουν την κατάσταση που θέλετε για να ανακόψετε το κόμμα των Ελλήνων Για την Πατρίδα που όλοι βλέπουν πως θα μπει στην Βουλή στις επόμενες εκλογές ! Φτιαχτές καταστάσεις που σας εξυπηρετούσαν καποτε, όχι όμως τώρα, ειστε είδος υπό εξαφάνιση και η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που σας ανέχτηκε μέχρι τώρα, όμως το καζανάκι είναι ετοιμο, καλό …..υπόνομο.

  5. Το 5ο σχόλιο ξεμπροστιάζει τη ΝΔ. Δεν χρειάζεται τίποτε άλλο για να αποδειχθεί ότι η ΝΔ του Μητσοτάκη και φασισταριό πάνε μαζί χεράκι-χεράκι. Α! ρε Εθνάρχη!!! Τί ήθελες και μας φόρτωσες το γκαντέμη-εφιάλτη και τους απογόνους του; Δεν τον άφηνες στα αζήτητα.
    Κατά τα άλλα, παρεξηγήθηκε ο αρχιφασίστας για το μέτρημα. Φτειάξε μόνο λίγο το μουστάκι σου, να μοιάζεις στον αρχηγό σου.

    1. Σε πόνεσε ? Ετοιμάσου για μεροκάματο, άπλυτε !
      Πρόταση στο Μητσοτακη : Για να πάει η χώρα μπροστά και να απολυμάνουμε την εκπαιδευση να ορθοποδήσει η χώρα προτείνω :
      Οποιος θέλει να φοιτήσει σε πανεπιστήμια, πολυτεχνεία κλπ υπογραφή σύμβαση και παίρνει δάνειο από το κράτος για σπουδές, χρόνο με χρόνο όπως προχωρά η φοίτηση. Στη σύμβαση θα αναφέρεται αν ο φοιτητής προχωρά κανονικά στις σπουδές του ( με περιθώριο 2 επιπλέον χρόνια να αποφοίτηση ) το δάνειο μετατρέπεται σε υποτροφία και διαγράφεται, αν ο φοιτητής δεν προχωράει κανονικά η τα φορτώσει στον κόκορα το δάνειο πάει στην εφορία και αποπληρώνετε με προσυμφωνημένες δόσεις. Η αξιολόγηση της επίδοσης του φοιτητή γίνεται κάθε χρόνο από επιτροπή κράτους πριν χορηγηθεί το επόμενο δάνειο για τη νέα χρόνια ! Τέρμα οι παπουδες φοιτητές, τέρμα το μπάχαλο στα ιδρύματα, τέρμα οι καταλήψεις, τέρμα τα ναρκωτικά, τέρμα οι τζάμπα μάγκες οργανώσεις και μέλη, τέρμα τα λαμόγια και τέρμα το πέταγμα των χρημάτων των φορολογουμένων στο βαρέλι χωρίς πάτο. Κυριάκο καντο, είμαστε μαζί σου, ακόμα και δημοψήφισμα να γίνει θα πάρει το 85% σίγουρα.

  6. Άσπρε σίφουνα ΑΖΑΧ τα έκανες αόρατα!!! Αόρατη το λογικό και το εφικτό από την πρότασή σου, αόρατη και η γνώση σου για την πραγματικότητα των ελληνικών δημόσιων Α.Ε.Ι., ορατή μόνο η ιδεολογική σου προσέγγιση. Λίγο μπερδεμένη βέβαια, αλλά σίγουρα φασιστική. Πώς παντρεύεται ο νεοφιλελευθερισμός του Κούλη με τον απόλυτο κρατικό χαρακτήρα της εκπαιδευσης που προτείνεις, είναι από τα ζητούμενα υπαρξιακά ερωτήματα της υφηλίου. Δεν περίμενα βέβαια τίποτα λιγότερο από ανεγκέφαλο μητσοτακικό!!
    Αλλά τί μανία σε έχει πιάσει με την καθαριότητα;
    Παρεπιπτώντως σε ενημερώνω ότι ούτε άπλυτοι είμαστε οικογενειακώς, ούτε από το μεροκάματο ζούμε, ούτε αριστεροί είμαστε. Καραμανλικοί μέχρι το κόκκαλο, επιστήμονες με μεταπτυχιακά και με κοινωνικό περίγυρο και καταγωγή που ούτε καν μπορείς να διανοηθείς όχι να διαθέτεις!!!
    Do you understand φασιστάκο;

  7. Οι γραπτές εκφράσεις σου δείχνουν ένα κουμμούνι χαμηλού IQ και ένα ακόμα τσιμπούρι του Ελληνικού λαού !. Να σαι καλά που μας έκανες και γελάσαμε γράφοντας αυτά περί οικογένειας επιστημόνων, μεταπτυχιακών, κοινωνικού επιπέδου, Καραμανλή κλπ !! Αν μη τι άλλο φανέρωσες το κόμπλεξ και το σύνδρομο κατωτερότητας που κουβαλάς !
    A ναί, συγκινήθηκα που ξέρεις και …….αγγλικά !

  8. Όπως το λες, επιστήμονας αφισοκολλητής της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ της ΑΣΟΕΕ στα μέσα της δεκαετίας του ’80. Ξέρω και γαλικά!!!
    Χέστηκα αν πιστεύεις όσα σου γράφω. Στα γράφω για να αντικρούσω το άπλυτος, αριστερός κλπ όχι από σνομπισμό, για να αντιληφθείς ότι υπάρχει και η δημοκρατική ΝΔ του ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού, που δεν ξεχνά.

  9. Παπου μιλά με τους άλλους της γενειάς σου που μας καταστρέψατε, δεν έχουμε τίποτα να συζητήσουμε, εσυ απάντησες στο σχόλιο μου, δεν θέλω επαφές με προδότες της πατρίδας μου, αυτά να τα πεις στα παιδιά σου και τα εγγόνια σου οταν τους δίνει άδεια ο Αμπντούλ να έρθουνε σπίτι για ένα ντουζ και να αλλάξουνε ρούχα, λαμόγιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook