Ποιοι υποψήφιοι δήμαρχοι Χανίων δεν θέλουν τα debate;

ποιοι-υποψήφιοι-δήμαρχοι-χανίων-δεν-θ-859407

Όσο κορυφώνεται η προεκλογική διαδικασία, πληθαίνουν και οι αντιπαραθέσεις από τους υποψηφίους Δημάρχους Χανίων, αυτή τη φορά με αφορμή την μη διεξαγωγή κάποιων συμφωνημένων τηλεοπτικών debate.

Την αρχή έκανε ο Δήμαρχος Χανίων και επικεφαλής της παράταξής “Δήμος Ενεργών Πολιτών” Τάσος Βάμβουκας, ο οποίος  αναφέρθηκε (στον επίλογο της ομιλίας του στα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου ), στο γεγονός ότι μερικοί συνυποψήφιοι του δεν επιθυμούν τη διεξαγωγή τηλεοπτικού διαλόγου (debate).

Χθες Σάββατο ο Τάσος Βάμβουκας κάλεσε τους συνυποψηφίους του να δεχτούν την συμμετοχή τους σε δύο ακόμα τηλεοπτικές κοινές εμφανίσεις, όπως είχε προταθεί εξ αρχής από τοπικό τηλεοπτικό μέσον, (ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ).

Από την μεριά του ο υποψήφιος Δήμαρχος Παναγιώτης Σημανδηράκης κι αυτός με χθεσινή του ανακοίνωση υποστηρίζει τα εξής:

Την Δευτέρα 6/5 διεξήχθη η πρώτη από τις τρεις προγραμματισμένες τηλεμαχίες (debate) στη Νέα Τηλεόραση Κρήτης Neatv Gr με συμμετοχή και των οκτώ υποψηφίων Δημάρχων. Ο συντονιστής Λευτέρης Κουρκουλός στο τέλος της εκπομπής μάς ζήτησε στον αέρα να συμμετάσχουμε σε άλλα δύο ντιμπέιτ (στις 13 και 20/5) και κανείς δεν εξέφρασε αντίρρηση.

Χθες ενημερώθηκα ότι τελικά θα πραγματοποιηθεί μόνο ένα ντιμπέιτ στις 20/5 επειδή κάποιοι υποψήφιοι δήλωσαν αδυναμία να παρευρεθούν σε εκείνο που είχε προγραμματιστεί για τις 13/5.

Μέσα από αυτές τις εκπομπές οι τηλεθεατές ενημερώνονται για τις θέσεις, τις προτάσεις και τις αντιλήψεις των υποψηφίων και έχουν τη δυνατότητα να αξιολογήσουν.

Κάποιοι μάλλον αντιλαμβάνονται ότι όσο περισσότερο εμφανίζονται, τόσο περισσότερο εκτίθενται.

Ακολούθως την σκυτάλη για την διεξαγωγή debate, παίρνει ο υποψήφιος Δήμαρχος Γρηγόρης Αρχοντάκης, ο οποίος με σημερινή του δήλωση τοποθετείται στο επίμαχο θέμα:

«Από την πρώτη μέρα της απόφασής μου να συμμετέχω στις αυτοδιοικητικές εκλογές προσπάθησα να εκφράσω προγραμματικό λόγο προκειμένου οι δημότες του Δήμου Χανίων να αποφασίσουν με κριτήριο τις θέσεις και τις απόψεις του κάθε Συνδυασμού.

Η άποψή μου ήταν και παραμένει ίδια, πως όσο περισσότερο γίνεται δημόσιος διάλογος μεταξύ των υποψηφίων Δημάρχων τόσο περισσότερο διευκολύνεται η επιλογή του δημότη στο ποιο πρόσωπο να επιλέξει με κριτήρια καθαρά ποιοτικά και όχι παραπολιτικά.

Είναι αυτονόητο με βάση τα παραπάνω πως όχι μόνο είμαι διαθέσιμος στα τραπέζια του δημόσιου διαλόγου και από όλα τα μέσα αλλά είναι και μια διαδικασία που επιζητώ.»

Σε ανάλογη δήλωση έδωσε στη δημοσιότητα και ο υποψήφιος Δήμαρχος Ευτύχης Δαμιανάκης, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι: «Ο δημόσιος διάλογος μεταξύ όλων των υποψηφίων δημάρχων, αλλά και μεταξύ των υποψηφίων συμβούλων, ενισχύει αυτή τη διαδικασία και βοηθά τους πολίτες να διαμορφώσουν ασφαλή γνώμη αναφορικά με το τι πραγματικά πρεσβεύει κάθε συνδυασμός και κάθε υποψήφιος δήμαρχος, επί της ουσίας και όχι με άλλα κριτήρια.

Ως εκ τούτου, είμαι εδώ για να συμβάλλω σε αυτή την κρίσιμη δημοκρατική διαδικασία του δημοσίου διαλόγου, την οποία θεωρώ αναγκαία και χρήσιμη».

Επίσης για το ίδιο θέμα, ο Άρης Παπαδογιάννης επικεφαλής του Συνδυασμού «Η Απάντηση τα Χανιά Μας» και υποψήφιος δήμαρχος Χανίων, δήλωσε  πως προτίθεται να συμμετάσχει σε οποιονδήποτε δημόσιο διάλογο προσκληθεί.

Και συνεχίζει: «Πάγια θέση μου όλα αυτά τα χρόνια που εμπλέκομαι στα κοινά της πόλης των Χανίων, είναι πως ο διάλογος αποτελεί ένα από τα πολύτιμα εργαλεία για την εξεύρεση λύσεων, στα μικρά και τα μεγαλύτερα ζητήματα της καθημερινότητας όλων μας. Δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση, η προεκλογική περίοδος που διανύουμε, στην οποία όλοι μας γνωστοποιούμε τις θέσεις και τα προγράμματα μας, θέτοντας τα τελικά, στην κρίση των πολιτών στις 26 Μαΐου.

Άλλωστε υπάρχουν ήδη προτάσεις, τις οποίες με χαρά έχω αποδεχτεί και το ίδιο θα πράξω σε οποιαδήποτε αντίστοιχη πρόσκληση έρθει στη διάθεση εμένα του ίδιου και των συνεργατών μου».

Σχετικά με τη διεξαγωγή debate μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων Χανίων, η Πρωτοβουλία Πολιτών – Πρώτα ο Άνθρωπος με υποψήφιο δήμαρχο τον Γιάννη Σαρρή, δηλώνει απερίφραστα ότι, «είμαστε υπέρ κάθε δυνατότητας για δημόσιο ανοικτό διάλογο, ως μέσο για τη δημοσιοποίηση θέσεων και απόψεων. Είμαστε και θα είμαστε, λοιπόν, παρών σε κάθε κάλεσμα για debate. Άλλωστε, η παρουσία μας στα κοινά, σε όλα τα όργανα του Δήμου έχει αποδείξει ότι πάντοτε εκθέτουμε και ανταλλάσσουμε επιχειρήματα, χωρίς κραυγές και παρωπίδες. Θετικό βήμα για την ενημέρωση όλων μας είναι να δημοσιοποιηθούν τα ονόματα και οι αντιρρήσεις όσων αποχωρούν από τα συμφωνημένα debate, χωρίς γενικεύσεις και κατηγορίες χωρίς όνομα».

Επίσης, «η Ανταρσία στα Χανιά κατά τη διάρκεια του πρώτου debate,  τοποθετήθηκε λέγοντας ότι είμαστε υπέρ της διεξαγωγής και δεύτερου και τρίτου debate. Όλα τα υπόλοιπα είναι χειρισμοί προς άγραν εντυπώσεων, για να καλύψουν ορισμένοι την πολιτική τους γύμνια. Τα υπόλοιπα on camera».

Από τη μεριά μας στο zarpanews.gr περιμένουμε και τις ανακοινώσεις των υπολοίπων υποψηφίων και δεσμευόμαστε για ραδιοφωνικό debate, εφόσον το επιθυμούν, στην εκπομπή του Δημήτρη Παππά στον SUPER FM 89.6.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook