Ποιοί παίζουν με το ΕΠΑΛ Καντάνου; Οι μαθητές πετούν τα κόμματα έξω από το σχολείο

ποιοί-παίζουν-με-το-επαλ-καντάνου-οι-μα-732041

Αναβρασμός έχει προκληθεί στην σχολική κοινότητα του ΕΠΑΛ Καντάνου, μετά την προσπάθεια καπήλευσης από φασίστες, της κατάληψης που έκανε μερίδα μαθητών στις 19 Νοεμβρίου από αγνή αγάπη -όπως διευκρινίζουν- για την πατρίδα και από ανησυχία για την Μακεδονία. Όταν όμως τα παιδιά είδαν το σχολείο τους και ολόκληρη την περιοχή της μαρτυρικής Καντάνου να εμφανίζεται σε ακραίους, φασιστικούς χάρτες συγκεκριμένης οργάνωσης, «ανατρίχιασαν» και στην προσπάθειά τους να αποκαταστήσουν την αλήθεια, βιάστηκαν να στείλουν στο zarpanews.gr μια ανακοίνωση, η οποία όμως δεν είχε περάσει από μαθητική συνέλευση με την παράκληση μάλιστα να δημοσιευτεί και άμεσα, ώστε να φύγει πάνω από το σχολείο το στίγμα του φασισμού.

Ωστόσο, η νέα ανακοίνωση, όπως διαπιστώθηκε πολύ αργότερα είχε κομματική προέλευση, γεγονός που εξαγρίωσε μερίδα μαθητών και γονέων.

Τις ημέρες που ακολούθησαν, στο σχολείο έγιναν δημιουργικές αντιπαραθέσεις και μετά από εκτενή συζήτηση, τα παιδιά κατέληξαν και υπέγραψαν το παρακάτω κείμενο, στο οποίο ξεκαθαρίζεται ότι οι μαθητές «δεν επιθυμούν κομματικές αντιπαραθέσεις στον χώρο του σχολείου».

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ 19ης Νοεμβρίου

Την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση των μαθητών του ΕΠΑΛ Κανδάνου. Η Συνέλευση έγινε για να συζητηθούν τα θέματα που προέκυψαν στο σχολείο μας μετά την κατάληψη της 19ης Νοεμβρίου 2018.

Αρχικά, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι η συγκεκριμένη κατάληψη είχε ως μοναδικό κίνητρο την αγάπη για την πατρίδα μας και την ανησυχία μας για το όνομα της Μακεδονίας. Σε καμία περίπτωση δεν αποδεχόμαστε πως η κινητοποίηση μας συνδέεται με οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα.

Έπειτα, οφείλουμε να διευκρινίσουμε ότι η κατάληψη έγινε με τη σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας των μαθητών και του προέδρου του 15μελούς. Στη διάρκεια της Συνέλευσης, ο πρόεδρος του 15μελούς διέψευσε ότι δεν συμφώνησε με την κατάληψη, όπως αναφέρεται σε κείμενο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο από μαθητές του σχολείου. Επίσης, τονίστηκε ότι οι μαθητές του ΕΠΑΛ Καντάνου δεν επιθυμούν κομματικές αντιπαραθέσεις στο χώρο του σχολείου. Τέλος, ως Γενική Συνέλευση μαθητών ζητάμε να κατέβουν οι φωτογραφίες και τα κείμενα που αφορούν στο σχολείο από τα κομματικά site.

H ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΕΠΑ.Λ. ΚΑΝΔΑΝΟΥ

Μετά την δημοσίευσή του ελπίζουμε να επανέλθει η ομαλότητα στην σχολική κοινότητα και κυρίως να μην δούμε ξανά στο μέλλον τα ίδια επικίνδυνα παιχνίδια σε βάρος των παιδιών από ακραίους εθνικιστικούς κύκλους.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook