Ποιοι επαναφέρουν το σενάριο για εκλογές στις 2 Οκτωβρίου

ποιοι-επαναφέρουν-το-σενάριο-για-εκλο-1505116

Υπό το βάρος του σκανδάλου των υποκλοπών επιτελικά στελέχη που βρίσκονται διπλά στον Κυριάκο Μητσοτάκη του εισηγούνται να προχωρήσει στη διενέργεια προώρων εκλογών στις 2 Οκτωβρίου.

Το σενάριο λοιπόν για κάλπες μέσα στο Φθινόπωρο επανέρχεται πίσω από τις κλειστές πόρτες του Μεγάρου Μαξίμου, όπως αναφέρει και στο πρωτοσέλιδο της η εφημερίδα «Εστία».

Οι «εισηγητές» της προσφυγής στη λαϊκή ετυμηγορία μάλιστα σημειώνουν ότι είναι η μόνη «ενδεδειγμένη λύση» και μάλιστα κάνουν λόγο για «κάλπες φωτός» απέναντι στο σκοτάδι που κινδυνεύει να επεκταθεί σε όλη την πολιτική σκηνή και κυρίως σε βάρος της κυβέρνησης, αν υπάρξουν και νέες αποκαλύψεις στην υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Μάλιστα οι συγκεκριμένοι συνεργάτες του πρωθυπουργού συνοδεύουν την συγκεκριμένη εισήγηση και από την πρόταση να ζητήσει η κυβέρνηση εξεταστική επιτροπή για το θέμα των υποκλοπών από το 2009 προκειμένου να συμπεριληφθούν μέσα σε αυτή και η περίοδος της διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ αλλά και ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα απέναντι στους επικριτές μιας τέτοιας κίνησης που καταγγέλλουν λογικές «συμψηφισμού» οι συνεργάτες του Μητσοτάκη αντιτάσσουν την πρόθεση τους να χυθεί «άπλετο φως» στο θέμα των υποκλοπών.

Η συγκεκριμένη πρόταση για κάλπες το Φθινόπωρο με ή χωρίς διευρυμένη εξεταστική φαίνεται ότι έχει οπαδούς και έξω από το Μέγαρο Μαξίμου σε υπουργούς και βουλευτές της ΝΔ, αφού θεωρούν ότι κυβέρνηση χωρίς νωπή λαϊκή εντολή είναι δύσκολο να αντέξει στο δύσκολο χειμώνας που έρχεται τόσο στα ενεργειακά όσο και στην ακρίβεια και την καθημερινότητα των πολιτών εν γένει.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές. Για πρώτη φορά ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, φάνηκε να εξετάζει τις εισηγήσεις των συνεργατών του για επίσπευση του εκλογικού χρόνου, αν και ακόμα στο μυαλό του κυριαρχεί η σκέψη ενός μεγάλου ανασχηματισμού για να φτάσει μέχρι την Άνοιξη και να προκηρύξει τότε εκλογές.

Αν πάντως η εισήγηση γίνει τελικά δεκτή από τον πρωθυπουργό, τότε οι δεύτερες εκλογές τοποθετούνται στις αρχές Νοεμβρίου με ότι αν αυτό θα σημαίνει για την οικονομία της χώρας και την κατάρτιση προϋπολογισμού για την επόμενη χρόνια.

Σε κάθε περίπτωση μέχρι τις 25 Αυγούστου ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει καταλήξει σε τελικές αποφάσεις και θα αποσαφηνίσει τις πολιτικές προθέσεις του…

aftodioikisi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook