Ποιοι εμβολιασμένοι μπορούν να κολλήσουν κορονοϊό – Πόσο διαρκεί η προστασία των εμβολίων

ποιοι-εμβολιασμένοι-μπορούν-να-κολλή-1253839

Όσοι έχουν κάνει το εμβόλιο μπορούν να κολλήσουν και να μεταδώσουν κανονικά τον ιό τόνισαν Βάνα Παπαευαγγέλου και Γκίκας Μαγιορκίνης κατά την ενημέρωση. Η ηλικία και η ανοσολογική απόκριση οι παράγοντες που καθορίζουν αν κάποιος εμβολιασμένος θα νοήσει ή όχι.

Ως προς το προφίλ των εμβολιασμένων που δυνητικά θα κολλήσουν κορονοϊό αν και έχουν κάνει το εμβόλιο η Βάνα Παπαευαγγέλου τόνισε ότι είναι θέμα στατιστικής. Άμα φτάσουμε ποσοστά της τάξης του 80% και 90% είναι λογικό να αυξηθεί και το ποσοστό των ατόμων που θα κολλήσουν. Σημασία παίζει και ο βαθμός έκθεση διαχωρίζοντας την ενοοικογενειακή έκθεση που ενέχει σαφώς μεγάλο κίνδυνο διασποράς.

Επίσης πρόσθεσε πως υπάρχουν μελέτες που δείχνουν ότι τα άτομα που είναι μεγαλύτερης ηλικίας και τα άτομα που αδυνατούν να απαντήσουν ανοσολογικά λόγω κάποιου υποκείμενου νοσήματος έχουν περισσότερες πιθανότητες να κολλήσουν αν και εμβολιασμένοι.

Πόσο καιρό μετά μπορεί να κολλήσει ένας εμβολιασμένος κορονοϊό

Στην ερώτηση για το πόσο καιρό μετά μπορεί να κολλήσει ένας εμβολιασμένος συμπλήρωσε ότι υπάρχουν μελέτες που ασχολούνται με αυτό δεν υπάρχουν όμως σαφή αποτελέσματα γιατί είναι αντικρουόμενα.

Οι εμβολιασμένοι που έχουν τον ιό μπορούν να τον μεταδώσουν κανονικά ωστόσο είναι γνωστό ότι έχουν τον ιό για μικρότερη διάρκεια γιατί έχουν προηγούμενη ανοσία οπότε γρήγορα απαντά το ανοσολογικό τους σύστημα σε σχέση με έναν ανεμβολίαστο.

Τον λόγο στη συνέχεια πήρε ο Γκίκας Μαγιορκίνης ο οποίος πρόσθεσε για το προφίλ των εμβολιασμένων ότι η μια κατηγορία θα είναι αυτή που θα έχει μικρή ανοσολογική ανταπόκριση στον ιό καθώς το εμβόλιο δεν σε κάνει άτρωτο.

Θα πρέπει να έχουν στο μυαλό μας πόσο επικίνδυνη είναι η συμπεριφορά μας ενώ τόνισε πως αν εκτεθούμε σε μεγάλο ιικό φορτίο είναι πιθανό να κολλήσουμε ο εμβολιασμός σπάει την πιθανότητα να περάσει στον πνεύμονα ο ιος και μειώνει το φορτίο στη μύτη κ άρα δεν μεταδίδουμε εύκολα.

Ο εμβολιασμός αλλάζει τελείως το προφίλ της νόσου και της μετάδοσης.

dikaiologitika.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook