Ποιοι είναι οπτικοί τύποι και ποιοι είναι πιο πιθανό να απατήσουν

ποιοι-είναι-οπτικοί-τύποι-και-ποιοι-εί-1161397

Οι πρόσφατες έρευνες καταρρίπτουν το στερεότυπο του άνδρα που είναι οπτικός τύπος και αποκαλύπτουν ποιοι είναι πιο επιρρεπείς στη μοιχεία. Δείτε τα τελευταία στοιχεία για την ερωτική συμπεριφορά ανδρών και γυναικών.

Τρεις παράγοντες που διεγείρουν τις γυναίκες

Έρευνα σε 662 γυναίκες ανέδειξε τους τρεις βασικούς παράγοντες που διεγείρουν την ερωτική επιθυμία της γυναίκας: η οικειότητα (το αίσθημα βαθιάς στοργής και εγγύτητας), η αυθυπαρξία (να μπορεί μα βλέπει τον εαυτό της ως ξεχωριστή οντότητα και όχι μία κοινή με τον σύντροφο) και η επιβεβαίωση (να νιώθει ποθητή από τον σύντροφό της).

Γυναίκες και άνδρες είναι εξίσου οπτικοί τύποι

Το θεώρημα πως οι άνδρες είναι πιο οπτικοί τύποι από τις γυναίκες όσον αφορά το σεξ κατέρριψε έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Proceedings of the National Academy of Sciences. Ανάλυση σε 60 μελέτες, έδειξε με τη χρήση απεικόνισης μαγνητικού συντονισμού, πως το φύλο δεν είχε καμία σημασία στο πώς αντιδρούσε ο εγκέφαλος ανδρών και γυναικών κατά τη θέαση αισθησιακών ταινιών.

Μία στις τέσσερις γυναίκες βίωσε πόνο κατά την τελευταία επαφή

Μελέτη σε πάνω από 2.000 γυναίκες που δημοσιεύτηκε στο Journal of Sexual Medicine, έδειξε πως σχεδόν το ένα τέταρτο εξ αυτών βίωσε σωματικό πόνο κατά την τελευταία σαρκική επαφή. Από αυτές, 49% δεν μίλησαν για την επώδυνη εμπειρία στον σύντροφό τους, ενώ οι πιθανότητες να αποκρύψουν το γεγονός από τον σύντροφο ήταν τριπλάσιες στις γυναίκες που είχαν ευχαριστηθεί ελάχιστα έως καθόλου την επαφή.

Η κολπική ξηρότητα και ατροφία ξεκινά στην περιεμμηνόπαυση

Σύμφωνα με έρευνα στο Menopause, κατά την περιεμμηνόπαυση, την περίοδο πριν την εμμηνόπαυση (40-55 έτη), οι ορμονικές μεταβολές προκαλούν τη λέπτυνση των πτυχών του κόλπου και την ξηρότητα του βλεννογόνου, την κατάσταση που ονομάζεται κολπική ατροφία, με συνακόλουθη την κολπική ξηρότητα.

Οι «ανοιχτόμυαλοι» πιο επιρρεπείς στη μοιχεία

Οι απελευθερωμένοι και χωρίς στεγανά σκέψης σε θέματα σχετικά με το σεξ και νέες ερωτικές εμπειρίες είναι πιο πιθανό να απατήσουν, σύμφωνα με έρευνα στο Personality and Individual Differences. Παρ’ όλα αυτά, αυτό το «απελευθερωμένο πνεύμα» σχετίζεται με μεγαλύτερη φαντασία και εξωστρέφεια στο σεξ.

Η σεξουαλική επιθυμία χτίζεται σταδιακά

Το κλειδί για τα ζευγάρια που θέλουν να βελτιώσουν τη σεξουαλική τους ζωή, είναι να οικοδομούν την ερωτική επιθυμία μέρα με τη μέρα, σύμφωνα με έρευνα δημοσιευμένη στο Archives of Sexual Desire. Ένας μικρός ερωτικός υπαινιγμός, για παράδειγμα, για το τι θα επακολουθήσει την επόμενη ημέρα, είναι ένα πρώτο βήμα.

ygeiamou.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook