Ποιοι είναι οι πέντε ανεμβολίαστοι βουλευτές (και ο ένας της ΝΔ);

ποιοι-είναι-οι-πέντε-ανεμβολίαστοι-βο-1238170
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

O Παύλος Πολάκης εμβολιάστηκε μετά από εξάμηνη, δημόσια εκστρατεία αμφισβήτησης των εμβολίων. Ο εμβολιασμός του δεν ακυρώνει την ζημιά που έκανε στον ΣΥΡΙΖΑ η στάση του, απελευθερώνει όμως πολιτικά τον Αλέξη Τσίπρα, «στριμώχνει» την ΝΔ και εγείρει διακομματικό ζήτημα για το ποιοι είναι πλέον, και από πού προέρχονται, οι εναπομείναντες ανεμβολίαστοι βουλευτές.

Αυτοί ήταν κι οι βασικοί λόγοι που ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε την «ανορθόδοξη» επιλογή να ανακοινώσει ο ίδιος, στην τηλεοπτική του συνέντευξη στο Open, τον εμβολιασμό του βουλευτή και πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας. Ήθελε να έχει καθαρό και ανοιχτό πεδίο για να μεταφέρει την πίεση στην πλευρά της κυβέρνησης, χωρίς να βρίσκεται διαρκώς σε θέση άμυνας, απολογούμενος για τον Πολάκη.

Εξ ου και αμέσως μετά, ο Κώστας Ζαχαριάδης και ο Γιάννης Ραγκούσης έθεσαν στην Βουλή το ζήτημα των ανεμβολίαστων βουλευτών, ζητώντας από την κυβέρνηση πλέον να απαντήσει.

«Στον ΣΥΡΙΖΑ είμαστε όλοι οι βουλευτές εμβολιασμένοι. Στη Νέα Δημοκρατία του κ. Μητσοτάκη τι γίνεται;», έθεσε το ερώτημα ο Κώστας Ζαχαριάδης στην Ολομέλεια της Βουλής, για να προσθέσει: «Όλο το προηγούμενο διάστημα που ο κ. Πολάκης δεν είχε εμβολιαστεί έπαιζε παντού ο Πολάκης. Στη Νέα Δημοκρατία που είναι ένας, δύο, πέντε οι ανεμβολίαστοι δεν ανοίγει ρουθούνι. Γιατί αυτή είναι η ποιότητα του διαλόγου στη χώρα. Πείτε μας λοιπόν πόσοι είναι οι ανεμβολίαστοι στην κοινοβουλευτική ομάδα του κ. Μητσοτάκη».

«Η ΝΔ αρνήθηκε να απαντήσει αν υπάρχουν βουλευτές της που δεν έχουν εμβολιαστεί, ενώ κατηγορούσαν βουλευτές της αντιπολίτευσης για το ίδιο θέμα. Αν τελικά υπάρχουν ανεμβολίαστοι βουλευτές της ΝΔ, θα προκύψει σοβαρό πολιτικό ζήτημα», δήλωσε από την πλευρά του και ο Γιάννης Ραγκούσης.

Αρχικώς απάντηση δεν δόθηκε και ο υπουργός Υγείας Θανάσης Πλεύρης επικαλέστηκε την προστασία των προσωπικών δεδομένων των βουλευτών. Στην συνέχεια ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης γνωστοποίησε πως από το σύνολο των 300 βουλευτών είναι πέντε οι ανεμβολίαστοι, και αργότερα από πηγές της ΝΔ έγινε γνωστό πως μόνον ένας από τους 158 βουλευτές της δεν έχει εμβολιαστεί.

Συγκεκριμένα, έγινε γνωστό ότι κατόπιν επικοινωνίας του γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, Γιάννη Μπούγα με τους βουλευτές του κόμματος προέκυψε από τους 158, οι 157 είναι υγειονομικά καλυμμένοι δηλαδή είτε έχουν εμβολιαστεί, είτε έχουν νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο, ενώ ένας βουλευτής δεν έχει εμβολιαστεί, λόγω σοβαρών ιατρικών λόγων που επικαλείται.

Προσώρας παραμένει άγνωστο ποιος είναι ο ένας ανεμβολίαστος της ΝΔ και ποιοι οι άλλοι τέσσερις του Κοινοβουλίου. Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, θύμιζαν ότι προ καιρού είχε γίνει γνωστό ότι μια βουλευτής της ΝΔ δεν είχε εμβολιαστεί διότι, όπως η ίδια έλεγε, της το είχε «υποδείξει ο πνευματικός της».

Τα βλέμματα στρέφονται και στην «Ελληνική Λύση», το κόμμα που έχει ταυτιστεί περισσότερο με τους αντιεμβολιαστές. Εκεί, ο ίδιος ο Κυριάκος Βελόπουλος έχει υποστηρίξει πως αρκετοί δικοί του βουλευτές έχουν εμβολιαστεί, σε αντίθεση με συναδέλφους τους άλλων κομμάτων.

Ανεξαρτήτως της ταυτότητάς τους πάντως οι πέντε ανεμβολίαστοι βουλευτές δεν θα αποκλειστούν τελικά από τους χώρους του Κοινοβουλίου όπως είχε αρχικά συζητηθεί. Όπως αποφασίστηκε στην Διάσκεψη των Προέδρων, θα κάνουν δυο τεστ κάθε εβδομάδα, και θα κοινοποιούν τα αποτελέσματά τους στο υγειονομικό τμήμα της Βουλής προκειμένου να τους επιτρέπεται η είσοδος στην αίθουσα της Ολομέλειας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook