Ποιοι είναι οι «μνηστήρες» της Creta Farms

ποιοι-είναι-οι-μνηστήρες-της-creta-farms-923621

Στην ταυτότητα των επενδυτικών σχημάτων που θα καταθέσουν, αύριο Παρασκευή, μη δεσμευτική προσφορά διεκδικώντας την είσοδό τους ως στρατηγικός επενδυτής στο μετοχικό κεφάλαιο της Creta Farms, μετατοπίζεται το ενδιαφέρον για το σίριαλ της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας.

Αύριο, όπως αναφέρει το capital.gr, εκπνέει η προθεσμία για την εκδήλωση μη δεσμευτικού ενδιαφέροντος στο πλαίσιο του διαγωνισμού που διενεργεί η ΕΥ, καίτοι μπορεί να υπάρξει ολιγοήμερη παράταση. Στα επτά επενδυτικά σχήματα που έχουν υπογράψει την προβλεπόμενη συμφωνία εμπιστευτικότητας και έλαβαν το σχετικό φάκελο, περιλαμβάνονται επενδυτικά κεφάλαια από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ανταγωνιστές της κρητικής εταιρείας και επιχειρηματίες.

Συγκεκριμένα, αναφέρουν πληροφορίες, στους επτά υποψήφιους επενδυτές περιλαμβάνονται η H.I.G. Capital (αμερικανικό fund γνωστό από την απόκτηση της Μαίλλης και το ενδιαφέρον που εκδήλωσε πρόσφατα για σειρά εταιρείων, όπως το Υγεία), η Virtus International Partners (επενδυτικό κεφάλαιο που ιδρύθηκε από τον Λ. Παπακωνσταντίνου με κεφάλαια Ελλήνων και ξένων επενδυτών), η Νίκας (ελέγχεται από τη Chipita του Σπ. Θεοδωρόπουλου), η VNK Capital (η γνωστή εταιρεία επιχειρηματικών συμμετοχών της οικογένειας Κάτσου που έχει υλοποιήσει σειρά τοποθετήσεων το τελευταίο διάστημα, μετέχοντας και στο project του Ελληνικού), η Sandton Capital (fund με ειδίκευση σε αναδιαρθρώσεις και distress deals), η Strategic Initiatives Foods (ελέγχει την γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη) και ο επιχειρηματίας Θ. Δουζογλου (η πρόταση του υποστηρίζεται από τον Κ. Δομαζάκη).

Στην παρούσα φάση η εκδήλωση μη δεσμευτικού ενδιαφέροντος θα καταδείξει το εύρος του ενδιαφέροντος για τη Creta Farms, με δεδομένη την προσπάθεια των πιστωτριών τραπεζών να διαδώσουν την εταιρεία. Ζητούμενο είναι να επιταχυνθεί η εξασφάλιση ενδιάμεσης χρηματοδότησης, κάτι που φαίνεται να επιτυγχάνεται, και να προχωρήσει η είσοδος στρατηγικού επενδυτή.

Σαφέστατα προσπάθεια όλων των εμπλεκόμενων πλευρών είναι να διατηρηθεί η αξία της εταιρείας και να αφήσει πίσω της την περιπέτεια των τελευταίων μηνών η οποία της έχει στοιχίσει σε τζίρους, θέση στην αγορά και μερίδια. Το μέγεθος και η δυναμική της δεν αμφισβητούνται, άλλωστε, από αγορά και ανταγωνιστές.

Στόχος παράλληλα είναι η η εταιρεία να ανακτήσει τη θέση της στο ράφι, καθώς τα γεγονότα των τελευταίων μηνών έχουν επιδράσει στη λειτουργία της. Για τον λόγο αυτό η ενδιάμεση χρηματοδότηση έως 8 εκατ. ευρώ με επικρατέστερο σενάριο την παροχή κεφαλαίων έως 4 εκατ. ευρώ, θα της επιτρέψει αν μη τι άλλο να λειτουργήσουν οι μηχανές της και να κινηθεί παραγωγικά και εμπορικά για τον επόμενο διάστημα, μέχρις ότου δηλαδή ξεκαθαρίσει το τοπίο με τον στρατηγικό επενδυτή. Με βάση τον αρχικό σχεδιασμό ο στόχος είναι να «κλειδώσει» η συμφωνία με τον στρατηγικό επενδυτή έως το τέλος Οκτωβρίου- προκειμένου να κατατεθεί αίτηση για εξυγίανσή της και να αναλάβει από εκεί και πέρα την τύχη της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας ο επόμενος ιδιοκτήτης της.

Με ενδιαφέρον, τέλος, αναμένεται και η έκτακτη γενική συνέλευση της εταιρείας την προσεχή Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου, καθώς εκτιμάται ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις να ξεκαθαρίσει το τοπίο σε διοικητικό επίπεδο.

Πηγή: capital.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook