Ποιοι έδωσαν εντολή στην πυροσβεστική να απέχει από τις πυρκαγιές στις παραλίες στα Χανιά; | Photos + Video

ποιοι-έδωσαν-εντολή-στην-πυροσβεστικ-829922

Δεν πάει άλλο η κατάσταση με το κάψιμο καλαμιών (και πλαστικών) στις παραλίες των Χανίων. Αυτό δείχνει και η δραστηριοποίηση μιας ομάδας εθελοντών από τα Χανιά, που αυτές τις ημέρες «σαρώνουν» παραλίες του νομού, μαζεύοντας τα πλαστικά και τα απορρίματα.

Όπως καταγγέλλουν, εργολάβοι έχουν αναλάβει την καύση των καλαμιών στις παραλίες, με την πυροσβεστική να δέχεται πολλές κλήσεις από πολίτες για να σπεύσει να σταματήσει αυτή την περιβαλλοντική καταστροφή. Ωστόσο, όπως προκύπτει, η πυροσβεστική έχει εντολή άνωθεν, να μην ασχοληθεί με τις φωτιές στις παραλίες. Έτσι, δεκάδες πολίτες που… ανέπνεαν κυριολεκτικά πλαστικό εχθές, «έφαγαν άκυρο» από την υπηρεσία.Όπως αναφέρουν οι εθελοντές, αναμένεται να κινηθούν νομικά με μηνύσεις για τα περιστατικά, μήπως και ο εισαγγελέας καταφέρει να βρει τον υπεύθυνο, αφού τόσο οι δήμοι, όσο και το λιμενικό αποποιούνται κάθε ευθύνης.

Η παραλία στις φωτογραφίες είναι δυτικά των εκβολών του Κλαδισού.

Η ενημερωτική ανακοίνωση:

«SOS προς όλους τους Χανιώτες

Επειδή η κατάσταση με τα σκουπίδια της παραλίας έχει πάρει εγκληματικές διαστάσεις ήθελα να ενημερωθείς.

1) Κάποιος εργολάβος καίει τα καλάμια από χθες μέχρι και σήμερα, μαζί και τα πλαστικά που απέμειναν και ρυπαίνουν τόσο τον αέρα που έχει φτάσει μέχρι τα σπίτια και στην συνέχεια τη θάλασσα αλλά και την παραλία που αύριο θα ξαπλώνουμε για ηλιοθεραπεία, με τα υπολείμματα της καύσης των πλαστικών, των καλαμιών, των ζώων που ξεβράστηκαν κτλ.

2) Ο Δήμος που εγώ προσωπικά επικοινώνησα με τον κ.Αδικημενάκη υπεύθυνο υπηρεσίας καθαρισμού, δεν γνωρίζει τίποτα λέει, αρνούμενος να μου υποδείξει τον υπεύθυνο για να σταματήσουν αυτό το έγκλημα. Α) Γιατί δεν καθάρισαν εδώ και τόσες εβδομάδες τις παραλίες και κατέληξαν στη θάλασσα τα διπλάσια όσων απέμειναν με την προηγούμενη φουρτούνα Β) Ποιος έδωσε την εντολή να γίνει καύση των πλαστικών πριν μαζέψουμε όσα δεν προλάβαμε το προηγούμενο Σάββατο οι εθελοντές.

3) Η Πυροσβεστική μου είπε ότι ο Δήμος Πλατανιά σε αντίστοιχη περίπτωση τους ζήτησε να μην πάνε να σβήσουν τη φωτιά, γιατί δεν έχουν μηχανήματα να καθαρίσουν τις παραλίες. Επίσης δεν μου λένε γιατί από χθες που πήραμε τόσα τηλέφωνα στην πυροσβεστική δεν πήγαν να τη σβήσουν. Ποιος τους έδωσε αυτή την εντολή.

4) Το λιμεναρχείο τόσο χθες βράδυ όσο και σήμερα δεν γνωρίζει τίποτα παρότι είναι η αρμόδια υπηρεσία αστυνόμευσης της παραλίας και δεν μπορεί να κάνει τίποτα γιατί απουσιάζει ο διοικητής που χειρίζεται αυτό το θέμα… Ακόμα περιμένω τηλέφωνο από χθες βράδυ..

Μια ομάδα εθελοντών από εμάς πήγε στην αστυνομία και κατόπιν στον εισαγγελέα σήμερα για να σταματήσει αυτό το κακό και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι, όπου είπαν ότι θα το δουν το θέμα. Όμως επειδή με τα λόγια δεν θα καταφέρουμε τίποτα αποφασίσαμε σε συνεργασία με δικηγόρο να συνταχθεί επίσημα ομαδική ενυπόγραφη καταγγελία και να κατατεθεί στον εισαγγελέα , ώστε να αναγκαστούν όλοι να κάνουν τα αυτονόητα.

Χρειαζόμαστε στήριξη σε αυτή την προσπάθεια ώστε να σταματήσουμε το κακό και να αποτρέψουμε επανάληψη του φαινομένου.

Σήμερα το απόγευμα θα συναντηθούμε γι αυτό το λόγο στο σημείο καύσης μετά τον κλαδισό για να συντονιστούμε και να υπογράψουμε επίσημη καταγγελία . Παρακαλείστε να συμμετέχετε ενεργά για να σταματήσουμε αυτό αλλά και τα επόμενα εγκλήματα του κρατικού και τοπικού μηχανισμού στο περιβάλλον

Για την ώρα θα βγει ανακοίνωση σε λίγο»

zarpanews.gr

2 thoughts on “Ποιοι έδωσαν εντολή στην πυροσβεστική να απέχει από τις πυρκαγιές στις παραλίες στα Χανιά; | Photos + Video

  1. θα μας δωσεις και κανα λινκ των εθελοντων ή κατι τελος παντων για τους αναγνωστες σου να ξερουν με ποιους μπορουνε να επικοινωνησουν, ή θα το κρατησεις μυστικο;… 🙂

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook