Ποιοι από τον ΝΟΧ δεν θέλουν την Τεχνική Κολύμβηση; Ποιος ο ρόλος των προπονητών;

ποιοι-από-τον-νοχ-δεν-θέλουν-την-τεχνικ-919421

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις από τους γονείς των παιδιών του τμήματος της Τεχνικής Κολύμβησης του ΝΟΧ, για το θέμα που έχουν δημιουργήσει η πρόεδρος και οι διοικούντες του Ναυτικού Ομίλου Χανίων με τις ώρες προπόνησης του τμήματος.

Σκληρή τοποθέτηση κάνει ο Κώστας Δημουλιός, πατέρας του αθλητή της Εθνικής Ομάδας Τεχνικής Κολύμβησης και του Ν.Ο. Χανίων, Θανάση Δημουλιού.

Αναλυτικά αναφέρει:

«Βιώνοντας όλα όσα διαδραματίζονται γύρω μας αυτές τις μέρες σχετικά με τον ΝΟΧ, ηθικά δεν θα μπορούσα να μείνω αμέτοχος στην όλη κατάσταση που διαμορφώνεται. Ξεκινώντας δεν θα να μπω σε την διαδικασία να απαριθμήσω τις επιτυχίες του γιου μου καθώς το θεωρώ δευτερεύον και καθόσον το κυρίως όφελος είναι οι ολοκληρωμένοι στιβαροί και ακέραιοι χαρακτήρες που διαμορφώνουν τα παιδιά μας.

Η συμμετοχή του παιδιού μου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της τεχνικής κολύμβησης πέρα από την ικανοποίηση και την χαρά που μου έδωσε σε προσωπικό επίπεδο, κυρίως μας τίμησε που ο γιος μας, με το εθνόσημο στο στήθος εκπροσώπησε την χώρα μας, στο σημαντικότερο πρωτάθλημα του αθλήματος. Οι χώροι του κολυμβητηρίου για μένα είναι γνώριμοι εδώ και πολλά χρόνια.

Ξεκινήσαμε με κλασική κολύμβηση όπου το παιδί ξεχώρισε και διακρίθηκε μαζί με τους σημερινούς πρωταθλητές και άξιους αθλητές και χαρακτήρες Παπαστάμο και Κάχρη.

Ο τρόπος και κάποιες επιλογές του προπονητή δεν ταίριαζαν με τον χαρακτήρα του Θανάση με αποτέλεσμα να αποφασίσει να εγκαταλείψει το άθλημα που τόσο πολύ αγαπούσε.

Όμως η σχέση με το νερό είναι η δεύτερη φύση του και κανένα άλλο άθλημα δεν του ταίριαζε με αποτέλεσμα εξ ανάγκης να μπούμε σαν οικογένεια στην διαδικασία να αναζητήσουμε εναλλακτική λύση μέσα από τα αθλήματα του Ναυτικού Ομίλου Χανίων.

Με δισταγμό προσεγγίσαμε την Τεχνική Κολύμβηση αφού ο μέχρι πρότινος προπονητής του την απαξίωνε συνεχώς σε βαθμό που αν κάποιος από τους αθλητές της κλασσικής κολύμβησης επέλεγε να μεταφερθεί στην τεχνική, τον μετέτρεπε σε εχθρό όλων των υπολοίπων. Πάντα αναρωτιόμασταν γιατί υπάρχει αυτό το μένος παρόλα αυτά υποσυνείδητα μας είχε επηρεάσει και μας είχε μείνει η αρνητική αίσθηση αλλά ποτέ δεν το ψάξαμε βαθύτερα.Ξεκινώντας όμως την Τεχνική Κολύμβηση σταδιακά καταλάβαμε τους λόγους που πάντα την υποτιμούσε και δυστυχώς κατά διαστήματα όπως και σήμερα επηρέαζε τις εκάστοτε διοικήσεις.

1) Είναι ένα τμήμα αγαπημένο και πολύ δεμένο μεταξύ των αθλητών και των γονιών

2) Είναι ένα τμήμα που κρατάει τα παιδιά σε μεγάλες ηλικίες (αυτές που λέμε εμείς οι γονείς επικίνδυνες)

3) Για την Τεχνική Κολύμβηση στα Χανιά δεν είναι αυτοσκοπός μόνο η διάκριση αλλά και η διαμόρφωση χαρακτήρων.

Τελικά ποτέ αρκετοί από όλους αυτούς δεν κατάλαβαν ότι δεν έχουν να χωρίσουν απολύτως τίποτα και δεν πρέπει να λειτουργεί ο ένας σε βάρος των άλλων. Δυστυχώς όμως όπως και στην καθημερινότητα πάντα ο συγκεκριμένος ένας, είναι αυτός που υποτιμά και λειτουργεί εις βάρος όλων των υπολοίπων. Για να είμαστε ξεκάθαροι οι γονείς και τα παιδιά όλων των τμημάτων δεν είχαν και έχουν ποτέ αντιπαλότητες μεταξύ τους πάρα μόνο όσες σκόπιμα και εμβόλιμα τους επιβαλλόταν από συγκεκριμένα άτομα και συμφέροντα.

Εμείς αυτή την δύσκολη στιγμή για το τμήμα οφείλουμε να ευχαριστήσουμε πρωτίστως τον προπονητή και εν συνεχεία όλους του υπόλοιπους που όχι απλά υποδέχθηκαν φιλικά τον Θανάση αλλά απευθείας τον αισθάνθηκαν ως μέλος αυτής της πολύτιμης οικογένειας που τον τιμούν και τους τιμά.

Είναι ντροπή οι μικρότητες και οι υπαρξιακοί εγωισμοί να οδηγούν στον αφανισμό ενός πολύτιμου και λατρεμένου από τους Χανιώτες αθλήματος.

Τέλος θέλω να ξεκαθαρίσω ότι από τα Κουνουπιδιάνα που είναι το σχολείο του την συγκεκριμένη ώρα θέλω περισσότερο από 20 λεπτά για να φτάσω με ασφάλεια στο κολυμβητήριο, του καλοκαιρινού μήνες πολλές φορές και 40 λεπτά.

Δημουλιός Κώστας , πατέρας αθλητή της Εθνικής Ομάδας Τεχνικής Κολύμβησης και του Ν.Ο. Χανίων»

zarpanews.gr

One thought on “Ποιοι από τον ΝΟΧ δεν θέλουν την Τεχνική Κολύμβηση; Ποιος ο ρόλος των προπονητών;

  1. Ξερετε τι λεω εγω?
    …..οτι τοοοοσα χρονια μυαλο δε βαλατε! Τον εχετε φαει το ΝΟΧ! Σε ησυχια δε τον αφηνεται και προκοπη δεν εχει !

    Υ.Γ. ενας πρωην αθλητης!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook