Ποιο φυτό είναι ιδανικό για το υπνοδωμάτιο

ποιο-φυτό-είναι-ιδανικό-για-το-υπνοδωμ-1474870

Είναι γνωστό πως τα φυτά κατά τη διάρκεια της νύχτας μετατρέπουν το οξυγόνο σε διοξείδιο του άνθρακα. Γι’ αυτό και δεν προτιμάμε να έχουμε λουλούδια στην κρεβατοκάμαρα, κάτι που θα ήταν πολύ ωραίο, καθώς θα έδινε χρώμα και φρεσκάδα στο δωμάτιο.

Η αλήθεια είναι πως μια και μόνο γλάστρα δεν μπορεί να σας βλάψει και τόσο, όμως επειδή με την υγεία δεν παίζουμε βρήκαμε για εσάς το ένα και μοναδικό φυτό που μπορείτε -χωρίς κανένα φόβο- να έχετε στο δωμάτιό σας!

Σύμφωνα με έρευνα της NASA (!) το φυτό Σανσεβιέρια (Snake Plant) είναι το πιο κατάλληλο φυτό για να κοιμάστε κοντά του το βράδυ. Όχι μόνο δεν θα σας βλάψει αλλά θα καθαρίζει τον αέρα του υπνοδωματίου σας όσο εσείς θα ξεκουράζεστε. Οπότε γιατί να μην χρησιμοποιήσετε 2-3 γλάστρες με αυτό το φυτό για ένα φυσικό και αποτελεσματικό φίλτρο αέρα μέσα στο σπίτι σας;

Επιπλέον η Σανσεβιέρια είναι ένα μη απαιτητικό φυτό που μπορεί να αναπτυχθεί και υπό το φως του ήλιου αλλά και σε πιο σκιερά μέρη. Δεν θέλει πολύ πότισμα τους καλοκαιρινούς μήνες γιατί δεν του αρέσει το πολύ νερό ενώ το χειμώνα μπορείτε να το ποτίζετε μόνο μια φορά το μήνα.

Να και κάτι που σίγουρα δεν γνωρίζετε: Η Σανσεβιέρια είναι το δημοφιλέστερο φυτό της πεθεράς. Στις ΗΠΑ, μάλιστα, κατά την εθνική γιορτή της πεθεράς γίνεται ανάρπαστη καθώς λένε πως τα φύλλα του φυτού μοιάζουν με τη γλώσσα της, είναι δηλαδή μεγάλα και αιχμηρά.

spirossoulis.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook