Ποιο είναι το πιο δημοφιλές χρώμα των αυτοκινήτων παγκοσμίως

ποιο-είναι-το-πιο-δημοφιλές-χρώμα-των-α-1620637

Παρότι τα τελευταία χρόνια οι κατασκευαστές αυτοκινήτων επιφυλάσσουν όλο και περισσότερα νέα και ασυνήθιστα χρώματα, ένα κλασσικό καλύπτει περίπου το 40% των αυτοκινήτων που πωλούνται σε όλο τον πλανήτη.

Το δημοφιλέστερο χρώμα στα αυτοκίνητα παραγωγής αλλάζει με τις δεκαετίες, και τις εναλλαγές της μόδας. Τη δεκαετία του 1970 ήταν το μπλε, ενώ τη δεκαετία του ’90 το 44 τοις εκατό των νέων αυτοκινήτων που πωλούνταν ήταν είτε μαύρα είτε κόκκινα. Μια δεκαετία αργότερα, στο μέσον εκείνης του 2000, το 54% ήταν μαύρα, λευκά ή ασημί.

Σύμφωνα με τη γερμανική κατασκευάστρια χημικών και χρωμάτων BASF, οι αγοραστές εξακολουθούν να μένουν πιστοί στην τάση να αγοράζουν αυτοκίνητα μη φανταχτερά, που δεν ξεχωρίζουν από το πλήθος. Κατά συνέπεια, όπως υποστηρίζει η εταιρεία, το 2022 τα νέα αυτοκίνητα που πωλήθηκαν ήταν σε ποσοστό 39% λευκά.

Το άσπρο είναι το δημοφιλέστερο χρώμα στα αυτοκίνητα -επιβατικά- που πωλήθηκαν στην Αμερική, στην Ασία, στην Ευρώπη, στη Μέση Ανατολή και στην Αφρική. Σύμφωνα με τη BASF, χάρη στην «διαχρονική, κλασσική οροφιά και τη μεταπωλητική αξία» του. Τα επόμενα δύο δημοφιλέστερα χρώματα ήταν το μαύρο και το ασημί, σε ποσοστό 18% και 16% αντίστοιχα.

Έπειτα, τα περισσότερο φανταχτερά χρώματα -όπως το μπλε, το κόκκινο, το πράσινο και το κίτρινο- καταλαμβάνουν όλα μαζί ποσοστό μικρότερο του 20%. Μεταξύ αυτών, το πιο δημοφιλές είναι το μπλε, με ποσοστό 8% παγκοσμίως. Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι πιο ιδιαίτερα χρώματα, όπως το μωβ ή το πορτοκαλί ή το καφέ σημειώνουν αύξηση στη ζήτηση.

carandmotor.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook