Ποιο είναι το πιο αποτελεσματικό εμβόλιο – Τι έδειξαν τα στοιχεία Τσιόδρα

ποιο-είναι-το-πιο-αποτελεσματικό-εμβό-1284541

Ενδιαφέροντα στοιχεία έδωσε κατά τη διάρκεια της μεσημεριανής έκτακτης ενημέρωσης ο Σωτήρης Τσιόδρας. Όπως φαίνεται και στη διαφάνεια που παρουσίασε, μέχρι τώρα τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα έχει το εμβόλιο της Moderna με ποσοστό 97% ενώ, ακολουθεί η AstraZeneca και μετά η Pfizer

Η μελέτη αναλύει και σε τεχνικό επίπεδο και έχει δεδομένα εμβολιασμού, που αφορούσαν τις σοβαρές νοσήσεις, εκείνους που μπήκαν σε ΜΕΘ ή και κατέληξαν και έγινε διασύνδεση των δεδομένων με τα στοιχεία του εμβολιασμού. Η ανάλυση έγινε και κατά εμβόλιο και κατά ηλικιακή ομάδα, αλλά και τον πλήρη εμβολιασμό. Οι υπολογισμοί έγιναν για κάθε εβδομάδα για την περίοδο της μελέτης.

Όσο αυξάνει η εμβολιαστική κάλυψη, τόσο εμφανίζονται και κρούσματα στους εμβολιασμένους. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα εμβόλια δεν “δουλεύουν”, σημείωσε ο Σωτήρης Τσόδρας, δίνοντας μια απάντηση σε όσους “πατάνε” για να μην εμβολιαστούν στο ότι και οι εμβολιασμένοι μπορούν να κολλήσουν κορονοϊό. Γι’ αυτό ζήτησε να μην παρερμηνεύονται τα κρούσματα σε εμβολιασμένους.

Όλα τα εμβόλια έχουν μεγάλη αποτελεσματικότητα σε πρόληψη νοσηλείας σε ΜΕΘ, τόνισε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο καθηγητής επεσήμανε ότι έγιναν τρεις συγκρίσεις μεταξύ των ατελώς εμβολιασμένων, για τις νοσήσεις, και τους άνω και κάτω των 60, όπως και σύγκριση μεταξύ της περιόδου προ της κυριαρχίας της μετάλλαξης Δέλτα και μετά από αυτή. Παράλληλα, έγινε μελέτη για τους θανάτους και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων. Ο κίνδυνος θανάτου των εμβολιασμένων μειώθηκε κατά 91%.

Στους κάτω των 60, τα ποσοστά αποτελεσματικότητας των εμβολίων, είναι ακόμη μεγαλύτερα όσον αφορά στην πρόληψη νοσηλείας σε ΜΕΘ.

Επίσης, η αποτελεσματικότητα των εμβολίων συνεχίζεται και μετά την εμφάνιση της μετάλλαξης Δέλτα στη χώρα μας.

Με τον εμβολιασμό, είπε, έως τις 11 Οκτωβρίου έχουμε αποφύγει 8.400 θανάτους στη χώρα μας!

Επίσης, έχουμε αποφύγει 5.660 εισαγωγές σε ΜΕΘ και 5.500 διασωληνώσεις!

Σημείωσε δε ότι αν ο εμβολιασμός είχε ξεκινήσει νωρίτερα, σήμερα θα είχαμε 1.200 λιγότερους θανάτους από κορονοϊό

dikaiologitika.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook