Ποιο είναι το μοντέλο της Μαδρίτης για τα νέα μέτρα στην Αθήνα

ποιο-είναι-το-μοντέλο-της-μαδρίτης-για-1106647

Το μοντέλο Μαδρίτης φαίνεται να προκρίνει η Αθήνα για τα νέα μέτρα για τον κορονοϊό. Ποιο είναι το συγκεκριμένο μοντέλο και τι σημαίνει για τον περιορισμό των μετακινήσεων. Ποιες περιοχές της Αθήνας έχουν τα περισσότερα κρούσματα σήμερα.

Νέα αύξηση στα κρούσματα αναμένεται τις επόμενες μέρες, καθώς το Σαββατοκύριακο γίνονται λιγότερα τεστ τα αποτελέσματα των οποίων ανακοινώνονται Δευτέρα και Τρίτη.

Βέβαια χθες είχαμε νέο ρεκόρ κρουσμάτων, αλλά αυτό συνέβη γιατί ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας (21/9) ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου ήταν 453, εκ των οποίων 195 συνδέονται με γνωστές συρροές (τα 184 στο ΚΥΤ Καρά Τεπέ Λέσβου) και 25 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Το ρεκόρ κρουσμάτων που προκαλεί ο κορονοϊός που σημειώθηκε την Δευτέρα έχει θορυβήσει κυβέρνηση και ειδικούς και τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί όσον αφορά ένα ενδεχόμενο lockdown στην Αττική.

Η Αττική συνεχίζει σε τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων και πλέον τα νέα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας είναι προ των πυλών.

Μάλιστα η εφημερίδα Τα Νέα αναφέρει ότι τα μέτρα θα είναι τύπου Μαδρίτης.

Ο Νίκος Σύψας μίλησε στο κεντρικό δελτίου του ΑΝΤ1 και εξήγησε τι ακριβώς θα σημαίνει ένα ενδεχόμενο lockdown στην Αττική, ποια θα είναι τα μέτρα και ποιους θα επηρεάσει.

Αναφέρθηκε στα μέτρα που θα παρθούν σε περίπτωση που στην Αττική συνεχίστεί η αυξητική τάση και ο κορονοϊός συνεχίσει να αυξάνεται στις περιοχές της Αθήνας.

«Το lockdown θα περιλαμβάνει κυρίως περιορισμό στις μετακινήσεις. Δηλαδή θα έχουμε κλείσιμο μικρών επιχειρήσεων, κλείσιμο της εστίασης και της διασκέδασης, ενδεχομένως κλείσιμο των σχολείων.

Θα έχουμε απαγόρευση των μετακινήσεων, ιδιαίτερα των ηλικιωμένων και των ευπαθών ομάδων, άρα θα μειωθεί πολύ η κινητικότητα του πληθυσμού ώστε να μην έχουμε διασπορά ιδίως στο κέντρο της Αθήνας και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που είναι το μεγάλο πρόβλημα.

Το κέντρο της Αθήνας είναι μεγάλη εστία επιδημίας σε ολόκληρη τη χώρα και γιαυτό πρέπει να επικεντρωθούμε στην Αττική και στο κέντρο. Τα μέσα μαζικής μεταφοράς αποτελούν εστία διασποράς γιατί υπάρχει συνωστισμός».

Για τα σχολεία ο κ. Σύψας παραδέχθηκε πως δεν μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι πως τα παιδιά θα κρατούν μέτρα απόστασης οπότε τα χωριστά διαλείμματα, οι μάσκες και η ατομική υγιεινή θα βοηθήσουν την κατάσταση.

Η περιοχή που βράζει δεν είναι άλλη από το κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα τα Σεπόλια, η Κυψέλη, το Περιστέρι, τα Πετράλωνα και η Αττική σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega.

Τα νέα μέτρα και το μοντέλο Μαδρίτης στην Αθήνα

Σχεδόν ένα εκατομμύριο κάτοικοι της Μαδρίτης και των περιχώρων της τέθηκαν πριν λίγες μέρες, και για περίοδο δύο εβδομάδων, υπό αυστηρούς περιορισμούς στις μετακινήσεις τους στην προσπάθεια να ανακοπεί η έκρηξη των μολύνσεων της Covid-19 στην ισπανική πρωτεύουσα και τη γύρω περιοχή.

Η μητροπολιτική περιοχή της Μαδρίτης ανακοίνωσε την Παρασκευή τον περιορισμό της ελευθερίας μετακινήσεων για το περίπου 13% του πληθυσμού της.

Οι κάτοικοι των πλέον πληγεισών περιοχών από την πανδημία του κορονοϊού, τους οποίους αφορά το μέτρο, πάνω από 850.000, θα μπορούν να βγαίνουν εκτός των συνοικιών τους για να πάνε να εργαστούν, να πάνε στον γιατρό ή να πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο, δήλωσε η πρόεδρος της περιφέρειας των 6,6 εκατομμυρίων κατοίκων Ιζαμπέλ Ντίαθ Αγιούσο.

Γνωστοποίησε επίσης ότι οι συναθροίσεις θα επιτρέπονται με τη συμμετοχή 6 προσώπων από 10. Σύμφωνα με την Αγιούσο, η πρόσβαση σε πάρκα και δημόσιους χώρους θα περιοριστεί, στην ίδια προσπάθεια να περιοριστεί η διάδοση του κορονοϊού.

Πηγή: ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook