Ποιο Airbnb; Οι στρατιωτικοί έφτιαξαν δική τους πλατφόρμα για να βρίσκουν σπίτι

ποιο-airbnb-οι-στρατιωτικοί-έφτιαξαν-δική-τ-939164

Το ζήτημα που έχει ανακύψει με την εκτόξευση των ακινήτων που μπαίνουν στη δημοφιλή πλατφόρμα βραχυχρόνιας μίσθωσης, Airbnb, είναι πλέον πολύ μεγάλο και το αντιμετωπίζουν πολίτες σε όλη τη χώρα.

Κάποιες κατηγορίες ανθρώπων όμως, αναγκάζονται να μετακινούνται αρκετά λόγω της εργασίας τους, όπως οι στρατιωτικοί και οι καθηγητές ενώ άλλοι όπως οι φοιτητές πρέπει να βρουν την στέγη που θα τους φιλοξενήσει για τα επόμενα, τουλάχιστον, 4 χρόνια της ζωής τους.

Όλο και περισσότεροι δεν μπορούν να βρουν σπίτι προς βραχυχρόνια ενοικίαση ενώ τα περισσότερα ακίνητα έχουν εκτοξεύσει και τις τιμές τους.

Μία ομάδα στρατιωτικών στη Θεσσαλονίκη πήρε την πρωτοβουλία και έφτιαξε μία πλατφόρμα που θα έδινε μια λύση στο παραπάνω πρόβλημα

Το επονομαζόμενο «Military Houses», είναι η ηλεκτρονική πλατφόρμα αγοράς και ενοικίασης ακινήτων μεταξύ ανθρώπων που εργάζονται στις ένοπλες δυνάμεις και στα σώματα ασφαλείας σωμάτων ασφαλείας. Καθώς και σε καθηγητές όπως και σε φοιτητές.

Ο Νίκος Σιακάκης, δικηγόρος και μέλος της νέας πλατφόρμας Military Houses, μίλησε στο OPEN TV για τη λειτουργία της εφαρμογής και πώς κάποιος μπορεί να τη χρησιμοποιήσει.

Σημειώνεται ότι το Military Houses δεν λειτουργεί με βραχυχρόνια μίσθωση, ενώ δεν δραστηριοποιείται και στον τομέα του τουρισμού. Αντίθετα απευθύνεται σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες.

«Στην αρχή φτιάξαμε μία κλειστή πλατφόρμα που θα απευθυνόταν μόνο στους ένστολους», ανέφερε ο κ. Σιακάκης. «Το πλεονέκτημα της δικής μας πλατφόρμας είναι η απευθείας επικοινωνία κάποιου ένστολου που έχει νοικιάσει ένα σπίτι με τον επίδοξο ενοικιαστή και να του επικοινωνήσει τα συν και τα πλην του ακινήτου. Αρχικά μιλούσαμε μόνο με ενστόλους. Αλλά η κοινωνική ανάγκη είναι τέτοια που δεχόμαστε εκατοντάδες μηνύματα από εκπαιδευτικούς υγειονομικούς και φοιτητές».

Τέλος όπως ανέφερε ο κ. Σιακάκης «η συμμετοχή μας μέχρι στιγμής στην πλατφόρμα είναι σε εθελοντική βάση. Όσο αυτό ανοίγει όμως θα πρέπει να πάρει μια πιο επαγγελματική μορφή».

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook