Ποινικές διώξεις για τα επεισόδια στο Πολυτεχνείο

ποινικές-διώξεις-για-τα-επεισόδια-στο-770125

Ποινική δίωξη για το κακούργημα της έκρηξης καθώς και για την πλημμεληματικού βαθμού κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης ασκήθηκε κατά 6 εκ των 19 συλληφθέντων για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στην περιοχή γύρω από το Πολυτεχνείο, το βράδυ του Σαββάτου, μετά την πορεία για την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου.

Επίσης, ασκήθηκε ποινική δίωξη για πλημμελήματα κατά μίας δεύτερης ομάδας επτά ατόμων, μεταξύ των οποίων και ανήλικοι που αφέθηκαν ελεύθεροι. Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν αφορούν τα αδικήματα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, διατάραξης κοινής ειρήνης και αντίσταση κατά της Αρχής. Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν σε δίκη.

Εξάλλου, στον εισαγγελέα διαβιβάστηκαν δύο δικογραφίες, ενώ ενώπιον του οδηγήθηκαν συνολικά 14 από τους συλληφθέντες, καθώς οι υπόλοιποι νοσηλεύονται σε νοσοκομεία.

Υπενθυμίζεται ότι οι αρχές προχώρησαν σε συλλήψεις ατόμων που οδηγήθηκαν σήμερα (Κυριακή) στον εισαγγελέα. Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για 14 άνδρες ηλικίας 17-38 ετών, δύο ανήλικους 13 και 17 ετών και μία 25χρονη γυναίκα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook