Ποιες γυναίκες κάνουν καλύτερο σεξ;

Τελευταίες επιστημονικές έρευνες δείχνουν πως η άσκηση -είτε είναι ενδυνάμωση, καρδιαγγειακή ή προγράμματα ευλυγισίας όπως η yoga- μπορεί να αλλάξει τη διάθεση μιας γυναίκας στο κρεβάτι και να βελτιώσει την ερωτική ζωή του ζευγαριού. Πώς η γυμναστική και η καλή φυσική κατάσταση οδηγούν σε καλύτερες επιδόσεις;

Η αυτοπεποίθηση είναι μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία: Όσο καλύτερος πιστεύεις ότι είσαι σε κάποιον τομέα (του σεξ συμπεριλαμβανομένου), τόσο καλύτερος θα είσαι. Και έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Αρκάνσας έδειξε πως άνθρωποι που είναι σε καλή φυσική κατάσταση όχι μόνο εκτιμούν τους εαυτούς τους ως σέξι, αλλά και ως καλύτερους στο κρεβάτι. Για παράδειγμα, στη μελέτη, το 60% των γυναικών που γυμνάζονταν τέσσερις με πέντε μέρες την εβδομάδα είπαν πως κατέτασσαν τον εαυτό τους πάνω από το μέσο όρο στον τομέα της φυσικής έλξης, ενώ το 80% αξιολόγησαν πως «αποδίδουν» καλύτερα από το μέσο όρο στην κρεβατοκάμαρα.

Το σώμα σου παράγει τεστοστερόνη που το βοηθά να «επιδιορθώνει» και να χτίζει πιο δυνατούς μυς μετά από μια προπόνηση ενδυνάμωσης. Αυτή είναι η βασική σεξουαλική ορμόνη των αντρών, μπορεί όμως να αυξήσει και τη γυναικεία ερωτική διάθεση και ικανοποίηση, λέει η σεξολόγος Ava Cadell, PhD. (Παρότι και η καρδιαγγειακή προπόνηση έχει ορισμένα οφέλη, η ενδυνάμωση έχει τη μεγαλύτερη επίδραση στην τεστοστερόνη – για να μην αναφέρουμε τους σέξι, γραμμωμένους μυς).

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τέξας ζήτησαν από γυναίκες να παρακολουθήσουν ένα ταξιδιωτικό ντοκιμαντέρ και αμέσως μετά ένα πορνό, σε δύο διαφορετικές συνθήκες. Στη μία περίπτωση είχαν κάνει 20 λεπτά ποδήλατο προηγουμένως και στην άλλη όχι. Όπως βρέθηκε με ακτινογραφία, η ροή του αίματος στη λεκάνη των γυναικών ήταν κατά 169% μεγαλύτερη όταν είχαν κάνει ποδήλατο. Και η αυξημένη ροή αίματος στα αναπαραγωγικά όργανα δεν ευνοεί μόνο τους άντρες αλλά σημαίνει μεγαλύτερη ευαισθησία και μεγαλύτερη ευαισθησία σημαίνει πιο έντονους (και πιθανούς) οργασμούς.

Δε χρειάζεται πολλή προσπάθεια για να ξαπλώσεις πίσω και να απολαύσεις την ιεραποστολική φάση, αν όμως θέλεις να δοκιμάσεις κάθε στάση του Κάμα Σούτρα, θα χρειαστείς δύναμη, αντοχή και μεγάλη ευλυγισία, λέει η Cadell. Ένα πρόγραμμα προπόνησης που ισορροπεί την προπόνηση ενδυνάμωσης και την καρδιαγγειακή άσκηση καθώς και ασκήσεις που σου προσφέρουν ευλυγισία, όπως η yoga, θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις όλα τα παραπάνω.

Πηγή: shape.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ