Ποιες είναι οι επιπτώσεις της άσκησης στο δέρμα σας

ποιες-είναι-οι-επιπτώσεις-της-άσκησης-1206686
Δεν υπάρχει τίποτα πιο υγιές για τον ανθρώπινο οργανισμό από την άσκηση. Αυτό είναι το δεδομένο. Γνωρίζετε, όμως, τι συμβαίνει πραγματικά στο δέρμα σας όταν ασκείστε και τι επιπτώσεις μπορεί να έχει σε αυτό; Μόλις τελειώσετε με την άσκησή σας το πρώτο πράγμα που σίγουρα παρατηρείτε είναι κάποια ερυθρότητα, αλλά τι σημαίνει αυτό; Τι ακριβώς είναι αυτή η διαδικασία και πώς, τελικά, επηρεάζεται το δέρμα σας, θετικά και αρνητικά, όταν ασκείστε;
Τα οφέλη της άσκησης στο δέρμα
  • Η αύξηση αυξάνει τη ροή του αίματος στο δέρμα και αυτό παρέχει θρεπτικά συστατικά στα κύτταρα του δέρματος για να τα διατηρούνται ζωτικά.
  • Ενώ το αίμα παρέχει θρεπτικά συστατικά και οξυγόνο, βοηθά ταυτόχρονα να απαλλαγείτε από ακαθαρσίες που μπορεί να έχουν διεισδύσει στο δέρμα σας.
  • Η άσκηση μειώνει το άγχος, συνεπώς ωφελεί έμμεσα το δέρμα σας.
  • Τέλος, η προπόνηση προάγει την ελαστικότητα του δέρματος, κάτι που σημαίνει ότι θα σας βοηθήσει να δείχνετε νεότερες και πιο φρέσκιες.
Πιθανές αρνητικές επιπτώσεις της άσκησης στο δέρμα
Μία από τις συνέπειες της άσκησης είναι η εφίδρωση. Όταν ιδρώνετε, μπορεί να βοηθήσετε μερικά βακτήρια να εισχωρήσουν στο δέρμα σας και γι’ αυτό πρέπει να κάνετε ντους αμέσως μετά το τέλος της άσκησης και να φορέσετε καθαρά ρούχα μετά την προπόνηση, γιατί τα βακτήρια μπορεί να προκαλέσουν κηλίδες και μικρά σπυριά.
Επίσης, καθώς ο ιδρώτας περιέχει αλάτι, μπορεί να ερεθίσει το δέρμα σας.
Ο τύπος άσκησης επηρεάζει το δέρμα σας;
Όχι, δεν υπάρχει διαφορά στο αν κάνετε γιόγκα ή CrossFit καθώς και τα δύο θα αυξήσουν τη ροή του αίματος σας. Αλλά το δέρμα σας θα αντιδρά διαφορετικά ανάλογα με το πόσο ιδρώνετε.
Η ουσία είναι ότι αν κάνετε ντους και αλλάξετε αμέσως τα ρούχα σας θα μειώσετε τις πιθανότητες τα βακτήρια να εισέλθουν στους πόρους σας και να προκαλέσουν σπυράκια ή άλλα δερματικά προβλήματα.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook